×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Moet THT weg of blijven?

Moet THT weg of blijven?
11.12.2015 -

Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders hun voedsel weggooit, omdat de Tenminste Houdbaarheid Datum overschreden is, terwijl je dit vaak nog wel kunt gebruiken?


Uit een onderzoek van Tetra Pak is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders de verwarrende houtbaarheidsdata de boosdoener noemen van voedselverspilling. Ook is een derde van de Nederlanders bang om ziek te worden van producten die zij na de houdbaarheidsdatum gebruiken. Het blijkt namelijk dat veel mensen THT in de war halen met TGT (Te Gebruiken Tot).

Maar daar moet verandering in komen vindt Tetra Pak. 13 voedingsexperts bogen zich over het probleem en hebben 5 nieuwe namen bedacht: kwaliteit gegarandeerd tot, na (datum) kijken, ruiken en proeven, kijken, ruiken en proeven vanaf (datum), best te gebruiken voor en optimaal tot. ‘Kwaliteit gegarandeerd tot’ krijgt de meeste stemmen. Ze vinden deze aanduiding beter dan de huidige, omdat het verduidelijkt dat producten nog prima te consumeren zijn na het verstrijken van deze datum. Daarnaast geven 3 van de 5 Nederlanders aan, met de nieuwe aanduiding, minder voedsel weg te gooien waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Bekijk ook het onderstaande filmpje:

Welke aanduiding vind jij het handigst?

Bron: Tetra Pak
Foto: Screenshot van YouTube

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 11 dec '15 18:37

  Ik maak mij daar ook niet druk om want gebruik vaker na de datum als het er nog goed uitziet .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 11 dec '15 19:03

  Ik letvwel op de tht datum. Heb een chronische darm aandoeningen dus ben wel voorzichtig. Maar gooi niet meteen weg als de tht datum voorbij is, ligt aan product
  Reageer!
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!