×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Kijk niet weg: vandaag begint de Week tegen Kindermishandeling

Kijk niet weg: vandaag begint de Week tegen Kindermishandeling
14.11.2016 -

‘Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk dus niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’. Dit vraagt Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik met de campagne #ikkijknietweg.


In de Week tegen Kindermishandeling (14 t/m 20 november) wordt aandacht gevraagd voor kinderen die mishandeld of verwaarloosd worden. Kindermishandeling komt namelijk nog te veel voor.

Luister naar je onderbuik gevoel
Naar schatting worden in Nederland 120.000 kinderen mishandeld. Kindermishandeling wordt dan ook te weinig gemeld. Maar liefst 45% van de Nederlanders onderneemt pas actie als zij zeker weten dat een kind mishandeld wordt. Mensen moeten echter eerder naar hun onderbuik gevoel luisteren en mishandeling melden, ook al is er alleen een vermoeden. Uit onderzoek blijkt dat de vermoedens in 57% van de gevallen helaas kloppen.

Eén persoon
De boodschap van deze week is duidelijk: een kind heeft maar één persoon nodig die de mishandeling kan stoppen. Deze persoon kan voor een mishandeld kind een wereld van verschil maken. 

Wist je dat…
...je anoniem een melding kunt doen? Ook al gaat het alleen maar om een vermoeden? Dit kan anoniem bij Veilig Thuis. Je kunt bij deze stichting ook terecht voor advies. 

...er verschillende vormen van kindermishandeling bestaan? Denk aan psychische, lichamelijke, seksuele mishandeling en kinderverwaarlozing.

De Week tegen Kindermishandeling wordt vandaag afgetrapt door Eberhard van der Laan, burgermeester van Amsterdam. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 14 nov '16 18:07

  Om een statement te maken. Wat als je al jaren aangeeft dat er iets mis is, alle instanties hebt gehad en nog niet wordt gehoord.........Mooi zo'n campagne maar wordt er dan ook eindelijk serieus genomen als je twijfels hebt
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!