×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tip voor het weekend: ruim je zolder op

Tip voor het weekend: ruim je zolder op
15.04.2016 -

Wie weet vind je net als de mensen in de Zuid-Franse stad Toulouse een schilderij dat mogelijk een waarde heeft van 120 miljoen euro. Niet gek toch?


Door een lekkage in huis werd het schilderij twee jaar geleden toevallig ontdekt. Het was verborgen in een gat in de muur. Er werd een kunsthandelaar bijgehaald. Hij vermoedde al snel dat het om het verdwenen werk van de Italiaanse kunstenaar Caravaggio ging: Judith onthoofdt Holofernes.

Het schilderij kwam uiteindelijk in handen van kunstexpert Eric Turquin. Hij schatte de waarde op 120 miljoen euro. Dat zal voor de vinders dus wel even schrikken zijn geweest. Het schilderij is samen met een andere versie waarschijnlijk rond 1600 geschilderd. Deze versie verdween driehonderd jaar geleden, terwijl de ander in Rome te bewonderen is.

Het is nog niet helemaal duidelijk of dit schilderij echt van Caravaggio’s hand is. Er zijn ook experts die vermoeden dat het werk gemaakt is door Louis Finson. Deze kunstenaar maakte in de zeventiende eeuw kopieën van Caravaggio’s werk.

Bron: NOS
Foto: Henk Brandsen

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie