×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

6 gezondheidsfeitjes over de pompoen

6 gezondheidsfeitjes over de pompoen
27.10.2016 -

Het is herfst en de pompoenen vliegen om onze oren. Maar wist je ook dat pompoen hartstikke gezond is? De handigste feitjes over deze oranje groente delen we graag. Lees je mee?


Wist je dat...
 

...een pompoen zeer vezelrijk is? Er zit namelijk 6 gram vezels in 100 gram pompoenpitjes. Vezels zorgen ervoor dat je langer vol zit en minder snel naar extra eten grijpt. Daarnaast is pompoen ook erg laag in calorieën. In 100 gram pompoen zit nog geen 100 kcal.

...een pompoen goed voor je hart is en bloeddruk verlagend? Vezelrijke producten zijn goed voor je hart. Aangezien pompoenpitjes veel vezels bevatten, zijn pompoenen dus zeer goed voor je hart. Pompoenpitten bevatten daarnaast ook fyto-oestrogenen, een stof die ervoor zorgt dat de bloeddruk niet stijgt.

...een pompoen vol zit met betacaroteen? Deze stof zet je lichaam om in itamine A. Deze vitamine is goed voor je huid en ogen. Daarnaast zorgt vitamine A ook voor een goede werking van het afweer- en immuunsysteem van je lichaam, zodat je niet ziek wordt. 

...je door het eten van pompoenpitjes beter kunt slapen? In de pitjes van de pompoen zit namelijk de stof tryptofaan, dit is een aminozuur dat zorgt dat je slaperig wordt. Daarnaast zorgt deze stof ook voor het aanmaken van het gelukshormoon serotonine. Een goed humeur is nooit verkeerd toch?

...pompoen een natuurlijke ontstekkingsremmer is? De antioxidanten in de pompoen remmen ontstekingen. Dit doen ze door de ziektekiemen, die het lichaam schade kunnen aanbrengen, uit te schakelen. Hierdoor wordt de onsteking afgeremd.

...het eten van pompoen goed is voor werking van je hersenen? Slim worden van pompoen: het kan! Pompoen bevat omega3-vetten wat een gunstig effect heeft op de werking van de hersenen. 

Wat ons betreft genoeg redenen om eens pompoen te eten. Klik hier voor de lekkerste recepten met pompoenen. 

Bron: Popsugar, Voedingscentrum
Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |