×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 18: Pammy Boltini leeft nog steeds voor het circus

Vriendin 18: Pammy Boltini leeft nog steeds voor het circus
29.04.2015 - Redactie Vriendin

‘Wij zorgen juist heel goed voor onze circus dieren’


Pammy Boltini (61) is de weduwe van de beroemde circusdirecteur Toni Boltini en is fel tegen het mogelijk verbod op wilde dieren in het circus. Ze verhuurt complete circussen, tenten en artiesten. En dieren. “Wie denkt dat een olifant het slecht heeft bij ons, moet eens komen kijken.”

Op de vloer van het huis ligt een tijgervel, met de kop er nog aan. De bek van het dier is wijd opengesperd, de grote hoektanden zijn afgebroken: zoon Angelo reed er ooit per ongeluk met zijn skateboard tegenaan, vertelt Pammy. “Ons huis is vol herinneringen: een opgezette beer, Toni’s éénwielfiets, slangenvellen. Deze tijger kwam uit ons circus; net als alle andere dieren is hij van ouderdom overleden. Ook als dieren te oud waren om nog op te treden, reisden ze gewoon met ons mee. Een dompteur houdt van zijn dieren alsof het zijn kinderen zijn, en van een kind doe je ook geen afstand. Onze dompteurs wilden altijd het allerbeste voor hun dieren: het beste voer, het beste stro. Niet goed genoeg? Dan stuurden ze het terug. Dat er dan wordt beweerd dat zulke mensen hun dieren mishandelen, vind ik echt waanzin.”

Meer weten over Pammy Boltini? Neem hier een kijkje op haar website. 

Lees het hele verhaal van Pammy in Vriendin 18 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1463598770611130 wo 29 apr '15 13:27

  Ik weet 100% zeker dat niet alle circussen goed met hun dieren omgaan. Als Pammy denkt van wel dan vind ik dat erg naïef en kortzichtig. Misschien moet ze een keer bij een ander circus gaan kijken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 29 apr '15 21:28

  Alle circussen in nl zijn bijna allemaal familie van elkaar. En geloof me bij al mijn familie leden hier in nl of in het buitenland zijn ze heel goed voor hun dieren. Al was er crisis en ging het bij even slecht. Stonden de dieren op nr 1. Dus zou niet weten welke circus jij bedoelt
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!