×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Debbie zorgt voor haar moeder en kan daardoor niet op vakantie

Vriendin 31: Debbie zorgt voor haar moeder en kan daardoor niet op vakantie
29.07.2015 - Redactie Vriendin

'Ik kan mijn moeder toch niet alleen laten?'


Op vakantie gaan is niet altijd vanzelfsprekend. Voor mantelzorgers is het vaak lastig er even tussenuit te gaan, want wie zorgt er voor hun naasten? Debbie (39) zorgt al drie jaar voor haar zieke moeder Nel (79). “Je gaat niet op vakantie als je niet zeker weet dat je moeder in goede handen is.”

Terwijl Debbie haar verhaal vertelt, gaat de telefoon. “Die moet ik even opnemen”, zegt ze. “Ik kan elk moment een belangrijk telefoontje over mijn moeder krijgen.” Maar het blijkt Nel zelf te zijn.“Ik bel je zo terug, mam. Love you!” Ze lacht nog om iets wat haar moeder zegt en zegt dan gedag. “Ja, ik ben dol op mijn moeder, ze is een geweldig mens. Maar inmiddels groeit het zorgen voor en de zorgen om haar me behoorlijk boven het hoofd. Ik doe het graag, echt. Mijn moeder is een lieverd, iemand met wie je kan lachen. En ze is heel dankbaar. Als het moet, zorg ik nog jaren voor haar, maar eigenlijk kan het gewoon niet meer.” Drie jaar geleden overleed Debbies stiefvader, met wie haar moeder tientallen jaren samenleefde. Hij heeft altijd voor haar gezorgd, want door Nels vergevorderde COPD – een ziekte aan de luchtwegen – kan ze niet veel meer zelf. Op goede dagen gaat wat rommelen in huis en een broodje smeren nog best, maar er zijn ook dagen waarop Debbies moeder bij alles geholpen moet worden.

Lees het hele verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |