×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Deze vrouwen zetten zich in voor kinderen in arme landen

Vriendin 32: Deze vrouwen zetten zich in voor kinderen in arme landen
05.08.2015 - Redactie Vriendin

'Wat een kick als je het verschil kunt maken'


Vind jij beelden van kinderen die leven in armoede ook zo hartverscheurend? Margot, Sia, Joke en Anoeska besloten er iets aan te doen. 'De hele wereld kun je niet veranderen, maar wel de wereld van een kind.' 

Van links naar rechts: 

Anoeska (52) is getrouwd met Wim en moeder van Corné (21), Simon (15), Lucas (12) en Emma, die veertien jaar geleden overleed tijdens de geboorte. Anoeska is oprichter van de stichting Health for Nepal. Anoeska: 'Geven is een vorm van liefde.'

Joke (46) is getrouwd en is moeder van Anne (15), Nienke (13) en Lotte (11). Ze is consultant bij een softwarebedrijf en werd door haar dochter Anne vrijwilliger voor Edukans. Joke: 'Mijn dochter Anne mocht zelf de cadeaudozen van Schoenmaatjes in Kenia uitdelen.'

Sia (45) is oprichter van de stichting Les Amis des Gambie. Samen met haar man Gert-Jan biedt ze in Gambia een liefdevol thuis aan 25 kinderen die niet bij hun biologische familie kunnen opgroeien. Sia: 'Rijkdom zit in je hoofd, niet in je portemonnee.'

Margot (45) is getrouwd en werkt als projectmanager voor de Openbare Bibliotheken. Al een paar jaar zet ze zich in voor SOS Kinderdorpen. Onlangs begon ze een project om bibliotheken te realiseren in derdewereldlanden. Margot: 'Wat een kick als je het verschil kunt maken.'

Lees de 4 verhalen in Vriendin 32 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Wat zou jij willen doen voor een betere wereld?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Jola.n wo 5 aug '15 22:02

  Reactie: Anders, namelijk..
  Doen we al, elk jaar als we naar Gambia gaan is er 2 kuub aan kinderkleding, speelgoed en medicijnen op transport waar we daar gezinnen, school, voetbalvereniging en arts blij mee maken
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!