×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Neline zei 'yes' tegen haar zelfgemaakte weddingdress

Neline zei 'yes' tegen haar zelfgemaakte weddingdress
28.10.2016 -

Neline (22) uit Utrecht heeft de hulp van Randy Fenoli (presentator en trouwgoeroe van het programma Say Yes To The Dress) niet nodig. Ze maakte namelijk haar trouwjurk zelf. Hoewel dat vaker voorkomt, gebruikte ze tule van Ikea waar ze slechts 1 euro voor betaalde. Creatief toch?


Neline plaatste haar trouwfoto's op de Facebookpagina van Ikea, waarin ze zei: "Mijn vriendinnen vroegen: ‘Oh, die bovenste laag tule, zo mooi! Die stof was zeker wel duur?’ Maar nee, ik vond deze prachtige stof bij de Zweede woonwinkel Ikea." Meteen nadat we Neline’s bericht op Facebook voorbij zagen komen, namen we contact met haar op.

Heel gaaf dat je je eigen trouwjurk hebt gemaakt. Heb je altijd al het idee gehad om je eigen trouwjurk te maken?
"Ik begon met naaien als tiener. Ik ben een beetje aangestoken door mijn moeder, die was ook altijd bezig met stofjes en haar naaimachine. Vanaf dat moment heb ik als grapje geroepen dat ik later mijn eigen trouwjurk zou maken. Wat uiteindelijk dus niet bij een grapje is gebleven."

Je hebt gebruik gemaakt van tule van de Ikea. Hoe ben je op het idee gekomen?
"Ik liep samen met mijn moeder door Ikea. Altijd als ik in de Zweedse woonwinkel ben, ga ik even langs bij de stofjes. Toen ik de tule met stipjes zag - ik ben gek op stipjes - moest ik deze wel meenemen. De stof zou zomaar uit het assortiment kunnen verdwijnen. Ik kocht 5 meter, voor als ik ooit zou gaan trouwen. Op dat moment had ik namelijk nog geen trouwplannen.''

Hoe reageerden familie, vrienden/vriendinnen en kennissen op je zelfgemaakte jurk?
"Positief! Ik heb heel veel enthousiaste reacties gekregen. Alleen mijn broertje had er geen vertrouwen in. Hij was bang dat het me niet zou lukken en dat je kon zien dat de jurk zelf gemaakt was. Toen mijn jurk af was en hij hem zag, nam hij zijn woorden terug. Hij vond hem prachtig! Dit was voor mij het grootste compliment dat ik kon krijgen."

Zonde om deze mooie jurk weer terug in de kast te hangen. Ga je de trouwjurk (stiekem) nog een keertje aantrekken?
''Nee, ik denk het niet. Het is geen prinsessenjurk, maar een echte trouwjurk. Wel hangt die op dit moment nog voor mijn kledingkast, zodat ik hem iedere dag nog even kan bewonderen. Soms trek ik hem nog even aan, maar hem aantrekken voor een speciale gelegenheid zal ik niet doen.''

Je bericht op de Facebookpagina van Ikea Nederland heeft al bijna 300 likes. Hoe vind je dat?
''Gaaf! Nooit gedacht dat ik veel reacties op mijn bericht zou krijgen. Ik wilde Ikea eerst privé een berichtje sturen, maar dat lukte niet. Vandaar dat ik het bericht openbaar plaatste. Helaas heeft Ikea zelf nog niet gereageerd. Dit had ik stiekem wel gehoopt.''

Dus Ikea, waar wacht je nog op? Wij zien hier wel een toekomstige samenwerking in. Misschien iets met een doe-het-zelf pakket voor het maken van je eigen trouwjurk?


Foto: Sander Griffioen 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 vr 28 okt '16 12:38

  Ze zien er allebei stralend en prachtig uit, veel geluk ! Het zou leuk zijn als IKEA even reageerde, want een betere reclame dan dit vind je niet. Tip: misschien iets doen met een cadeaubon ?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Dolfijntje7 zo 30 okt '16 20:35

  Wat een mooie jurk en dat zelf gemaakt! Nog veel geluk samen! Ik ga volgend jaar ook trouwen met mijn liefste schat!
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |