×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Zo ga je data-uitwisseling tussen WhatsApp en Facebook tegen

Zo ga je data-uitwisseling tussen Whatsapp en Facebook tegen
31.08.2016 -

Zoals bekend heeft Facebook een tijd geleden WhatsApp overgenomen. Het bekende sociale netwerk beloofde niks met de persoonsgegevens van gebruikers te doen. Toch blijkt dat Facebook zich daar niet aangehouden heeft.


Data-uitwisseling
Door het accepteren van de nieuwe gebruiksvoorwaarden van de chatapplicatie, ga je óók akkoord met data-uitwisseling tussen beide kanalen. Dit zal er in de toekomst voor zorgen dat Facebook gebruik kan maken van je mobiele telefoonnummer en je op WhatsApp kan lastig vallen met gepersonaliseerde reclames.

Zet instellingen uit
Gelukkig is hier - door middel van een kleine aanpassing in de instellingen - iets aan te doen. Voor het geval je de voorwaarden nog niet geaccepteerd hebt: doe dit niet. Je kunt de applicatie gewoon gebruiken zonder de nieuwe voorwaarden te accepteren. Heb je toch de voorwaarden geaccepteerd en wil je niet dat WhatsApp de data met Facebook deelt, volg dan onderstaande stappen (doe dit wel binnen 30 dagen, anders is het niet meer mogelijk):

1. Open WhatsApp
2. Ga naar Instellingen
3. Vervolgens klik je op Account
4. Zet de ‘deel mijn accountinformatie’ uit. Nu kan er geen data-uitwisseling meer plaatsvinden. 

Bron: Metronieuws, NU.nl, NOS
Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie