×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wat vind jij: wel of geen foto’s van je kind op social media?

Wat vind jij: wel of geen foto’s van je kind op social media?
04.03.2016 -

Je vakantiekiekjes met de kids op Facebook en Instagram? Ouders in Frankrijk zullen in het vervolg beter moeten nadenken voordat ze deze beslissing nemen. In de toekomst kunnen ouders vervolgd worden door hun kinderen als blijkt dat de kids niet achter de eerder geplaatste jeugdfoto’s staan.


Door de strenge Franse privacywetgeving kunnen ouders bestraft worden als ze ongevraagd foto’s plaatsen van hun kinderen op social media. En het zijn geen kleine straffen.. De boetes kunnen oplopen tot 45.000 euro en er kan zelfs een jaar celstraf worden geëist.

Misbruik
Onlangs waarschuwde de Franse politie opnieuw voor het online plaatsen van kinderfoto’s. De politie waarschuwde voor pedofielen die misbruik kunnen maken van de foto's en criminelen die zich schuldig maken aan identiteitsdiefstal. De politie hield het niet alleen bij waarschuwen. Er waren ook ouders die foto’s van naakte baby’s of kinderen offline moesten halen. 

Bron: Metronieuws.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Magic4Mandy za 5 mrt '16 11:59

  *Tsja* Een beetje voorzichtig met wat je plaatst, uiteraard... Maar er lopen ook mensen rond met camera's op het strand en zwembad... Kunnen ook ongevraagde foto's maken... En erger, ik heb een schoonzus die jaren geleden aan het internetdaten was, en alle mannen die haar niet bevielen stuurde ze een foto van mijn kinderen op... Waarbij ze schreef dat zij de moeder was, in de hoop de mannen af te schrikken.
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem za 5 mrt '16 20:15

   Wat een onbeleefd persoon om foto's van jouw kinderen te sturen .

 • Dit is niet ok!

  Kimberley29 wo 30 mrt '16 15:55

  Zelf zeg ik ; geen foto's van je kinderen online zetten. Je kind kiest er niet zelf voor. Als mensen willen weten hoe het met je kinderen gaat kunnen ze ook bellen, of gezellig ouderwets langskomen. Om nog maar te zwijgen over mensen die met een verkeerde rede achter het internet zitten, en wie weet waar die foto beland van je dochter die afgelopen zomer in een korte broek in de zandbak aan het spelen was. Vreselijk, maar helaas zijn deze mensen er ook.
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |