×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Zouden scholieren een vak op lager niveau mogen volgen?

Zouden scholieren een vak op lager niveau mogen volgen?
29.04.2016 -

Het zou best wat schelen in de onzekerheid van het kind. Hoe vaak komt het wel niet voor dat er eigenlijk één vak is waar jouw kind over struikelt? Waar ze pijn in hun buik van krijgen wanneer er weer geleerd moet worden voor die ene toets?


Uitblinken
De Tweede Kamer ziet een oplossing voor dit probleem. Eerder kwam de Kamer al met het idee om het mogelijk te maken om een vak op een hoger niveau te doen. Het zou er dan op neer komen dat een havo leerling  met een wiskundeknobbel dit vak op vwo niveau doet. Volgens Staatssecretaris Dekker is dit hét moment waar scholieren kunnen uitblinken en waarbij je kunt aantonen dat je als Havist best naar de Universiteit kunt. Op deze manier spreekt men van een maatwerkdiploma en daar ziet de Kamer wel wat in.

Twee kanten op
Maar D66 en GroenLinks zijn van mening dat dit ook andersom moet kunnen. Waarom krijgen scholieren alleen de kans om uit te blinken, wanneer je er ook voor kunt kiezen om bij een bepaald vak een stapje terug te nemen. Als scholier heb je dan de mogelijkheid om een struikel vak nét iets makkelijker te maken. Volgens PVDA en VVD moet het daarom ook bij één vak blijven. Het is aan de scholier om het juiste vak te kiezen. 

Maatwerk is meer
Dekker ziet dit helaas niet zitten, volgens hem is de enige weg voor het maatwerkdiploma om het aan te bieden voor de uitblinkers. Maar waarom? Andrej Josic, voorzitter van de scholierenvakbond LAKS is het niet eens met Dekker. Maatwerk is volgens hem méér dan alleen vakken volgen op een hoger niveau. Op deze manier wordt er alleen maar een kans geboden aan scholieren om te excelleren. Is dit waar het állemaal om draait?

Wat vinden jullie hiervan? Zou het mogelijk moeten zijn voor je kind om een vak te mogen volgen op lager niveau? Of moet het alleen een mogelijkheid zijn voor uitblinkers? 

Bron: ad.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem vr 29 apr '16 20:44

    Had dat 10 jaar geleden ingevoerd, dan had ik toch m'n vwo kunnen halen.Alleen vanwege wiskunde moest ik terug naar de havo
    Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |