×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Annelies is koopverslaafd

Vriendin 32: Annelies is koopverslaafd
05.08.2015 - Redactie Vriendin

'Als ik me ongelukkig voel, vlucht ik de stad in: ik móet iets kopen'


Het probleem van Annelies (28) is dat ze geen maat kan houden. En al die impulsaankopen kan ze zich eigenlijk niet veroorloven. Zeker niet nu ze met haar vriend Dan (30) wil gaan samenwonen. “Ik zal moeten opbiechten dat ik geen cent spaartegoed heb. Wat zal hij teleurgesteld zijn in mij.”

Annelies: “De smoes ‘O, die blouse? Die heb ik al jaren’ heb ik al zo vaak gebruikt. Net gekochte kleding verstop ik steevast in de fietstas. Om die, als mijn vriend Dan niet bij me slaapt, tevoorschijn te halen. Als mensen vragen of ik iets nieuws aan heb, of nieuwe woonaccessoires heb gekocht, lieg ik glashard. Ik beweer dat het ‘aankopen uit een ver verleden’ zijn, of ik zeg iets over waanzinnige uitverkoopjes voor de helft van de helft van de helft. Omdat ik me schaam...

Mijn probleem is dat ik geen maat kan houden. Zelfs in goedkope winkels als Action sla ik door. Waar vriendinnen misschien een paar euro kwijt zijn aan chocola en allesreiniger, reken ik al gauw veertig euro af. Dan heb ik hoeslakens én cadeautjes én kaarsen én snoep én badschuim gekocht.

Zo gaat het ook bij de Lidl. Naast de wekelijkse boodschappen neus ik ook graag op de non-foodafdeling. Ook hier vind ik alles even leuk en ligt het al in mijn mandje voordat ik heb nagedacht of ik het echt nodig heb. Skipully’s, terwijl ik niks met wintersport heb. Legpuzzels van dertig stukjes, terwijl ik zelf geen kinderen heb en mijn nichtje net zes maanden is.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 32 en lees mee op het forum. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoe vaak winkel jij per maand?

    •  
    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!