×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Moet THT weg of blijven?

Moet THT weg of blijven?
11.12.2015 -

Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders hun voedsel weggooit, omdat de Tenminste Houdbaarheid Datum overschreden is, terwijl je dit vaak nog wel kunt gebruiken?


Uit een onderzoek van Tetra Pak is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders de verwarrende houtbaarheidsdata de boosdoener noemen van voedselverspilling. Ook is een derde van de Nederlanders bang om ziek te worden van producten die zij na de houdbaarheidsdatum gebruiken. Het blijkt namelijk dat veel mensen THT in de war halen met TGT (Te Gebruiken Tot).

Maar daar moet verandering in komen vindt Tetra Pak. 13 voedingsexperts bogen zich over het probleem en hebben 5 nieuwe namen bedacht: kwaliteit gegarandeerd tot, na (datum) kijken, ruiken en proeven, kijken, ruiken en proeven vanaf (datum), best te gebruiken voor en optimaal tot. ‘Kwaliteit gegarandeerd tot’ krijgt de meeste stemmen. Ze vinden deze aanduiding beter dan de huidige, omdat het verduidelijkt dat producten nog prima te consumeren zijn na het verstrijken van deze datum. Daarnaast geven 3 van de 5 Nederlanders aan, met de nieuwe aanduiding, minder voedsel weg te gooien waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Bekijk ook het onderstaande filmpje:

Welke aanduiding vind jij het handigst?

Bron: Tetra Pak
Foto: Screenshot van YouTube

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 11 dec '15 18:37

  Ik maak mij daar ook niet druk om want gebruik vaker na de datum als het er nog goed uitziet .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 11 dec '15 19:03

  Ik letvwel op de tht datum. Heb een chronische darm aandoeningen dus ben wel voorzichtig. Maar gooi niet meteen weg als de tht datum voorbij is, ligt aan product
  Reageer!