×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Corendon Foundation reikt Vriendschapsprijs 2015 uit

Corendon Foundation reikt Vriendschapsprijs 2015 uit
24.11.2015 -

De Corendon Foundation vindt de relatie tussen Turkije en Nederland belangrijk. Daarom heeft Corendon in 2013 de Vriendschapsprijs Nederland – Turkije opgezet. De winnaars, de Nederlands-Turkse fotograaf Ahmet Polat, de Turkse ondernemer Nurettin Eroğlu en de Nederlandse Turkije-liefhebber Ans Dams wonnen de prijs van 2015.


Wie met zijn inzet en betrokkenheid een positieve bijdrage levert aan de duurzame verbeteringen tussen Nederland en Turkije, maakte kans op deze prijs. Dit jaar werd de prijs binnen de categorieën Kunst & Cultuur en Ondernemersschap uitgereikt. Ook reikte Corendon de Corendon Ereprijs uit.  

Straatfotograaf Ahmet Polat won de prijs in de categorie Kunst en Cultuur. Zijn werk heeft een belangrijke bijdrage voor de versterking van vriendschap en begrip voor elkaars cultuur. Zijn foto’s hingen in het Stedelijk Museum, Fotografiemuseum Foam en verscheen in onder andere The New York Times, Vogue en Vice.

Nurettin Eroğlu won in de categorie Ondernemerschap. Hij is actief in de modebranche als producent van de merken Colin's, Loft en sinds kort ook het Nederlandse modemerk Mexx. Als voorzitter van een wereldwijde organisatie zorgt Eroğlu bijna dagelijks voor een concrete bijdrage aan een goede economische maar ook gevoelsmatige verstandhouding tussen Nederland en Turkije.

De ‘Corendon Ereprijs’ ging naar Ans Dams die door individuele betrokkenheid gedreven wordt om Turkije en Nederland te verbinden en inzet toont om een positieve beeldvorming over Turkije te bevorderen.

De prijs bestaat uit magisch-realistische fotokunstwerken, samengesteld uit een serie foto’s van Amsterdam en Istanbul die in een op zichzelf staand weids panoramabeeld zijn verwerkt. De kunstwerken zijn ontwikkeld door de fotografen Geert Snoeijer en Ozden Karababa.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |