×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Corendon Foundation reikt Vriendschapsprijs 2015 uit

Corendon Foundation reikt Vriendschapsprijs 2015 uit
24.11.2015 -

De Corendon Foundation vindt de relatie tussen Turkije en Nederland belangrijk. Daarom heeft Corendon in 2013 de Vriendschapsprijs Nederland – Turkije opgezet. De winnaars, de Nederlands-Turkse fotograaf Ahmet Polat, de Turkse ondernemer Nurettin Eroğlu en de Nederlandse Turkije-liefhebber Ans Dams wonnen de prijs van 2015.


Wie met zijn inzet en betrokkenheid een positieve bijdrage levert aan de duurzame verbeteringen tussen Nederland en Turkije, maakte kans op deze prijs. Dit jaar werd de prijs binnen de categorieën Kunst & Cultuur en Ondernemersschap uitgereikt. Ook reikte Corendon de Corendon Ereprijs uit.  

Straatfotograaf Ahmet Polat won de prijs in de categorie Kunst en Cultuur. Zijn werk heeft een belangrijke bijdrage voor de versterking van vriendschap en begrip voor elkaars cultuur. Zijn foto’s hingen in het Stedelijk Museum, Fotografiemuseum Foam en verscheen in onder andere The New York Times, Vogue en Vice.

Nurettin Eroğlu won in de categorie Ondernemerschap. Hij is actief in de modebranche als producent van de merken Colin's, Loft en sinds kort ook het Nederlandse modemerk Mexx. Als voorzitter van een wereldwijde organisatie zorgt Eroğlu bijna dagelijks voor een concrete bijdrage aan een goede economische maar ook gevoelsmatige verstandhouding tussen Nederland en Turkije.

De ‘Corendon Ereprijs’ ging naar Ans Dams die door individuele betrokkenheid gedreven wordt om Turkije en Nederland te verbinden en inzet toont om een positieve beeldvorming over Turkije te bevorderen.

De prijs bestaat uit magisch-realistische fotokunstwerken, samengesteld uit een serie foto’s van Amsterdam en Istanbul die in een op zichzelf staand weids panoramabeeld zijn verwerkt. De kunstwerken zijn ontwikkeld door de fotografen Geert Snoeijer en Ozden Karababa.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!