×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

7x misleidende producten

7x misleidende producten
07.12.2015 -

Producten die niet voldoen aan het etiket, zijn vooral misleidend. Voedselwaakhond Foodwatch houdt hierop een oogje in het zeil en selecteerde dit jaar 7 producten die genomineerd zijn voor het ‘Gouden Windei 2015’. Het meest misleidende product wint deze prijs. Welk product vind jij het meest misleidend?


1. Pindakaas light (Plus)
Omdat pinda’s van nature veel vetten bevatten, heeft de supermarktketen een deel van de pinda’s vervangen door glucosestroop. Hierdoor zit er wel minder vet in de pindakaas, maar juist veel meer suiker, namelijk 451%.

2. Pasta met truffel (Aldi)
Je moet heel goed zoeken, maar in deze pasta met truffel zit maar liefst 0,0006% truffel. Volgens de EU-richtlijnen horen fabrikanten ook daadwerkelijk de truffel in het product te stoppen wanneer dit op het etiket vermeldt staat. Alleen zijn ze daarbij vergeten te regelen hoeveel er dan daadwerkelijk van in het product moet zitten.

3. Appelsientje Halfzoet
Het vertrouwde van Appelsientje, maar dan minder zoet. Je betaalt er iets meer voor, maar dan krijg je wel de helft minder suikers binnen. Het klinkt heel verleidelijk, maar daadwerkelijk hebben ze de helft van de appelsap verdund met water. 

Wil je weten wat de andere producten zijn? Neem dan snel hier een kijkje. 

Bron: Metro Nieuws
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  leeuwin1963 ma 7 dec '15 21:24

  Dat is wel erg veel suiker! 1. Pindakaas light (Plus) Omdat pinda’s van naturen veel vetten bevatten, heeft de supermarktketen een deel van de pinda’s vervangen door glucosestroop. Hierdoor zit er wel minder vet in de pindakaas, maar juist veel meer suiker, namelijk 451%.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 11 dec '15 18:39

  Ik gebruik geen van die producten daar ik liever puur en vertrouwt voedsel tot mij neem zonder al die toepassingen .
  Reageer!