×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Robert Vuijsje schreef boek over ‘kaaskoppen met een kleurtje’

Vriendin 34: Robert Vuijsje schreef boek over ‘kaaskoppen met een kleurtje’
23.08.2016 -

Robert Vuijsjes eerste roman Alleen maar nette mensen werd in eerste instantie overal geweigerd. Uiteindelijk werd zijn debuut een groot succes. Nu is zijn zevende boek uit: Kaaskoppen. “Ik wilde begrijpen hoe mensen met het uiterlijk van mijn zoontje leven in Nederland.”


Tien uitgevers weigerden zijn eerste roman Alleen maar nette mensen, maar journalist en schrijver Robert Vuijsje (45) hield vol. Uiteindelijk lukte het na vier jaar zijn boek uit te geven; hij werd vervolgens genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, won de Belgische Gouden Boekenuil, de Inktaap – een literaire jongerenprijs – en zijn boek werd zelfs verfilmd. Inmiddels ligt Roberts zevende boek in de winkels: Kaaskoppen, waarin hij ‘nieuwe Nederlanders’ interviewt.

Robert, jouw vader is journalist. Voelde je een druk om ook te schrijven?
“Die druk is nooit uitgesproken, maar de zoon van de bakker wordt bakker; het was voor mij vanzelfsprekend dat ik het ook ging doen. Bovendien was schrijven niet zo bijzonder, want alle vrienden van mijn vader schreven ook. Ik probeerde me wel te onderscheiden; naast de journalistiek wilde ik een roman schrijven. Ik ben de eerste in de familie die dat heeft gedaan.”

Hoe kun je vertrouwen houden als je boek tien keer wordt afgewezen?
“Dat waren geen vrolijke jaren. Het was vervelend en vernederend. En ook lastig om jezelf wijs te maken dat jij niet gek bent, maar de rest van de wereld. Ik kan me één afwijzing nog letterlijk herinneren. Een uitgever zei dat Alleen maar nette mensen geen roman was, maar een parodie op een roman. Een rare opmerking, die door je hoofd blijft spoken. Op zo’n moment denk je: wacht maar! Het vreemde is dat alle wraakgevoelens verdwenen zodra het boek een succes werd. Die uitgevers weten toch al dat ze het verkeerd hebben gezien, waarom zou ik ze dat nog eens inwrijven?”

Lees het hele interview in Vriendin 34. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |