×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Deze moeder en dochter helpen de honden van daklozen

Deze moeder en dochter helpen de honden van daklozen
08.04.2016 -

Tijdens een reis naar New York, werd Genevieve aan het denken gezet toen ze een dakloze man zag zitten met zijn hond. Vragen schoten door haar hoofd. Hoe kan een man, die niet eens voor zichzelf kan zorgen, wel voor zijn hond zorgen?


De gedachte liet haar niet meer los en Genevieve besloot hier wat mee te doen. Inmiddels zijn ze acht jaar verder en hebben Genevieve en haar dochter Renee, een landelijke organisatie opgezet. Pets of the Homeless helpt daklozen en hun dieren. Ze helpen de dieren door voedsel aan te bieden en ze geven de daklozen de kans om de dieren te laten checken door een dierenarts.

Waar mensen volgens Genevieve denken dat daklozen een dier hebben om aandacht mee te trekken, is dit juist verre van waar. Het dier is vaak het enige wat de dakloze nog heeft. De band tussen de twee is onbreekbaar, omdat ze alles samen hebben meegemaakt. Het dier weghalen breekt het hart van de hond en de eigenaar.

Daklozen vinden het moeilijk om voedsel, onderdak en medicijnen voor de dieren te krijgen, simpelweg omdat ze dit amper voor zichzelf kunnen krijgen. Maar de compensatie is de ondraagbare liefde die de dakloze voor het dier heeft. Genevieve en haar dochter helpen de daklozen daar waar het nodig is.

 

In Vriendin 14 was er een soortgelijk intiatief te zien. Femke geeft dieren een nieuw en veilig thuis, wanneer baasjes niet meer voor hun dier kunnen zorgen. Lees het gehele artikel in Vriendin 14. Of lees Femke haar verhaal op de volgende link. 

 

Bron: Elite daily, Pets of the Homeless

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |