×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Neline zei 'yes' tegen haar zelfgemaakte weddingdress

Neline zei 'yes' tegen haar zelfgemaakte weddingdress
28.10.2016 -

Neline (22) uit Utrecht heeft de hulp van Randy Fenoli (presentator en trouwgoeroe van het programma Say Yes To The Dress) niet nodig. Ze maakte namelijk haar trouwjurk zelf. Hoewel dat vaker voorkomt, gebruikte ze tule van Ikea waar ze slechts 1 euro voor betaalde. Creatief toch?


Neline plaatste haar trouwfoto's op de Facebookpagina van Ikea, waarin ze zei: "Mijn vriendinnen vroegen: ‘Oh, die bovenste laag tule, zo mooi! Die stof was zeker wel duur?’ Maar nee, ik vond deze prachtige stof bij de Zweede woonwinkel Ikea." Meteen nadat we Neline’s bericht op Facebook voorbij zagen komen, namen we contact met haar op.

Heel gaaf dat je je eigen trouwjurk hebt gemaakt. Heb je altijd al het idee gehad om je eigen trouwjurk te maken?
"Ik begon met naaien als tiener. Ik ben een beetje aangestoken door mijn moeder, die was ook altijd bezig met stofjes en haar naaimachine. Vanaf dat moment heb ik als grapje geroepen dat ik later mijn eigen trouwjurk zou maken. Wat uiteindelijk dus niet bij een grapje is gebleven."

Je hebt gebruik gemaakt van tule van de Ikea. Hoe ben je op het idee gekomen?
"Ik liep samen met mijn moeder door Ikea. Altijd als ik in de Zweedse woonwinkel ben, ga ik even langs bij de stofjes. Toen ik de tule met stipjes zag - ik ben gek op stipjes - moest ik deze wel meenemen. De stof zou zomaar uit het assortiment kunnen verdwijnen. Ik kocht 5 meter, voor als ik ooit zou gaan trouwen. Op dat moment had ik namelijk nog geen trouwplannen.''

Hoe reageerden familie, vrienden/vriendinnen en kennissen op je zelfgemaakte jurk?
"Positief! Ik heb heel veel enthousiaste reacties gekregen. Alleen mijn broertje had er geen vertrouwen in. Hij was bang dat het me niet zou lukken en dat je kon zien dat de jurk zelf gemaakt was. Toen mijn jurk af was en hij hem zag, nam hij zijn woorden terug. Hij vond hem prachtig! Dit was voor mij het grootste compliment dat ik kon krijgen."

Zonde om deze mooie jurk weer terug in de kast te hangen. Ga je de trouwjurk (stiekem) nog een keertje aantrekken?
''Nee, ik denk het niet. Het is geen prinsessenjurk, maar een echte trouwjurk. Wel hangt die op dit moment nog voor mijn kledingkast, zodat ik hem iedere dag nog even kan bewonderen. Soms trek ik hem nog even aan, maar hem aantrekken voor een speciale gelegenheid zal ik niet doen.''

Je bericht op de Facebookpagina van Ikea Nederland heeft al bijna 300 likes. Hoe vind je dat?
''Gaaf! Nooit gedacht dat ik veel reacties op mijn bericht zou krijgen. Ik wilde Ikea eerst privé een berichtje sturen, maar dat lukte niet. Vandaar dat ik het bericht openbaar plaatste. Helaas heeft Ikea zelf nog niet gereageerd. Dit had ik stiekem wel gehoopt.''

Dus Ikea, waar wacht je nog op? Wij zien hier wel een toekomstige samenwerking in. Misschien iets met een doe-het-zelf pakket voor het maken van je eigen trouwjurk?


Foto: Sander Griffioen 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 vr 28 okt '16 12:38

  Ze zien er allebei stralend en prachtig uit, veel geluk ! Het zou leuk zijn als IKEA even reageerde, want een betere reclame dan dit vind je niet. Tip: misschien iets doen met een cadeaubon ?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Dolfijntje7 zo 30 okt '16 20:35

  Wat een mooie jurk en dat zelf gemaakt! Nog veel geluk samen! Ik ga volgend jaar ook trouwen met mijn liefste schat!
  Reageer!
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!