×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Actueel: Nieuwe alimentatieregeling

Alimentatie zorgt vaak voor ellende.
26.09.2011 -

De scheiding zelf is vaak al een heel gedoe en de alimentatieregeling maakt de situatie er ook niet makkelijker op. Er ligt nu een voorstel voor een nieuwe regeling op tafel.


Tijdens en na de scheiding ontstaan vaak ruzies en ellende over hoeveel er door wie betaald moet worden. Je hoort ook soms dat een van de ouders weigert te betalen. Hier moet verandering in komen volgens de Tweede Kamer. De PvdA en VVD willen de financiële lasten na scheiding simpeler maken en bovendien op een eerlijkere manier verdelen.

Het voorstel houdt in dat niet alleen de vader verantwoordelijk is voor kinderalimentatie, maar dat beide ouders minimaal 600 euro per jaar betalen. Dit bedrag is ongeacht de hoogte van het salaris of uitkering. Hierbij zal echter wel rekening gehouden worden met hoe vaak een kind bij welke ouder verblijft en wie voor de vaste kosten opdraait. Daarbij is er ook een nieuwe rekenmethode via internet ontwikkeld, wat het uitrekenen van de financiele bijdrage een stuk makkelijker maakt. Wat vind jij van deze nieuwe regeling?

Plaats een reactie

Vind jij deze nieuwe regeling een goed idee?

  •  
  •  

9Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 26 sep '11 19:34

  Reactie: Nee, vind ik niet.
  Ik kan het geld niet missen, hij wel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Judaaaaa di 27 sep '11 10:19

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Eigenlijk vrij logisch, dan moet het wel in verhouding qua maandloon vind ik.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 27 sep '11 15:57

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  mijn ex werkt 18 uur per week krijgt 400 euro alimentatie, kinderbijslag, huursubsidie, zorgtoeslag en 1 ouderkorting samen is dit ongeveer 2200 euro en ik moet 40 uur werken en hou 1350 euro over en zorg toch ook 10 dagen per maand voor de kinderen terecht dacht ik wel
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 28 sep '11 12:10

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Omdat de mannen vaak zelf in de problemen komen door de hoge kosten.En vrouwen dit fijn vinden om de mannen hiermee te treiteren.Zelf hebben ze vaak 'n luxer leventje.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 okt '11 18:31

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  mits het eerlijk verdeelt word naar inkomen. verder vind ik ook dat een vrouw dan wel gedwongen moet worden om ook te gaan werken. mijn oom betaald mega dik voor zijn kinderen en ook nog voor zijn ex terwijl madam lekker de hele dag op der reet op de bank zit zijn geld na te tellen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  desiree1963 za 8 okt '11 11:31

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  ja ik vind het niet meer dan eerlijk mannen zijn vaak de dupe vrouwen worden vaak het hand boven het hoofd gehouden dus laten ze het maar eens eerlijk uitzoeken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Plaaggeest123 za 15 okt '11 18:57

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Ik ben zelf een gescheiden moeder, maar ik vind het niet eerlijk dat altijd de man alles moet betalen. Het is voor hem dan vaak onmogelijk eventueel weer een gezinnetje te stichten omdat dat financieel niet mogelijk is.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 16 apr '12 18:22

  Reactie: Nee, vind ik niet.
  Heeeeel slecht idee! Geen alimentatie meer betalen is alleen maar een vrijbrief om er meerdere keren in je leven vandoor te gaan met een andere partner en daar dan weer nieuwe kids bij te krijgen. En je ex maar laten zitten met de kids en de kosten. Het moet niet fraaier worden...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 31 jan '13 20:33

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Zijn zoontjes verblijven hier de helft van de tijd, dus wij hebben net zoveel 'kosten' als zij. Ze kinderen krijgen vaak kapotte kleding mee, waardoor wij nu ook kleding voor ze kopen, terwijl zij dit hoort te doen van de alimentatie die ze nu krijgt. Als de nieuwe regeling wordt doorgevoerd, kunnen we van het geld dat aan de kinderen besteedt dient te worden, zelf kleding kopen.
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |