×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Pammy Boltini leeft nog steeds voor het circus

Vriendin 18: Pammy Boltini leeft nog steeds voor het circus
29.04.2015 - Redactie Vriendin

‘Wij zorgen juist heel goed voor onze circus dieren’


Pammy Boltini (61) is de weduwe van de beroemde circusdirecteur Toni Boltini en is fel tegen het mogelijk verbod op wilde dieren in het circus. Ze verhuurt complete circussen, tenten en artiesten. En dieren. “Wie denkt dat een olifant het slecht heeft bij ons, moet eens komen kijken.”

Op de vloer van het huis ligt een tijgervel, met de kop er nog aan. De bek van het dier is wijd opengesperd, de grote hoektanden zijn afgebroken: zoon Angelo reed er ooit per ongeluk met zijn skateboard tegenaan, vertelt Pammy. “Ons huis is vol herinneringen: een opgezette beer, Toni’s éénwielfiets, slangenvellen. Deze tijger kwam uit ons circus; net als alle andere dieren is hij van ouderdom overleden. Ook als dieren te oud waren om nog op te treden, reisden ze gewoon met ons mee. Een dompteur houdt van zijn dieren alsof het zijn kinderen zijn, en van een kind doe je ook geen afstand. Onze dompteurs wilden altijd het allerbeste voor hun dieren: het beste voer, het beste stro. Niet goed genoeg? Dan stuurden ze het terug. Dat er dan wordt beweerd dat zulke mensen hun dieren mishandelen, vind ik echt waanzin.”

Meer weten over Pammy Boltini? Neem hier een kijkje op haar website. 

Lees het hele verhaal van Pammy in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1463598770611130 wo 29 apr '15 13:27

  Ik weet 100% zeker dat niet alle circussen goed met hun dieren omgaan. Als Pammy denkt van wel dan vind ik dat erg naïef en kortzichtig. Misschien moet ze een keer bij een ander circus gaan kijken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 apr '15 21:28

  Alle circussen in nl zijn bijna allemaal familie van elkaar. En geloof me bij al mijn familie leden hier in nl of in het buitenland zijn ze heel goed voor hun dieren. Al was er crisis en ging het bij even slecht. Stonden de dieren op nr 1. Dus zou niet weten welke circus jij bedoelt
  Reageer!
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |