×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Jolanda kreeg een hartinfarct, maar de artsen herkenden de signalen niet

Vriendin 30: Jolanda kreeg een hartinfarct, maar de artsen herkenden de signalen niet
22.07.2015 - Redactie Vriendin

‘Bij een man zouden meteen de alarmbellen gaan, maar mijn hartinfarct werd gemist’


Vrouwen overlijden vaker dan mannen aan harten vaatziekten. De oorzaak? Bij vrouwen worden alarmerende signalen vaak niet herkend. Ook bij Jolanda (45) werd een hartinfarct niet opgemerkt bij de huisartenpost. Dankzij haar eigen huisarts liep alles toch goed af. “Als ik met mijn klachten was blijven doorlopen, had ik zo een erger infarct kunnen krijgen.”

Jolanda dacht de symptomen van een hartinfarct wel ongeveer te kennen. Ze werkt in de gehandicaptenzorg als verpleegkundige en tijdens haar opleiding had ze geleerd dat het goed mis is als je druk voelt op de borst, met uitstraling van de pijn naar één kant en misselijkheid. Ze had het vaker gezien bij oudere mensen, maar toen ze vorig jaar ineens hevige pijn in haar beide armen voelde, dacht Jolanda zeker niet aan een hartinfarct. “Ik kwam op vrijdagavond uit de douche, toen ik een hevige pijn in mijn armen voelde. Even dacht ik nog dat het misschien spierpijn was van het haren wassen. Dat sloeg natuurlijk nergens op, want daar heb ik nooit spierpijn van gehad. Toen ik even later met mijn vriend op de bank zat, had ik dat rare, pijnlijke gevoel in mijn armen nog steeds. Ik werd er erg onrustig van, omdat ik geen idee had wat het kon zijn. Op mijn borst voelde ik een lichte druk. Toch dacht ik niet aan iets met mijn hart. Dan voel je maar aan één kant de uitstraling van pijn, zo had ik altijd geleerd. Ik vermoedde eerder dat het misschien door emoties of spanning kwam. Maar de pijn werd zo hevig dat ik het niet meer vertrouwde. Ik wilde diezelfde avond nog naar de huisartsenpost. Mijn vriend had op dat moment ook door dat het een serieuze zaak was.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Heb jij wel eens klachten gehad die werden gemist?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!