×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Ook Imca Marina is slachtoffer van de Groningse grondverzakkingen

Vriendin 17: Ook Imca Marina is slachtoffer van de Groningse grondverzakkingen
22.04.2015 - Redactie Vriendin

'Door alle stress heb ik zelfs een hartinfarct gekregen’


Net als vele andere Groningers merkt zangeres Imca Marina de gevolgen van de gaswinning in de provincie: de muren van haar huis zitten vol scheuren. lmca heeft er slapeloze nachten van. “Dit kan zo niet doorgaan.”

Kreten van ontzetting slaakt Imca Marina als ze door het achterste gedeelte van haar imposante boerderij in Midwolda loopt. Daar komt ze niet elke dag. Ze slaat haar hand voor haar mond. “O nee! Er zijn wéér nieuwe scheuren bijgekomen.” Ze wijst op verschillende afgebrokkelde kieren in de muur. Vers gruis ligt op de grond. Bij de plinten zijn grote gaten zichtbaar. “Deze moeten pas geleden zijn ontstaan. Die zaten er eerst niet”, zucht ze.
Het is om moedeloos van te worden. Want het was al zo erg. Door de gas- winning in Groningen is de bodem van de tuin op bepaalde gedeeltes wel zestig centimeter verzakt. Vijf jaar geleden merkte Imca voor het eerst dat er iets mis was. “Ik lag op bed en dacht dat ik spinrag op de muur zag. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat er allemaal scheurtjes in de muur zaten. Pas later kwam het besef dat die niet zomaar konden ontstaan.”

Lees het hele verhaal van Imca in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij de Groningse grondverzakkingen ook ervaren?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |