×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Kijk niet weg: vandaag begint de Week tegen Kindermishandeling

Kijk niet weg: vandaag begint de Week tegen Kindermishandeling
14.11.2016 -

‘Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk dus niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’. Dit vraagt Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik met de campagne #ikkijknietweg.


In de Week tegen Kindermishandeling (14 t/m 20 november) wordt aandacht gevraagd voor kinderen die mishandeld of verwaarloosd worden. Kindermishandeling komt namelijk nog te veel voor.

Luister naar je onderbuik gevoel
Naar schatting worden in Nederland 120.000 kinderen mishandeld. Kindermishandeling wordt dan ook te weinig gemeld. Maar liefst 45% van de Nederlanders onderneemt pas actie als zij zeker weten dat een kind mishandeld wordt. Mensen moeten echter eerder naar hun onderbuik gevoel luisteren en mishandeling melden, ook al is er alleen een vermoeden. Uit onderzoek blijkt dat de vermoedens in 57% van de gevallen helaas kloppen.

Eén persoon
De boodschap van deze week is duidelijk: een kind heeft maar één persoon nodig die de mishandeling kan stoppen. Deze persoon kan voor een mishandeld kind een wereld van verschil maken. 

Wist je dat…
...je anoniem een melding kunt doen? Ook al gaat het alleen maar om een vermoeden? Dit kan anoniem bij Veilig Thuis. Je kunt bij deze stichting ook terecht voor advies. 

...er verschillende vormen van kindermishandeling bestaan? Denk aan psychische, lichamelijke, seksuele mishandeling en kinderverwaarlozing.

De Week tegen Kindermishandeling wordt vandaag afgetrapt door Eberhard van der Laan, burgermeester van Amsterdam. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem ma 14 nov '16 18:07

    Om een statement te maken. Wat als je al jaren aangeeft dat er iets mis is, alle instanties hebt gehad en nog niet wordt gehoord.........Mooi zo'n campagne maar wordt er dan ook eindelijk serieus genomen als je twijfels hebt
    Reageer!