×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Actueel: Nieuwe alimentatieregeling

Alimentatie zorgt vaak voor ellende.
26.09.2011 -

De scheiding zelf is vaak al een heel gedoe en de alimentatieregeling maakt de situatie er ook niet makkelijker op. Er ligt nu een voorstel voor een nieuwe regeling op tafel.


Tijdens en na de scheiding ontstaan vaak ruzies en ellende over hoeveel er door wie betaald moet worden. Je hoort ook soms dat een van de ouders weigert te betalen. Hier moet verandering in komen volgens de Tweede Kamer. De PvdA en VVD willen de financiële lasten na scheiding simpeler maken en bovendien op een eerlijkere manier verdelen.

Het voorstel houdt in dat niet alleen de vader verantwoordelijk is voor kinderalimentatie, maar dat beide ouders minimaal 600 euro per jaar betalen. Dit bedrag is ongeacht de hoogte van het salaris of uitkering. Hierbij zal echter wel rekening gehouden worden met hoe vaak een kind bij welke ouder verblijft en wie voor de vaste kosten opdraait. Daarbij is er ook een nieuwe rekenmethode via internet ontwikkeld, wat het uitrekenen van de financiele bijdrage een stuk makkelijker maakt. Wat vind jij van deze nieuwe regeling?

Plaats een reactie

Vind jij deze nieuwe regeling een goed idee?

  •  
  •  

9Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 26 sep '11 19:34

  Reactie: Nee, vind ik niet.
  Ik kan het geld niet missen, hij wel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Judaaaaa di 27 sep '11 10:19

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Eigenlijk vrij logisch, dan moet het wel in verhouding qua maandloon vind ik.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 27 sep '11 15:57

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  mijn ex werkt 18 uur per week krijgt 400 euro alimentatie, kinderbijslag, huursubsidie, zorgtoeslag en 1 ouderkorting samen is dit ongeveer 2200 euro en ik moet 40 uur werken en hou 1350 euro over en zorg toch ook 10 dagen per maand voor de kinderen terecht dacht ik wel
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 28 sep '11 12:10

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Omdat de mannen vaak zelf in de problemen komen door de hoge kosten.En vrouwen dit fijn vinden om de mannen hiermee te treiteren.Zelf hebben ze vaak 'n luxer leventje.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 okt '11 18:31

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  mits het eerlijk verdeelt word naar inkomen. verder vind ik ook dat een vrouw dan wel gedwongen moet worden om ook te gaan werken. mijn oom betaald mega dik voor zijn kinderen en ook nog voor zijn ex terwijl madam lekker de hele dag op der reet op de bank zit zijn geld na te tellen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  desiree1963 za 8 okt '11 11:31

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  ja ik vind het niet meer dan eerlijk mannen zijn vaak de dupe vrouwen worden vaak het hand boven het hoofd gehouden dus laten ze het maar eens eerlijk uitzoeken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Plaaggeest123 za 15 okt '11 18:57

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Ik ben zelf een gescheiden moeder, maar ik vind het niet eerlijk dat altijd de man alles moet betalen. Het is voor hem dan vaak onmogelijk eventueel weer een gezinnetje te stichten omdat dat financieel niet mogelijk is.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 16 apr '12 18:22

  Reactie: Nee, vind ik niet.
  Heeeeel slecht idee! Geen alimentatie meer betalen is alleen maar een vrijbrief om er meerdere keren in je leven vandoor te gaan met een andere partner en daar dan weer nieuwe kids bij te krijgen. En je ex maar laten zitten met de kids en de kosten. Het moet niet fraaier worden...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 31 jan '13 20:33

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Zijn zoontjes verblijven hier de helft van de tijd, dus wij hebben net zoveel 'kosten' als zij. Ze kinderen krijgen vaak kapotte kleding mee, waardoor wij nu ook kleding voor ze kopen, terwijl zij dit hoort te doen van de alimentatie die ze nu krijgt. Als de nieuwe regeling wordt doorgevoerd, kunnen we van het geld dat aan de kinderen besteedt dient te worden, zelf kleding kopen.
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |