×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Deze moeder en dochter helpen de honden van daklozen

Deze moeder en dochter helpen de honden van daklozen
08.04.2016 -

Tijdens een reis naar New York, werd Genevieve aan het denken gezet toen ze een dakloze man zag zitten met zijn hond. Vragen schoten door haar hoofd. Hoe kan een man, die niet eens voor zichzelf kan zorgen, wel voor zijn hond zorgen?


De gedachte liet haar niet meer los en Genevieve besloot hier wat mee te doen. Inmiddels zijn ze acht jaar verder en hebben Genevieve en haar dochter Renee, een landelijke organisatie opgezet. Pets of the Homeless helpt daklozen en hun dieren. Ze helpen de dieren door voedsel aan te bieden en ze geven de daklozen de kans om de dieren te laten checken door een dierenarts.

Waar mensen volgens Genevieve denken dat daklozen een dier hebben om aandacht mee te trekken, is dit juist verre van waar. Het dier is vaak het enige wat de dakloze nog heeft. De band tussen de twee is onbreekbaar, omdat ze alles samen hebben meegemaakt. Het dier weghalen breekt het hart van de hond en de eigenaar.

Daklozen vinden het moeilijk om voedsel, onderdak en medicijnen voor de dieren te krijgen, simpelweg omdat ze dit amper voor zichzelf kunnen krijgen. Maar de compensatie is de ondraagbare liefde die de dakloze voor het dier heeft. Genevieve en haar dochter helpen de daklozen daar waar het nodig is.

 

In Vriendin 14 was er een soortgelijk intiatief te zien. Femke geeft dieren een nieuw en veilig thuis, wanneer baasjes niet meer voor hun dier kunnen zorgen. Lees het gehele artikel in Vriendin 14. Of lees Femke haar verhaal op de volgende link. 

 

Bron: Elite daily, Pets of the Homeless

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |