×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Moet THT weg of blijven?

Moet THT weg of blijven?
11.12.2015 -

Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders hun voedsel weggooit, omdat de Tenminste Houdbaarheid Datum overschreden is, terwijl je dit vaak nog wel kunt gebruiken?


Uit een onderzoek van Tetra Pak is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders de verwarrende houtbaarheidsdata de boosdoener noemen van voedselverspilling. Ook is een derde van de Nederlanders bang om ziek te worden van producten die zij na de houdbaarheidsdatum gebruiken. Het blijkt namelijk dat veel mensen THT in de war halen met TGT (Te Gebruiken Tot).

Maar daar moet verandering in komen vindt Tetra Pak. 13 voedingsexperts bogen zich over het probleem en hebben 5 nieuwe namen bedacht: kwaliteit gegarandeerd tot, na (datum) kijken, ruiken en proeven, kijken, ruiken en proeven vanaf (datum), best te gebruiken voor en optimaal tot. ‘Kwaliteit gegarandeerd tot’ krijgt de meeste stemmen. Ze vinden deze aanduiding beter dan de huidige, omdat het verduidelijkt dat producten nog prima te consumeren zijn na het verstrijken van deze datum. Daarnaast geven 3 van de 5 Nederlanders aan, met de nieuwe aanduiding, minder voedsel weg te gooien waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Bekijk ook het onderstaande filmpje:

Welke aanduiding vind jij het handigst?

Bron: Tetra Pak
Foto: Screenshot van YouTube

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 11 dec '15 18:37

  Ik maak mij daar ook niet druk om want gebruik vaker na de datum als het er nog goed uitziet .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 11 dec '15 19:03

  Ik letvwel op de tht datum. Heb een chronische darm aandoeningen dus ben wel voorzichtig. Maar gooi niet meteen weg als de tht datum voorbij is, ligt aan product
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |