×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wat vind jij: wel of geen foto’s van je kind op social media?

Wat vind jij: wel of geen foto’s van je kind op social media?
04.03.2016 -

Je vakantiekiekjes met de kids op Facebook en Instagram? Ouders in Frankrijk zullen in het vervolg beter moeten nadenken voordat ze deze beslissing nemen. In de toekomst kunnen ouders vervolgd worden door hun kinderen als blijkt dat de kids niet achter de eerder geplaatste jeugdfoto’s staan.


Door de strenge Franse privacywetgeving kunnen ouders bestraft worden als ze ongevraagd foto’s plaatsen van hun kinderen op social media. En het zijn geen kleine straffen.. De boetes kunnen oplopen tot 45.000 euro en er kan zelfs een jaar celstraf worden geëist.

Misbruik
Onlangs waarschuwde de Franse politie opnieuw voor het online plaatsen van kinderfoto’s. De politie waarschuwde voor pedofielen die misbruik kunnen maken van de foto's en criminelen die zich schuldig maken aan identiteitsdiefstal. De politie hield het niet alleen bij waarschuwen. Er waren ook ouders die foto’s van naakte baby’s of kinderen offline moesten halen. 

Bron: Metronieuws.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Magic4Mandy za 5 mrt '16 11:59

  *Tsja* Een beetje voorzichtig met wat je plaatst, uiteraard... Maar er lopen ook mensen rond met camera's op het strand en zwembad... Kunnen ook ongevraagde foto's maken... En erger, ik heb een schoonzus die jaren geleden aan het internetdaten was, en alle mannen die haar niet bevielen stuurde ze een foto van mijn kinderen op... Waarbij ze schreef dat zij de moeder was, in de hoop de mannen af te schrikken.
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem za 5 mrt '16 20:15

   Wat een onbeleefd persoon om foto's van jouw kinderen te sturen .

 • Dit is niet ok!

  Kimberley29 wo 30 mrt '16 15:55

  Zelf zeg ik ; geen foto's van je kinderen online zetten. Je kind kiest er niet zelf voor. Als mensen willen weten hoe het met je kinderen gaat kunnen ze ook bellen, of gezellig ouderwets langskomen. Om nog maar te zwijgen over mensen die met een verkeerde rede achter het internet zitten, en wie weet waar die foto beland van je dochter die afgelopen zomer in een korte broek in de zandbak aan het spelen was. Vreselijk, maar helaas zijn deze mensen er ook.
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |