×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Jolanda kreeg een hartinfarct, maar de artsen herkenden de signalen niet

Vriendin 30: Jolanda kreeg een hartinfarct, maar de artsen herkenden de signalen niet
22.07.2015 - Redactie Vriendin

‘Bij een man zouden meteen de alarmbellen gaan, maar mijn hartinfarct werd gemist’


Vrouwen overlijden vaker dan mannen aan harten vaatziekten. De oorzaak? Bij vrouwen worden alarmerende signalen vaak niet herkend. Ook bij Jolanda (45) werd een hartinfarct niet opgemerkt bij de huisartenpost. Dankzij haar eigen huisarts liep alles toch goed af. “Als ik met mijn klachten was blijven doorlopen, had ik zo een erger infarct kunnen krijgen.”

Jolanda dacht de symptomen van een hartinfarct wel ongeveer te kennen. Ze werkt in de gehandicaptenzorg als verpleegkundige en tijdens haar opleiding had ze geleerd dat het goed mis is als je druk voelt op de borst, met uitstraling van de pijn naar één kant en misselijkheid. Ze had het vaker gezien bij oudere mensen, maar toen ze vorig jaar ineens hevige pijn in haar beide armen voelde, dacht Jolanda zeker niet aan een hartinfarct. “Ik kwam op vrijdagavond uit de douche, toen ik een hevige pijn in mijn armen voelde. Even dacht ik nog dat het misschien spierpijn was van het haren wassen. Dat sloeg natuurlijk nergens op, want daar heb ik nooit spierpijn van gehad. Toen ik even later met mijn vriend op de bank zat, had ik dat rare, pijnlijke gevoel in mijn armen nog steeds. Ik werd er erg onrustig van, omdat ik geen idee had wat het kon zijn. Op mijn borst voelde ik een lichte druk. Toch dacht ik niet aan iets met mijn hart. Dan voel je maar aan één kant de uitstraling van pijn, zo had ik altijd geleerd. Ik vermoedde eerder dat het misschien door emoties of spanning kwam. Maar de pijn werd zo hevig dat ik het niet meer vertrouwde. Ik wilde diezelfde avond nog naar de huisartsenpost. Mijn vriend had op dat moment ook door dat het een serieuze zaak was.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Heb jij wel eens klachten gehad die werden gemist?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |