×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Kijk niet weg: vandaag begint de Week tegen Kindermishandeling

Kijk niet weg: vandaag begint de Week tegen Kindermishandeling
14.11.2016 -

‘Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk dus niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’. Dit vraagt Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik met de campagne #ikkijknietweg.


In de Week tegen Kindermishandeling (14 t/m 20 november) wordt aandacht gevraagd voor kinderen die mishandeld of verwaarloosd worden. Kindermishandeling komt namelijk nog te veel voor.

Luister naar je onderbuik gevoel
Naar schatting worden in Nederland 120.000 kinderen mishandeld. Kindermishandeling wordt dan ook te weinig gemeld. Maar liefst 45% van de Nederlanders onderneemt pas actie als zij zeker weten dat een kind mishandeld wordt. Mensen moeten echter eerder naar hun onderbuik gevoel luisteren en mishandeling melden, ook al is er alleen een vermoeden. Uit onderzoek blijkt dat de vermoedens in 57% van de gevallen helaas kloppen.

Eén persoon
De boodschap van deze week is duidelijk: een kind heeft maar één persoon nodig die de mishandeling kan stoppen. Deze persoon kan voor een mishandeld kind een wereld van verschil maken. 

Wist je dat…
...je anoniem een melding kunt doen? Ook al gaat het alleen maar om een vermoeden? Dit kan anoniem bij Veilig Thuis. Je kunt bij deze stichting ook terecht voor advies. 

...er verschillende vormen van kindermishandeling bestaan? Denk aan psychische, lichamelijke, seksuele mishandeling en kinderverwaarlozing.

De Week tegen Kindermishandeling wordt vandaag afgetrapt door Eberhard van der Laan, burgermeester van Amsterdam. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem ma 14 nov '16 18:07

    Om een statement te maken. Wat als je al jaren aangeeft dat er iets mis is, alle instanties hebt gehad en nog niet wordt gehoord.........Mooi zo'n campagne maar wordt er dan ook eindelijk serieus genomen als je twijfels hebt
    Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |