×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Neline zei 'yes' tegen haar zelfgemaakte weddingdress

Neline zei 'yes' tegen haar zelfgemaakte weddingdress
28.10.2016 -

Neline (22) uit Utrecht heeft de hulp van Randy Fenoli (presentator en trouwgoeroe van het programma Say Yes To The Dress) niet nodig. Ze maakte namelijk haar trouwjurk zelf. Hoewel dat vaker voorkomt, gebruikte ze tule van Ikea waar ze slechts 1 euro voor betaalde. Creatief toch?


Neline plaatste haar trouwfoto's op de Facebookpagina van Ikea, waarin ze zei: "Mijn vriendinnen vroegen: ‘Oh, die bovenste laag tule, zo mooi! Die stof was zeker wel duur?’ Maar nee, ik vond deze prachtige stof bij de Zweede woonwinkel Ikea." Meteen nadat we Neline’s bericht op Facebook voorbij zagen komen, namen we contact met haar op.

Heel gaaf dat je je eigen trouwjurk hebt gemaakt. Heb je altijd al het idee gehad om je eigen trouwjurk te maken?
"Ik begon met naaien als tiener. Ik ben een beetje aangestoken door mijn moeder, die was ook altijd bezig met stofjes en haar naaimachine. Vanaf dat moment heb ik als grapje geroepen dat ik later mijn eigen trouwjurk zou maken. Wat uiteindelijk dus niet bij een grapje is gebleven."

Je hebt gebruik gemaakt van tule van de Ikea. Hoe ben je op het idee gekomen?
"Ik liep samen met mijn moeder door Ikea. Altijd als ik in de Zweedse woonwinkel ben, ga ik even langs bij de stofjes. Toen ik de tule met stipjes zag - ik ben gek op stipjes - moest ik deze wel meenemen. De stof zou zomaar uit het assortiment kunnen verdwijnen. Ik kocht 5 meter, voor als ik ooit zou gaan trouwen. Op dat moment had ik namelijk nog geen trouwplannen.''

Hoe reageerden familie, vrienden/vriendinnen en kennissen op je zelfgemaakte jurk?
"Positief! Ik heb heel veel enthousiaste reacties gekregen. Alleen mijn broertje had er geen vertrouwen in. Hij was bang dat het me niet zou lukken en dat je kon zien dat de jurk zelf gemaakt was. Toen mijn jurk af was en hij hem zag, nam hij zijn woorden terug. Hij vond hem prachtig! Dit was voor mij het grootste compliment dat ik kon krijgen."

Zonde om deze mooie jurk weer terug in de kast te hangen. Ga je de trouwjurk (stiekem) nog een keertje aantrekken?
''Nee, ik denk het niet. Het is geen prinsessenjurk, maar een echte trouwjurk. Wel hangt die op dit moment nog voor mijn kledingkast, zodat ik hem iedere dag nog even kan bewonderen. Soms trek ik hem nog even aan, maar hem aantrekken voor een speciale gelegenheid zal ik niet doen.''

Je bericht op de Facebookpagina van Ikea Nederland heeft al bijna 300 likes. Hoe vind je dat?
''Gaaf! Nooit gedacht dat ik veel reacties op mijn bericht zou krijgen. Ik wilde Ikea eerst privé een berichtje sturen, maar dat lukte niet. Vandaar dat ik het bericht openbaar plaatste. Helaas heeft Ikea zelf nog niet gereageerd. Dit had ik stiekem wel gehoopt.''

Dus Ikea, waar wacht je nog op? Wij zien hier wel een toekomstige samenwerking in. Misschien iets met een doe-het-zelf pakket voor het maken van je eigen trouwjurk?


Foto: Sander Griffioen 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 vr 28 okt '16 12:38

  Ze zien er allebei stralend en prachtig uit, veel geluk ! Het zou leuk zijn als IKEA even reageerde, want een betere reclame dan dit vind je niet. Tip: misschien iets doen met een cadeaubon ?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Dolfijntje7 zo 30 okt '16 20:35

  Wat een mooie jurk en dat zelf gemaakt! Nog veel geluk samen! Ik ga volgend jaar ook trouwen met mijn liefste schat!
  Reageer!