×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Jolanda kreeg een hartinfarct, maar de artsen herkenden de signalen niet

Vriendin 30: Jolanda kreeg een hartinfarct, maar de artsen herkenden de signalen niet
22.07.2015 - Redactie Vriendin

‘Bij een man zouden meteen de alarmbellen gaan, maar mijn hartinfarct werd gemist’


Vrouwen overlijden vaker dan mannen aan harten vaatziekten. De oorzaak? Bij vrouwen worden alarmerende signalen vaak niet herkend. Ook bij Jolanda (45) werd een hartinfarct niet opgemerkt bij de huisartenpost. Dankzij haar eigen huisarts liep alles toch goed af. “Als ik met mijn klachten was blijven doorlopen, had ik zo een erger infarct kunnen krijgen.”

Jolanda dacht de symptomen van een hartinfarct wel ongeveer te kennen. Ze werkt in de gehandicaptenzorg als verpleegkundige en tijdens haar opleiding had ze geleerd dat het goed mis is als je druk voelt op de borst, met uitstraling van de pijn naar één kant en misselijkheid. Ze had het vaker gezien bij oudere mensen, maar toen ze vorig jaar ineens hevige pijn in haar beide armen voelde, dacht Jolanda zeker niet aan een hartinfarct. “Ik kwam op vrijdagavond uit de douche, toen ik een hevige pijn in mijn armen voelde. Even dacht ik nog dat het misschien spierpijn was van het haren wassen. Dat sloeg natuurlijk nergens op, want daar heb ik nooit spierpijn van gehad. Toen ik even later met mijn vriend op de bank zat, had ik dat rare, pijnlijke gevoel in mijn armen nog steeds. Ik werd er erg onrustig van, omdat ik geen idee had wat het kon zijn. Op mijn borst voelde ik een lichte druk. Toch dacht ik niet aan iets met mijn hart. Dan voel je maar aan één kant de uitstraling van pijn, zo had ik altijd geleerd. Ik vermoedde eerder dat het misschien door emoties of spanning kwam. Maar de pijn werd zo hevig dat ik het niet meer vertrouwde. Ik wilde diezelfde avond nog naar de huisartsenpost. Mijn vriend had op dat moment ook door dat het een serieuze zaak was.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Heb jij wel eens klachten gehad die werden gemist?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |