×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mooi: openhartig gesprek tussen Sjoerd en zijn moeder

Mooi: openhartig gesprek tussen Sjoerd en zijn moeder
07.04.2016 -

De laatste aflevering van De Laatste Downer was gisteren te zien op NPO2. In het programma onderzochten Eveline en Sjoerd wat de toekomst is van het Downsyndroom in Nederland.


 

 


Sjoerd kan veel alleen, maar heeft toch zijn hele leven hulp nodig. In de laatste aflevering bezoekt Sjoerd kinderen met een ernstige vorm van het Downsyndroom. Deze kinderen kunnen, in tegen stelling tot Sjoerd, niet veel alleen. Kijkt hij nu anders tegen het syndroom aan?

De toekomst
Een veel besproken onderwerp in het programma: hoe ziet Sjoerd zijn toekomst voor zich? Hij bespreekt dit met zijn moeder door middel van verschillende vragen. De vragen worden Sjoerd soms te veel. Wat nou als zijn moeder er straks niet meer is? 

Zijn moeder is goudeerlijk en zal er altijd voor Sjoerd zijn. Toch geeft ze aan dat ze het liefst wilt dat Sjoerd voor haar overlijdt. Zo hoeft hij het verdriet niet alleen te verwerken. Het fragment geeft je kippenvel. En laat wederom zien dat het leven met het Syndroom van Down niet makkelijk is.

Sjoerd heeft een openhartig gesprek met zijn moeder over de toekomst. Wat als zij er straks niet meer voor hem zal zijn...?

Geplaatst door Evangelische Omroep (EO) op dinsdag 5 april 2016

 

Wat zou jij doen wanneer je een kindje met het syndroom van Down zou verwachten? Of zou je de NIPT-test achterwege laten? Laat het ons hieronder weten.

Bron: NPO

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!