×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Pammy Boltini leeft nog steeds voor het circus

Vriendin 18: Pammy Boltini leeft nog steeds voor het circus
29.04.2015 - Redactie Vriendin

‘Wij zorgen juist heel goed voor onze circus dieren’


Pammy Boltini (61) is de weduwe van de beroemde circusdirecteur Toni Boltini en is fel tegen het mogelijk verbod op wilde dieren in het circus. Ze verhuurt complete circussen, tenten en artiesten. En dieren. “Wie denkt dat een olifant het slecht heeft bij ons, moet eens komen kijken.”

Op de vloer van het huis ligt een tijgervel, met de kop er nog aan. De bek van het dier is wijd opengesperd, de grote hoektanden zijn afgebroken: zoon Angelo reed er ooit per ongeluk met zijn skateboard tegenaan, vertelt Pammy. “Ons huis is vol herinneringen: een opgezette beer, Toni’s éénwielfiets, slangenvellen. Deze tijger kwam uit ons circus; net als alle andere dieren is hij van ouderdom overleden. Ook als dieren te oud waren om nog op te treden, reisden ze gewoon met ons mee. Een dompteur houdt van zijn dieren alsof het zijn kinderen zijn, en van een kind doe je ook geen afstand. Onze dompteurs wilden altijd het allerbeste voor hun dieren: het beste voer, het beste stro. Niet goed genoeg? Dan stuurden ze het terug. Dat er dan wordt beweerd dat zulke mensen hun dieren mishandelen, vind ik echt waanzin.”

Meer weten over Pammy Boltini? Neem hier een kijkje op haar website. 

Lees het hele verhaal van Pammy in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1463598770611130 wo 29 apr '15 13:27

  Ik weet 100% zeker dat niet alle circussen goed met hun dieren omgaan. Als Pammy denkt van wel dan vind ik dat erg naïef en kortzichtig. Misschien moet ze een keer bij een ander circus gaan kijken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 apr '15 21:28

  Alle circussen in nl zijn bijna allemaal familie van elkaar. En geloof me bij al mijn familie leden hier in nl of in het buitenland zijn ze heel goed voor hun dieren. Al was er crisis en ging het bij even slecht. Stonden de dieren op nr 1. Dus zou niet weten welke circus jij bedoelt
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |