×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Zouden scholieren een vak op lager niveau mogen volgen?

Zouden scholieren een vak op lager niveau mogen volgen?
29.04.2016 -

Het zou best wat schelen in de onzekerheid van het kind. Hoe vaak komt het wel niet voor dat er eigenlijk één vak is waar jouw kind over struikelt? Waar ze pijn in hun buik van krijgen wanneer er weer geleerd moet worden voor die ene toets?


Uitblinken
De Tweede Kamer ziet een oplossing voor dit probleem. Eerder kwam de Kamer al met het idee om het mogelijk te maken om een vak op een hoger niveau te doen. Het zou er dan op neer komen dat een havo leerling  met een wiskundeknobbel dit vak op vwo niveau doet. Volgens Staatssecretaris Dekker is dit hét moment waar scholieren kunnen uitblinken en waarbij je kunt aantonen dat je als Havist best naar de Universiteit kunt. Op deze manier spreekt men van een maatwerkdiploma en daar ziet de Kamer wel wat in.

Twee kanten op
Maar D66 en GroenLinks zijn van mening dat dit ook andersom moet kunnen. Waarom krijgen scholieren alleen de kans om uit te blinken, wanneer je er ook voor kunt kiezen om bij een bepaald vak een stapje terug te nemen. Als scholier heb je dan de mogelijkheid om een struikel vak nét iets makkelijker te maken. Volgens PVDA en VVD moet het daarom ook bij één vak blijven. Het is aan de scholier om het juiste vak te kiezen. 

Maatwerk is meer
Dekker ziet dit helaas niet zitten, volgens hem is de enige weg voor het maatwerkdiploma om het aan te bieden voor de uitblinkers. Maar waarom? Andrej Josic, voorzitter van de scholierenvakbond LAKS is het niet eens met Dekker. Maatwerk is volgens hem méér dan alleen vakken volgen op een hoger niveau. Op deze manier wordt er alleen maar een kans geboden aan scholieren om te excelleren. Is dit waar het állemaal om draait?

Wat vinden jullie hiervan? Zou het mogelijk moeten zijn voor je kind om een vak te mogen volgen op lager niveau? Of moet het alleen een mogelijkheid zijn voor uitblinkers? 

Bron: ad.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem vr 29 apr '16 20:44

    Had dat 10 jaar geleden ingevoerd, dan had ik toch m'n vwo kunnen halen.Alleen vanwege wiskunde moest ik terug naar de havo
    Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….