×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Anja wist niets over het bestaan van Jan, haar biologische vader

Vriendin 25: Anja wist niets over het bestaan van Jan, haar biologische vader
17.06.2015 -

‘Iedereen wist het, behalve ik: de waarheid over mijn vader’


“We moeten je iets vertellen. Wim is niet je biologische vader.” Pas een jaar geleden vertelden haar zussen aan Anja (57) wat de rest van de familie al veel langer wist. “Ik was gekwetst. Waarom had niemand mij dit eerder gezegd? Dan had ik mijn vader misschien nog kunnen ontmoeten.”

“Vorig jaar augustus vertelden mijn zussen dat de man van wie ik altijd dacht dat het mijn vader was, mijn vader niet is. We waren samen naar de begraafplaats geweest om een bloemetje te leggen bij de urn van onze ouders. Dat doen we elk jaar rond die tijd. Dit keer hadden we het wat uitgesteld omdat mijn zus Carla een chemokuur moest ondergaan. Ze heeft kanker met uitzaaiingen naar haar lever en was op dat moment erg ziek. Na afloop wilden mijn zussen bij mij thuis koffiedrinken. Ze moesten me iets vertellen. Het viel me op dat ze zenuwachtig waren. Ik dacht: dit gaat over Carla. Ze wil het vast hebben over wat als het niet meer gaat. Misschien denkt ze aan euthanasie? Eenmaal bij mij op de bank nam Carla inderdaad het woord. Maar wat ze zei, had niets te maken met haar ziekte.

Lees het hele verhaal in Vriendin 25 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Heeft iemand wel eens iets voor jou verzwegen?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  --Anoniempje vr 19 jun '15 08:18

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Wauw! Bij mijn vriend hetzelfde verhaal. Wel op jongere leeftijd, maar hij is ook altijd voorgehouden tot iemand er per ongeluk met een opmerking voor uit kwam dat hij eigenlijk van een andere vader was. Nu mijn vriend zelf papa is, kan hij zich niet indenken dat je op de loop gaat voor zoiets prachtigs. En heeft hij het gevoel dat hij zich ontzettend moet bewijzen. Er is sinds een aantal jaren contact met zijn echte vader, maar dat voelt gewoon anders. Zijn stiefvader is nu duidelijk ook heel anders naar zijn echte kinderen dan naar mijn vriend toe. Gelukkig heeft hij hele lieve grootouders!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |