×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hoe houd jij je toilet schoon?

Hoe houd jij je toilet schoon?
18.11.2015 -

Morgen, 19 november, is het Wereld Toiletdag. Want ook al is het voor ons heel normaal om naar het toilet te kunnen, veel mensen hebben helaas geen toilet. Door slechte hygiënische omstandigheden sterven daarom per dag wel 2.200 kinderen aan diarree. Tijd om even stil te staan bij deze belangrijke dag.


In de Sahara en Zuid-Azië is diarree een van de belangrijkste doodsoorzaken voor kinderen van 5 jaar en jonger. Dit komt doordat zij niet beschikken over de juiste hygiënische voorzieningen. Denk aan dingen die voor ons heel vanzelfsprekend zijn: schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Het behoud van hygiëne
In Nederland heeft elke woning een toilet. Veel zelfs twee. Staan we nog wel eens stil bij deze luxe en denken we na over de hygiëne? Wist je bijvoorbeeld dat niet de wc-pot of bril de grootste broedplaats is van bacteriën, maar juist de spoelknop, kraan lichtschakelaar en deurknop? Daarom is gewoonweg het wassen van je handen de beste manier om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. 

Wist je dat..
..er tot de 18e eeuw nog geen toiletpapier bestond? Nu vraag je je af: hoe maakten mensen dan hun billen schoon? Dat deden ze met: de hand, gras, spons, een lap of de krant. In 1857 werd het eerste toiletpapier uitgevonden door Joseph Gayetti. Dit papier was alleen best duur, dus het duurde even voordat het kopen van toiletpapier normaal werd.

In alle soorten en maten
Tegenwoordig is wc-papier er in alle maten. Zo zijn er veel verschillende soorten rollen maar ook vochtig toiletpapier, wat je een fris en schoon gevoel geeft. In 1956 verscheen het merk Edet op de markt. Vanaf het prille begin staat het merk bekend om de hoge kwaliteit van haar producten en de combinatie van zacht en sterk. De producten van Edet zijn belangrijk voor persoonlijke hygiëne en bieden bovendien comfort in het dagelijks leven. Edet is onderdeel van SCA. Een groep die duurzame personal care-, tissue- en bosproducten ontwikkelt en produceert.

Op welke manier let jij op de hygiëne tijdens het gebruik van de toilet? 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |