×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Shirma Rouse, de zingende keukenprinses: 'Van koken word ik gelukkig'

Shirma Rouse, de zingende keukenprinses: 'Van koken word ik gelukkig'
04.10.2016 -

In woonmaand oktober neemt Vriendin een kijkje in de keuken van BN’ers. Deze week klutst zangeres Shirma Rouse (36) een eitje en vertelt ze over haar kinderwens, haar gezondheid en het plan om een restaurant te beginnen. “Koken is bij ons echt een family affair.”'Welk recept ik gebruik? Geen idee, ik kook op gevoel'


In haar keuken maakt Shirma (36) al zingend haar ontbijtje klaar: ze bakt wat stukjes ui en tomaat in een pan en voegt er twee gekluste eitjes aan toe met wat sambal en verse kruiden. Het resultaat is een exotisch omeletje, dat ze serveert met plakjes avocado. Welk recept ze gebruikt? “Geen idee,” zegt ze, “ik kook op gevoel.”

Je hebt weleens gezegd dat je ooit een restaurant wilde beginnen.
“Dat wil ik nog steeds. Sterker nog, het wordt steeds concreter. Ik ben nu aan het zoeken naar een locatie. Ik praat er ook veel met anderen over, zoals met koks als Ramon Beuk en Herman den Blijker. Ik vind het te gek wat zij doen. Natuurlijk ben ik zangeres, ik heb geen koksopleiding gedaan. Maar je kunt ook klein beginnen, met een lunch- room bijvoorbeeld. Alle grote mensen zijn ooit klein begonnen, toch?”

Binnenkort kook je voor vijfhonderd mensen. Noem je dat klein?!
“Klopt! Op 19 november maak ik de eerste Shirma’s soul kitchen XL, in Amsterdam. Dat is een speciale editie van mijn maandelijkse Soul kitchen, waarbij ik een driegangendiner kook en een concert geef. Ik zing liedjes die mensen graag willen horen, zeg maar songs that make you feel good. Mensen kunnen dan lekker dansen en sjansen tot ze erbij neervallen. Shirma’s soul kitchen XL is dus voor vijfhonderd mensen in plaats van honderdvijftig, en we hebben ook een dj. Het wordt heel tof.”

Voor zo veel mensen koken doe je vast niet alleen...
“Met mijn zusje Darvina en mijn vriendin Rasheeda stel ik het menu samen. Mijn tante en nichtje helpen trouwens ook vaak mee, het is bij ons echt een family affair. Aan het einde van elke avond stel ik iedereen van de keuken voor aan het publiek, en dan zijn mensen vaak verbaasd dat er bijna allemaal familie op het toneel staat. We koken dingen die ik lekker vind: een gebonden soep van zoete aard- appel en broccoli bijvoorbeeld, met kokosmelk en gegrilde gele paprika. Of een casserole van aubergine, of kikkererwtenballetjes met gele rijst. Of spareribs van kalfsvlees, dat is echtmijn favoriet. En dan bijvoorbeeld met een toetje van kokosmelk-brûlée. Ik ben opgegroeid op Curaçao, dus veel gerechten die ik maak, hebben een Caribische twist. Ik doe alles uit mijn hoofd. Veel mensen die naar de Soul kitchen komen, vragen naar mijn recepten. Daarom ben ik bezig een kookboek te maken met mijn favoriete recepten. Dat is nog best lastig: opeens moet ik alles afwegen.”

Lees het volledige interview met Shirma Rouse in Vriendin 40.

Wij mogen 3x 2 kaartjes weggeven voor het concert (exclusief diner) van Shirma's soul kitchen. Klik hier om mee te doen aan de winactie.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |