×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Annelies is koopverslaafd

Vriendin 32: Annelies is koopverslaafd
05.08.2015 - Redactie Vriendin

'Als ik me ongelukkig voel, vlucht ik de stad in: ik móet iets kopen'


Het probleem van Annelies (28) is dat ze geen maat kan houden. En al die impulsaankopen kan ze zich eigenlijk niet veroorloven. Zeker niet nu ze met haar vriend Dan (30) wil gaan samenwonen. “Ik zal moeten opbiechten dat ik geen cent spaartegoed heb. Wat zal hij teleurgesteld zijn in mij.”

Annelies: “De smoes ‘O, die blouse? Die heb ik al jaren’ heb ik al zo vaak gebruikt. Net gekochte kleding verstop ik steevast in de fietstas. Om die, als mijn vriend Dan niet bij me slaapt, tevoorschijn te halen. Als mensen vragen of ik iets nieuws aan heb, of nieuwe woonaccessoires heb gekocht, lieg ik glashard. Ik beweer dat het ‘aankopen uit een ver verleden’ zijn, of ik zeg iets over waanzinnige uitverkoopjes voor de helft van de helft van de helft. Omdat ik me schaam...

Mijn probleem is dat ik geen maat kan houden. Zelfs in goedkope winkels als Action sla ik door. Waar vriendinnen misschien een paar euro kwijt zijn aan chocola en allesreiniger, reken ik al gauw veertig euro af. Dan heb ik hoeslakens én cadeautjes én kaarsen én snoep én badschuim gekocht.

Zo gaat het ook bij de Lidl. Naast de wekelijkse boodschappen neus ik ook graag op de non-foodafdeling. Ook hier vind ik alles even leuk en ligt het al in mijn mandje voordat ik heb nagedacht of ik het echt nodig heb. Skipully’s, terwijl ik niks met wintersport heb. Legpuzzels van dertig stukjes, terwijl ik zelf geen kinderen heb en mijn nichtje net zes maanden is.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 32 en lees mee op het forum. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoe vaak winkel jij per maand?

    •  
    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |