×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ouders overleden Laura (17) waarschuwen voor trombose bij jonge vrouwen

Ouders overleden Laura (17) waarschuwen voor trombose bij jonge vrouwen
24.10.2016 -

In 2012 overleed Laura (17) nadat een bloedstolling in haar buikslagader een longembolie veroorzaakte. Door een erfelijke afwijking kon zij niet tegen de anticonceptiepil die zij sinds kort slikte. Laura studeerde Product Design. Haar droom om designer te worden, werd vrijdag werkelijkheid: haar ontwerp voor een stoel is onthuld.


Laura zat in het eerste jaar van haar opleiding toen zij op een dag niet lekker werd. Onverwachts overleed zij aan trombose. Op het eerste gezicht leek het nog een griepje, maar helaas was er veel meer aan de hand. Veel te jong overleed Laura. Daarom willen haar ouders en zus jonge vrouwen waarschuwen. Een volledig interview met Laura's ouders lees je hier

Hoe Laura alsnog designer werd 
Vier medestudenten wilden dat Laura's droom om designer te worden alsnog zou uitkomen. Zo werd het afgelopen vrijdag (21 oktober) mogelijk om 'De LAURA' te onthullen. De opbrengsten gaan naar Stichting Project Laura, een stichting opgericht door Laura's ouders en zus om jonge vrouwen te waarschuwen voor trombose. 

De LAURA
Het ontwerp van de rode stoel is een goed uitgedacht project. Je kunt de stoel omdraaien, zodat de zithoogte geschikt is voor zowel kinderen en volwassenen. In de onderstaande video's laat Laura's vader dit zien. 

Meer weten over trombose? Bezoek hier de website. 

 
Bekijk hieronder het verhaal van haar ouders en de onthulling van de stoel. 
Foto: Mark Sassen

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie