×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Nicolette is vuurtorenwachter op Terschelling

Vriendin 32: Nicolette is vuurtorenwachter op Terschelling
05.08.2015 - Redactie Vriendin

'Ik waak over het eiland'


Als geboren Terschellingse houdt Nicolette (34) van ‘haar’ vuurtoren, de Brandaris. Dat ze daar werkt, als een van de weinige vrouwelijke vuurtorenwachters in Nederland, is een droom die uitkomt. “Ik stel mensen gerust en breng ze veilig naar de haven.”

Als het hard waait, zo’n windkracht acht à negen, beweegt de vuurtoren een beetje. Vanuit de hoogte houdt Nicolette het scheepvaartverkeer op de hele Waddenzee bij Terschelling en een gedeelte van de Noordzee in de gaten. Als er iets misgaat, zoals een schip in nood, man overboord of een aanvaring, is zij de eerste die het ziet. Dan komt ze in actie en regelt ze hulp. ’s Nachts zit Nicolette helemaal alleen boven in de toren. Ook in weer en wind, bij daverend onweer of een westerstorm. “Ik ben dan een van de weinigen die nog wakker is. Het voelt alsof ik over het eiland waak. Als ik een melding krijg en er is bijvoorbeeld paniek, omdat een schip in nood is, ben ik degene die dat regelt en oplost. Dat geeft een apart gevoel, alsof ik daardoor een band heb met de mensen die ook wakker zijn: mensen op de schepen op zee, in loodsen, reddingswerkers en bergers.”

Overdag draait Nicolette haar diensten samen met iemand anders. In totaal werken er elf nautisch verkeersleiders die elkaar afwisselen. Vanmorgen is Nicolette om kwart voor vijf opgestaan voor haar ochtenddienst. De warme zomeravond ervoor had ze een verjaardag bij vrienden, maar dat kon ze niet te laat maken, omdat ze alweer zo vroeg uit de veren moest. Terwijl anderen hun roes nog lagen uit te slapen en feestende jongeren terug naar hun camping fietsten, zat Nicolette al in de auto om vanuit haar huis in Midsland naar ‘haar toren’ te rijden. De 225 treden hoeft ze gelukkig niet dagelijks te beklimmen: de Brandaris heeft een lift.

Lees het hele verhaal in Vriendin 32 en lees mee op het forum. 

Plaats een reactie

Zou jij in de nacht willen werken?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  sandra 1985 wo 5 aug '15 19:24

  Reactie: Ja, omdat...
  Dan kan ik overdags er voor me kinderen zijn
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sandra 1985 wo 5 aug '15 19:25

  Reactie: Ja, omdat...
  Ja dan kan ik overdags er voor me kinderen zijn
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 do 6 aug '15 09:06

  Reactie: Ja, omdat...
  de nacht is speciaal. En je hebt overdag tijd voor andere dingen (hoewel je natuurlijk ook je rust moet nemen). Het beroep van Nicolette lijkt me heel bijzonder !
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!