×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Actueel: Nieuwe alimentatieregeling

Alimentatie zorgt vaak voor ellende.
26.09.2011 -

De scheiding zelf is vaak al een heel gedoe en de alimentatieregeling maakt de situatie er ook niet makkelijker op. Er ligt nu een voorstel voor een nieuwe regeling op tafel.


Tijdens en na de scheiding ontstaan vaak ruzies en ellende over hoeveel er door wie betaald moet worden. Je hoort ook soms dat een van de ouders weigert te betalen. Hier moet verandering in komen volgens de Tweede Kamer. De PvdA en VVD willen de financiële lasten na scheiding simpeler maken en bovendien op een eerlijkere manier verdelen.

Het voorstel houdt in dat niet alleen de vader verantwoordelijk is voor kinderalimentatie, maar dat beide ouders minimaal 600 euro per jaar betalen. Dit bedrag is ongeacht de hoogte van het salaris of uitkering. Hierbij zal echter wel rekening gehouden worden met hoe vaak een kind bij welke ouder verblijft en wie voor de vaste kosten opdraait. Daarbij is er ook een nieuwe rekenmethode via internet ontwikkeld, wat het uitrekenen van de financiele bijdrage een stuk makkelijker maakt. Wat vind jij van deze nieuwe regeling?

Plaats een reactie

Vind jij deze nieuwe regeling een goed idee?

  •  
  •  

9Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 26 sep '11 19:34

  Reactie: Nee, vind ik niet.
  Ik kan het geld niet missen, hij wel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Judaaaaa di 27 sep '11 10:19

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Eigenlijk vrij logisch, dan moet het wel in verhouding qua maandloon vind ik.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 27 sep '11 15:57

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  mijn ex werkt 18 uur per week krijgt 400 euro alimentatie, kinderbijslag, huursubsidie, zorgtoeslag en 1 ouderkorting samen is dit ongeveer 2200 euro en ik moet 40 uur werken en hou 1350 euro over en zorg toch ook 10 dagen per maand voor de kinderen terecht dacht ik wel
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 28 sep '11 12:10

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Omdat de mannen vaak zelf in de problemen komen door de hoge kosten.En vrouwen dit fijn vinden om de mannen hiermee te treiteren.Zelf hebben ze vaak 'n luxer leventje.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 okt '11 18:31

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  mits het eerlijk verdeelt word naar inkomen. verder vind ik ook dat een vrouw dan wel gedwongen moet worden om ook te gaan werken. mijn oom betaald mega dik voor zijn kinderen en ook nog voor zijn ex terwijl madam lekker de hele dag op der reet op de bank zit zijn geld na te tellen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  desiree1963 za 8 okt '11 11:31

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  ja ik vind het niet meer dan eerlijk mannen zijn vaak de dupe vrouwen worden vaak het hand boven het hoofd gehouden dus laten ze het maar eens eerlijk uitzoeken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Plaaggeest123 za 15 okt '11 18:57

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Ik ben zelf een gescheiden moeder, maar ik vind het niet eerlijk dat altijd de man alles moet betalen. Het is voor hem dan vaak onmogelijk eventueel weer een gezinnetje te stichten omdat dat financieel niet mogelijk is.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 16 apr '12 18:22

  Reactie: Nee, vind ik niet.
  Heeeeel slecht idee! Geen alimentatie meer betalen is alleen maar een vrijbrief om er meerdere keren in je leven vandoor te gaan met een andere partner en daar dan weer nieuwe kids bij te krijgen. En je ex maar laten zitten met de kids en de kosten. Het moet niet fraaier worden...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 31 jan '13 20:33

  Reactie: Ja, vind ik wel.
  Zijn zoontjes verblijven hier de helft van de tijd, dus wij hebben net zoveel 'kosten' als zij. Ze kinderen krijgen vaak kapotte kleding mee, waardoor wij nu ook kleding voor ze kopen, terwijl zij dit hoort te doen van de alimentatie die ze nu krijgt. Als de nieuwe regeling wordt doorgevoerd, kunnen we van het geld dat aan de kinderen besteedt dient te worden, zelf kleding kopen.
  Reageer!
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!