×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Debbie zorgt voor haar moeder en kan daardoor niet op vakantie

Vriendin 31: Debbie zorgt voor haar moeder en kan daardoor niet op vakantie
29.07.2015 - Redactie Vriendin

'Ik kan mijn moeder toch niet alleen laten?'


Op vakantie gaan is niet altijd vanzelfsprekend. Voor mantelzorgers is het vaak lastig er even tussenuit te gaan, want wie zorgt er voor hun naasten? Debbie (39) zorgt al drie jaar voor haar zieke moeder Nel (79). “Je gaat niet op vakantie als je niet zeker weet dat je moeder in goede handen is.”

Terwijl Debbie haar verhaal vertelt, gaat de telefoon. “Die moet ik even opnemen”, zegt ze. “Ik kan elk moment een belangrijk telefoontje over mijn moeder krijgen.” Maar het blijkt Nel zelf te zijn.“Ik bel je zo terug, mam. Love you!” Ze lacht nog om iets wat haar moeder zegt en zegt dan gedag. “Ja, ik ben dol op mijn moeder, ze is een geweldig mens. Maar inmiddels groeit het zorgen voor en de zorgen om haar me behoorlijk boven het hoofd. Ik doe het graag, echt. Mijn moeder is een lieverd, iemand met wie je kan lachen. En ze is heel dankbaar. Als het moet, zorg ik nog jaren voor haar, maar eigenlijk kan het gewoon niet meer.” Drie jaar geleden overleed Debbies stiefvader, met wie haar moeder tientallen jaren samenleefde. Hij heeft altijd voor haar gezorgd, want door Nels vergevorderde COPD – een ziekte aan de luchtwegen – kan ze niet veel meer zelf. Op goede dagen gaat wat rommelen in huis en een broodje smeren nog best, maar er zijn ook dagen waarop Debbies moeder bij alles geholpen moet worden.

Lees het hele verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!