×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Ook Imca Marina is slachtoffer van de Groningse grondverzakkingen

Vriendin 17: Ook Imca Marina is slachtoffer van de Groningse grondverzakkingen
22.04.2015 - Redactie Vriendin

'Door alle stress heb ik zelfs een hartinfarct gekregen’


Net als vele andere Groningers merkt zangeres Imca Marina de gevolgen van de gaswinning in de provincie: de muren van haar huis zitten vol scheuren. lmca heeft er slapeloze nachten van. “Dit kan zo niet doorgaan.”

Kreten van ontzetting slaakt Imca Marina als ze door het achterste gedeelte van haar imposante boerderij in Midwolda loopt. Daar komt ze niet elke dag. Ze slaat haar hand voor haar mond. “O nee! Er zijn wéér nieuwe scheuren bijgekomen.” Ze wijst op verschillende afgebrokkelde kieren in de muur. Vers gruis ligt op de grond. Bij de plinten zijn grote gaten zichtbaar. “Deze moeten pas geleden zijn ontstaan. Die zaten er eerst niet”, zucht ze.
Het is om moedeloos van te worden. Want het was al zo erg. Door de gas- winning in Groningen is de bodem van de tuin op bepaalde gedeeltes wel zestig centimeter verzakt. Vijf jaar geleden merkte Imca voor het eerst dat er iets mis was. “Ik lag op bed en dacht dat ik spinrag op de muur zag. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat er allemaal scheurtjes in de muur zaten. Pas later kwam het besef dat die niet zomaar konden ontstaan.”

Lees het hele verhaal van Imca in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij de Groningse grondverzakkingen ook ervaren?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |