×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Moet THT weg of blijven?

Moet THT weg of blijven?
11.12.2015 -

Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders hun voedsel weggooit, omdat de Tenminste Houdbaarheid Datum overschreden is, terwijl je dit vaak nog wel kunt gebruiken?


Uit een onderzoek van Tetra Pak is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders de verwarrende houtbaarheidsdata de boosdoener noemen van voedselverspilling. Ook is een derde van de Nederlanders bang om ziek te worden van producten die zij na de houdbaarheidsdatum gebruiken. Het blijkt namelijk dat veel mensen THT in de war halen met TGT (Te Gebruiken Tot).

Maar daar moet verandering in komen vindt Tetra Pak. 13 voedingsexperts bogen zich over het probleem en hebben 5 nieuwe namen bedacht: kwaliteit gegarandeerd tot, na (datum) kijken, ruiken en proeven, kijken, ruiken en proeven vanaf (datum), best te gebruiken voor en optimaal tot. ‘Kwaliteit gegarandeerd tot’ krijgt de meeste stemmen. Ze vinden deze aanduiding beter dan de huidige, omdat het verduidelijkt dat producten nog prima te consumeren zijn na het verstrijken van deze datum. Daarnaast geven 3 van de 5 Nederlanders aan, met de nieuwe aanduiding, minder voedsel weg te gooien waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Bekijk ook het onderstaande filmpje:

Welke aanduiding vind jij het handigst?

Bron: Tetra Pak
Foto: Screenshot van YouTube

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 11 dec '15 18:37

  Ik maak mij daar ook niet druk om want gebruik vaker na de datum als het er nog goed uitziet .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 11 dec '15 19:03

  Ik letvwel op de tht datum. Heb een chronische darm aandoeningen dus ben wel voorzichtig. Maar gooi niet meteen weg als de tht datum voorbij is, ligt aan product
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |