×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hoe houd jij je toilet schoon?

Hoe houd jij je toilet schoon?
18.11.2015 -

Morgen, 19 november, is het Wereld Toiletdag. Want ook al is het voor ons heel normaal om naar het toilet te kunnen, veel mensen hebben helaas geen toilet. Door slechte hygiënische omstandigheden sterven daarom per dag wel 2.200 kinderen aan diarree. Tijd om even stil te staan bij deze belangrijke dag.


In de Sahara en Zuid-Azië is diarree een van de belangrijkste doodsoorzaken voor kinderen van 5 jaar en jonger. Dit komt doordat zij niet beschikken over de juiste hygiënische voorzieningen. Denk aan dingen die voor ons heel vanzelfsprekend zijn: schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Het behoud van hygiëne
In Nederland heeft elke woning een toilet. Veel zelfs twee. Staan we nog wel eens stil bij deze luxe en denken we na over de hygiëne? Wist je bijvoorbeeld dat niet de wc-pot of bril de grootste broedplaats is van bacteriën, maar juist de spoelknop, kraan lichtschakelaar en deurknop? Daarom is gewoonweg het wassen van je handen de beste manier om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. 

Wist je dat..
..er tot de 18e eeuw nog geen toiletpapier bestond? Nu vraag je je af: hoe maakten mensen dan hun billen schoon? Dat deden ze met: de hand, gras, spons, een lap of de krant. In 1857 werd het eerste toiletpapier uitgevonden door Joseph Gayetti. Dit papier was alleen best duur, dus het duurde even voordat het kopen van toiletpapier normaal werd.

In alle soorten en maten
Tegenwoordig is wc-papier er in alle maten. Zo zijn er veel verschillende soorten rollen maar ook vochtig toiletpapier, wat je een fris en schoon gevoel geeft. In 1956 verscheen het merk Edet op de markt. Vanaf het prille begin staat het merk bekend om de hoge kwaliteit van haar producten en de combinatie van zacht en sterk. De producten van Edet zijn belangrijk voor persoonlijke hygiëne en bieden bovendien comfort in het dagelijks leven. Edet is onderdeel van SCA. Een groep die duurzame personal care-, tissue- en bosproducten ontwikkelt en produceert.

Op welke manier let jij op de hygiëne tijdens het gebruik van de toilet? 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….