Placeholder

Ouders overleden Laura (17) waarschuwen voor trombose bij jonge vrouwen

In 2012 overleed Laura (17) nadat een bloedstolling in haar buikslagader een longembolie veroorzaakte. Door een erfelijke afwijking kon zij niet tegen de anticonceptiepil die zij sinds kort slikte.

In 2012 overleed Laura (17) nadat een bloedstolling in haar buikslagader een longembolie veroorzaakte. Door een erfelijke afwijking kon zij niet tegen de anticonceptiepil die zij sinds kort slikte. Laura studeerde Product Design. Haar droom om designer te worden, werd in 2016 toch nog werkelijkheid: haar ontwerp voor een stoel werd onthuld.

Laura zat in het eerste jaar van haar opleiding toen zij op een dag niet lekker werd. Onverwachts overleed zij aan trombose. Op het eerste gezicht leek het nog een griepje, maar helaas was er veel meer aan de hand. Veel te jong overleed Laura. Daarom willen haar ouders en zus jonge vrouwen waarschuwen.

In de video hieronder vertelt Laura’s moeder haar verhaal aan Vrouw


Hoe Laura alsnog designer werd 

Vier medestudenten wilden dat Laura’s droom om designer te worden alsnog zou uitkomen. Zo werd het afgelopen vrijdag (21 oktober) mogelijk om ‘De LAURA’ te onthullen. De opbrengsten gaan naar Stichting Project Laura, een stichting opgericht door Laura’s ouders en zus om jonge vrouwen te waarschuwen voor trombose.

De LAURA

Het ontwerp van de rode stoel is een goed uitgedacht project. Je kunt de stoel omdraaien, zodat de zithoogte geschikt is voor zowel kinderen en volwassenen.

Meer weten over trombose? Bezoek hier de website. 


Bekijk hieronder het verhaal van haar ouders en de onthulling van de stoel.