×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Corendon Foundation reikt Vriendschapsprijs 2015 uit

Corendon Foundation reikt Vriendschapsprijs 2015 uit
24.11.2015 -

De Corendon Foundation vindt de relatie tussen Turkije en Nederland belangrijk. Daarom heeft Corendon in 2013 de Vriendschapsprijs Nederland – Turkije opgezet. De winnaars, de Nederlands-Turkse fotograaf Ahmet Polat, de Turkse ondernemer Nurettin Eroğlu en de Nederlandse Turkije-liefhebber Ans Dams wonnen de prijs van 2015.


Wie met zijn inzet en betrokkenheid een positieve bijdrage levert aan de duurzame verbeteringen tussen Nederland en Turkije, maakte kans op deze prijs. Dit jaar werd de prijs binnen de categorieën Kunst & Cultuur en Ondernemersschap uitgereikt. Ook reikte Corendon de Corendon Ereprijs uit.  

Straatfotograaf Ahmet Polat won de prijs in de categorie Kunst en Cultuur. Zijn werk heeft een belangrijke bijdrage voor de versterking van vriendschap en begrip voor elkaars cultuur. Zijn foto’s hingen in het Stedelijk Museum, Fotografiemuseum Foam en verscheen in onder andere The New York Times, Vogue en Vice.

Nurettin Eroğlu won in de categorie Ondernemerschap. Hij is actief in de modebranche als producent van de merken Colin's, Loft en sinds kort ook het Nederlandse modemerk Mexx. Als voorzitter van een wereldwijde organisatie zorgt Eroğlu bijna dagelijks voor een concrete bijdrage aan een goede economische maar ook gevoelsmatige verstandhouding tussen Nederland en Turkije.

De ‘Corendon Ereprijs’ ging naar Ans Dams die door individuele betrokkenheid gedreven wordt om Turkije en Nederland te verbinden en inzet toont om een positieve beeldvorming over Turkije te bevorderen.

De prijs bestaat uit magisch-realistische fotokunstwerken, samengesteld uit een serie foto’s van Amsterdam en Istanbul die in een op zichzelf staand weids panoramabeeld zijn verwerkt. De kunstwerken zijn ontwikkeld door de fotografen Geert Snoeijer en Ozden Karababa.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |