×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Marga móet afvallen van de dokter, maar het lukt haar niet

Vriendin 20: Marga móet afvallen van de dokter, maar het lukt haar niet
13.05.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik doe alsof ik op dieet ben, maar stiekem prop ik me vol’


Marga (40) is al haar hele leven te dik. Maar sinds kort lijdt haar gezondheid eronder en móet ze afvallen van de dokter. Haar man Hans (44) en zoon Jasper (12) helpen haar daarbij. “Maar wat ze niet weten, is dat ik me stiekem volprop met chips, chocolade en nootjes. Ik kan het gewoon niet laten.”

Marga: “Ik weet heus wel dat de mensen in mijn omgeving, mijn ouders, mijn man Hans, onze zoon Jasper en mijn collega’s het alleen maar goed met me voor hebben. Dat ze niet uit pesterij mijn eetpatroon in de gaten houden of omdat ze me slanker mooier vinden, maar omdat het beter is voor mijn gezondheid en ze doodsbang zijn om me te verliezen. Maar ook al weet ik dat ze gelijk hebben, ik kan het snoepen niet laten.”

Lees het hele verhaal van Marga in Vriendin 20 en praat mee op het forum.

Bron: Dreamstime

Plaats een reactie

Hou jij het diëten altijd vol?

  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 13 mei '15 16:21

  Reactie: Nou nee, het is niet zo makkelijk als het lijkt.
  ik ben dol op lekker eten en snoepen en is het dus heel moeilijk om af te vallen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 13 mei '15 18:07

  Reactie: Nou nee, het is niet zo makkelijk als het lijkt.
  Het niet snoepen gaat me gemakkelijk af maar het té veel eten niet. En vanwege de overgang lukt het ook maar niet om af te vallen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 13 mei '15 23:26

  Reactie: Nou nee, het is niet zo makkelijk als het lijkt.
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 14 mei '15 13:28

  Reactie: Nou nee, het is niet zo makkelijk als het lijkt.
  Ik ben een echte lekkerbek en doe niet aan diëten. Gevarieerd en gezond eten en alles met maten, dan is op dieet gaan niet echt nodig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  blosje61 vr 15 mei '15 15:11

  Reactie: Ja, tot het bittere eind.
  het afvallen valt wel mee, maar daarna op gewicht blijven is heel erg moeilijk.. ben dankzij de EGA 13 kilo afgevallen..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jorine za 16 mei '15 03:55

  Reactie: Ja, tot het bittere eind.
  Ik ben in augustus 2010 begonnen met afvallen en in augustus 2013 na 3 jaar continu met eten bezig te zijn geweest was ik 50 kilo kwijt........ En nu 2 jaar en een buikwandcorrectie later ben ik nog steeds op gewicht...... Mijn hele eetpatroon is veranderd dus ik kom maar weinig aan en met regelmatig een balansweek waarin ik weinig koolhydraten eet kan ik goed op gewicht blijven en kan ik alles weer eten..... Ik heb mezelf nooit iets ontzegd en ik wist waar ik het voor deed, mijn gezondheid. Ik deed het voor mezelf nooit voor een ander en een beetje doorzettingsvermogen is ook geen overbodige luxe. Mijn advies ga pas beginnen wanneer je eraan toe bent..... Het is niet alleen het lichamelijk aspect ook in je koppie moet alles goed zitten. Soms heb ik het ook geestelijk zwaar gehad..... Maar het was het allemaal waard. Heel veel succes, xxx
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tijger62 di 19 mei '15 21:26

  Reactie: Nou nee, het is niet zo makkelijk als het lijkt.
  overdag gaat het goed, maar 's avonds voor de buis begint het.....
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |