×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Benefietconcert om uitvaart zieke Tess (9) te kunnen betalen

Benefietconcert om uitvaart zieke Tess (9) te kunnen betalen
03.01.2017 -

Tess heeft de progressieve en ongeneeslijke stofwisselingsziekte MLD. Gisteren vertelden haar moeder en stiefvader aan Hart van Nederland dat het afscheid van Tess steeds dichterbij komt. De kosten van haar ziekte zijn hoog. Daarom hopen moeder en stiefvader alsnog geld in te zamelen voor een mooie uitvaart.


Tot haar zesde lijkt Tess een gezond kind, maar dan stopt haar ontwikkeling. Door haar ziekte kan het meisje inmiddels bijna niets meer. Haar moeder: “Kinderen met deze ziekte worden niet heel oud. Je vraagt je ieder jaar meer af, gaan we volgend jaar weer samen het nieuwe jaar uit?” 

Tegennatuurlijk
De afgelopen maanden waren zwaar voor Tess. De moeder en stiefvader van Tess moeten nu al nadenken over haar uitvaart. Dit omschrijft haar moeder als ‘niet te doen’ en ‘tegennatuurlijk’. 

Geld inzamelen
Door de ziekte is een aanpassing in de uitvaartverzekering heel erg duur. Ook kostten de eerdere behandelingen veel geld. Uiteraard willen de moeder en stiefvader van Tess een mooie uitvaart organiseren. Het geld voor een waardig afscheid hopen zij in te zamelen door middel van een benefietconcert. Momenteel worden hiervoor vrijwilligers gezocht.

Het fragment van Hart van Nederland kun je hieronder bekijken. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!