×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Debbie zorgt voor haar moeder en kan daardoor niet op vakantie

Vriendin 31: Debbie zorgt voor haar moeder en kan daardoor niet op vakantie
29.07.2015 - Redactie Vriendin

'Ik kan mijn moeder toch niet alleen laten?'


Op vakantie gaan is niet altijd vanzelfsprekend. Voor mantelzorgers is het vaak lastig er even tussenuit te gaan, want wie zorgt er voor hun naasten? Debbie (39) zorgt al drie jaar voor haar zieke moeder Nel (79). “Je gaat niet op vakantie als je niet zeker weet dat je moeder in goede handen is.”

Terwijl Debbie haar verhaal vertelt, gaat de telefoon. “Die moet ik even opnemen”, zegt ze. “Ik kan elk moment een belangrijk telefoontje over mijn moeder krijgen.” Maar het blijkt Nel zelf te zijn.“Ik bel je zo terug, mam. Love you!” Ze lacht nog om iets wat haar moeder zegt en zegt dan gedag. “Ja, ik ben dol op mijn moeder, ze is een geweldig mens. Maar inmiddels groeit het zorgen voor en de zorgen om haar me behoorlijk boven het hoofd. Ik doe het graag, echt. Mijn moeder is een lieverd, iemand met wie je kan lachen. En ze is heel dankbaar. Als het moet, zorg ik nog jaren voor haar, maar eigenlijk kan het gewoon niet meer.” Drie jaar geleden overleed Debbies stiefvader, met wie haar moeder tientallen jaren samenleefde. Hij heeft altijd voor haar gezorgd, want door Nels vergevorderde COPD – een ziekte aan de luchtwegen – kan ze niet veel meer zelf. Op goede dagen gaat wat rommelen in huis en een broodje smeren nog best, maar er zijn ook dagen waarop Debbies moeder bij alles geholpen moet worden.

Lees het hele verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |