×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Actueel: Peuter eet voorwerpen

Heeft jouw kind wel eens iets geks gegeten?
27.09.2011 -

Tuurlijk, kinderen stoppen wel vaker speelgoed of voorwerpen in hun mond. Al is het maar om te kijken of het eetbaar is. De Amerikaanse peuter Natalie eet echter bakstenen, gloeilampen en stokken uit de tuin. Alles wat ze kan vinden eet ze op, ‘alsof het chocolade of chips is’.


Wij waren verbaasd toen we dit artikel vandaag tegenkwamen. De peuter van 3 jaar lijdt aan Pica. Dit is een aandoening die gekenmerkt wordt door honger naar niet-voedingsstoffen. De moeder van de hongerige peuter zag op een gegeven moment een stuk draad uit haar mond komen. Dit bleek van een gloeilamp afkomstig te zijn, die de kleine vlak daarvoor naar binnen had gewerkt. Ze bracht het kind meteen naar het ziekenhuis waar het glas werd verwijderd.

Waarom de peuter dit gedrag vertoont is nog niet duidelijk. Het is een gedragsstoornis die mogelijk door armoede, verwaarlozing, gebrek aan ouderlijk gezag en een vertraagde ontwikkeling wordt veroorzaakt.

Plaats een reactie

Wat is het raarste wat jouw kind ooit heeft opgegeten?

  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 27 sep '11 16:26

  Reactie: Mijn kind heeft ...
  Nou, veel verder dan zand, wormen en een keer een dode vlieg kom ik niet, dus dat is gelukkig llemaal redelijk onschuldig.
  Reageer!