×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

6 gezondheidsfeitjes over de pompoen

6 gezondheidsfeitjes over de pompoen
12.11.2017 -

Het is herfst en de pompoenen vliegen om onze oren. Maar wist je ook dat pompoen hartstikke gezond is? De handigste feitjes over deze oranje groente delen we graag. Lees je mee?


Wist je dat...
 

...een pompoen zeer vezelrijk is? Er zit namelijk 6 gram vezels in 100 gram pompoenpitjes. Vezels zorgen ervoor dat je langer vol zit en minder snel naar extra eten grijpt. Daarnaast is pompoen ook erg laag in calorieën. In 100 gram pompoen zit nog geen 100 kcal.

...een pompoen goed voor je hart is en bloeddruk verlagend? Vezelrijke producten zijn goed voor je hart. Aangezien pompoenpitjes veel vezels bevatten, zijn pompoenen dus zeer goed voor je hart. Pompoenpitten bevatten daarnaast ook fyto-oestrogenen, een stof die ervoor zorgt dat de bloeddruk niet stijgt.

...een pompoen vol zit met betacaroteen? Deze stof zet je lichaam om in itamine A. Deze vitamine is goed voor je huid en ogen. Daarnaast zorgt vitamine A ook voor een goede werking van het afweer- en immuunsysteem van je lichaam, zodat je niet ziek wordt. 

...je door het eten van pompoenpitjes beter kunt slapen? In de pitjes van de pompoen zit namelijk de stof tryptofaan, dit is een aminozuur dat zorgt dat je slaperig wordt. Daarnaast zorgt deze stof ook voor het aanmaken van het gelukshormoon serotonine. Een goed humeur is nooit verkeerd toch?

...pompoen een natuurlijke ontstekkingsremmer is? De antioxidanten in de pompoen remmen ontstekingen. Dit doen ze door de ziektekiemen, die het lichaam schade kunnen aanbrengen, uit te schakelen. Hierdoor wordt de onsteking afgeremd.

...het eten van pompoen goed is voor werking van je hersenen? Slim worden van pompoen: het kan! Pompoen bevat omega3-vetten wat een gunstig effect heeft op de werking van de hersenen. 

Wat ons betreft genoeg redenen om eens pompoen te eten. Klik hier voor de lekkerste recepten met pompoenen. 

Bron: Popsugar, Voedingscentrum
Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
6 gezondheidsfeitjes over de pompoen

12.11.2017 - Het is herfst en de pompoenen vliegen om onze oren. Maar wist je ook dat pompoen hartstikke gezond is? De handigste feitjes over deze oranje groente delen we graag. Lees je mee?

Lezen
4x spullen die je niet in de badkamer mag bewaren

21.10.2017 - In de badkamer is het heerlijk warm, maar ook vochtig. Sommige spullen kunnen niet zo goed tegen die warmte en vocht.

Lees meer!
3x eten dat helpt bij het afvallen

19.10.2017 - Wil je graag een paar kilo kwijt? Deze voedingsmiddelen helpen je daarbij.

Lees meer
Vaginale droogheid, nog steeds een taboe

18.10.2017 - Wanneer de huid in en rondom de vagina te droog wordt, voelt de huid ongemakkelijk aan, zoals een droog, brandend of geïrriteerd gevoel, pijn bij het vrijen of bewegen en/of jeuk. Verandering in de hormoonhuishouding kan ervoor zorgen dat de huid van de vagina te dun en te droog wordt. Wanneer de huid van de vagina te droog wordt heb je meer kans op irritatie en infectie. Het is dus zaak de huid van de vagina niet te laten uitdrogen.

Lees meer

1

Boost je weerstand

08.10.2017 - Tijdens de koude wintermaanden kun je eerder verkouden of ziek worden. Tijd om nu alvast je weerstand een boost te geven. Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om je weerstand te verbeteren:

Lees meer

1

Zo kom je van je koude voeten af

02.10.2017 - Steeds maar weer koude voeten? We geven tips.

Lees meer
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |