×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Marga móet afvallen van de dokter, maar het lukt haar niet

Vriendin 20: Marga móet afvallen van de dokter, maar het lukt haar niet
13.05.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik doe alsof ik op dieet ben, maar stiekem prop ik me vol’


Marga (40) is al haar hele leven te dik. Maar sinds kort lijdt haar gezondheid eronder en móet ze afvallen van de dokter. Haar man Hans (44) en zoon Jasper (12) helpen haar daarbij. “Maar wat ze niet weten, is dat ik me stiekem volprop met chips, chocolade en nootjes. Ik kan het gewoon niet laten.”

Marga: “Ik weet heus wel dat de mensen in mijn omgeving, mijn ouders, mijn man Hans, onze zoon Jasper en mijn collega’s het alleen maar goed met me voor hebben. Dat ze niet uit pesterij mijn eetpatroon in de gaten houden of omdat ze me slanker mooier vinden, maar omdat het beter is voor mijn gezondheid en ze doodsbang zijn om me te verliezen. Maar ook al weet ik dat ze gelijk hebben, ik kan het snoepen niet laten.”

Lees het hele verhaal van Marga in Vriendin 20 en praat mee op het forum.

Bron: Dreamstime

Plaats een reactie

Hou jij het diëten altijd vol?

  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 13 mei '15 16:21

  Reactie: Nou nee, het is niet zo makkelijk als het lijkt.
  ik ben dol op lekker eten en snoepen en is het dus heel moeilijk om af te vallen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 13 mei '15 18:07

  Reactie: Nou nee, het is niet zo makkelijk als het lijkt.
  Het niet snoepen gaat me gemakkelijk af maar het té veel eten niet. En vanwege de overgang lukt het ook maar niet om af te vallen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 13 mei '15 23:26

  Reactie: Nou nee, het is niet zo makkelijk als het lijkt.
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 14 mei '15 13:28

  Reactie: Nou nee, het is niet zo makkelijk als het lijkt.
  Ik ben een echte lekkerbek en doe niet aan diëten. Gevarieerd en gezond eten en alles met maten, dan is op dieet gaan niet echt nodig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  blosje61 vr 15 mei '15 15:11

  Reactie: Ja, tot het bittere eind.
  het afvallen valt wel mee, maar daarna op gewicht blijven is heel erg moeilijk.. ben dankzij de EGA 13 kilo afgevallen..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jorine za 16 mei '15 03:55

  Reactie: Ja, tot het bittere eind.
  Ik ben in augustus 2010 begonnen met afvallen en in augustus 2013 na 3 jaar continu met eten bezig te zijn geweest was ik 50 kilo kwijt........ En nu 2 jaar en een buikwandcorrectie later ben ik nog steeds op gewicht...... Mijn hele eetpatroon is veranderd dus ik kom maar weinig aan en met regelmatig een balansweek waarin ik weinig koolhydraten eet kan ik goed op gewicht blijven en kan ik alles weer eten..... Ik heb mezelf nooit iets ontzegd en ik wist waar ik het voor deed, mijn gezondheid. Ik deed het voor mezelf nooit voor een ander en een beetje doorzettingsvermogen is ook geen overbodige luxe. Mijn advies ga pas beginnen wanneer je eraan toe bent..... Het is niet alleen het lichamelijk aspect ook in je koppie moet alles goed zitten. Soms heb ik het ook geestelijk zwaar gehad..... Maar het was het allemaal waard. Heel veel succes, xxx
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tijger62 di 19 mei '15 21:26

  Reactie: Nou nee, het is niet zo makkelijk als het lijkt.
  overdag gaat het goed, maar 's avonds voor de buis begint het.....
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |