×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hoe houd jij je toilet schoon?

Hoe houd jij je toilet schoon?
18.11.2015 -

Morgen, 19 november, is het Wereld Toiletdag. Want ook al is het voor ons heel normaal om naar het toilet te kunnen, veel mensen hebben helaas geen toilet. Door slechte hygiënische omstandigheden sterven daarom per dag wel 2.200 kinderen aan diarree. Tijd om even stil te staan bij deze belangrijke dag.


In de Sahara en Zuid-Azië is diarree een van de belangrijkste doodsoorzaken voor kinderen van 5 jaar en jonger. Dit komt doordat zij niet beschikken over de juiste hygiënische voorzieningen. Denk aan dingen die voor ons heel vanzelfsprekend zijn: schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Het behoud van hygiëne
In Nederland heeft elke woning een toilet. Veel zelfs twee. Staan we nog wel eens stil bij deze luxe en denken we na over de hygiëne? Wist je bijvoorbeeld dat niet de wc-pot of bril de grootste broedplaats is van bacteriën, maar juist de spoelknop, kraan lichtschakelaar en deurknop? Daarom is gewoonweg het wassen van je handen de beste manier om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. 

Wist je dat..
..er tot de 18e eeuw nog geen toiletpapier bestond? Nu vraag je je af: hoe maakten mensen dan hun billen schoon? Dat deden ze met: de hand, gras, spons, een lap of de krant. In 1857 werd het eerste toiletpapier uitgevonden door Joseph Gayetti. Dit papier was alleen best duur, dus het duurde even voordat het kopen van toiletpapier normaal werd.

In alle soorten en maten
Tegenwoordig is wc-papier er in alle maten. Zo zijn er veel verschillende soorten rollen maar ook vochtig toiletpapier, wat je een fris en schoon gevoel geeft. In 1956 verscheen het merk Edet op de markt. Vanaf het prille begin staat het merk bekend om de hoge kwaliteit van haar producten en de combinatie van zacht en sterk. De producten van Edet zijn belangrijk voor persoonlijke hygiëne en bieden bovendien comfort in het dagelijks leven. Edet is onderdeel van SCA. Een groep die duurzame personal care-, tissue- en bosproducten ontwikkelt en produceert.

Op welke manier let jij op de hygiëne tijdens het gebruik van de toilet? 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |