×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Ook Imca Marina is slachtoffer van de Groningse grondverzakkingen

Vriendin 17: Ook Imca Marina is slachtoffer van de Groningse grondverzakkingen
22.04.2015 - Redactie Vriendin

'Door alle stress heb ik zelfs een hartinfarct gekregen’


Net als vele andere Groningers merkt zangeres Imca Marina de gevolgen van de gaswinning in de provincie: de muren van haar huis zitten vol scheuren. lmca heeft er slapeloze nachten van. “Dit kan zo niet doorgaan.”

Kreten van ontzetting slaakt Imca Marina als ze door het achterste gedeelte van haar imposante boerderij in Midwolda loopt. Daar komt ze niet elke dag. Ze slaat haar hand voor haar mond. “O nee! Er zijn wéér nieuwe scheuren bijgekomen.” Ze wijst op verschillende afgebrokkelde kieren in de muur. Vers gruis ligt op de grond. Bij de plinten zijn grote gaten zichtbaar. “Deze moeten pas geleden zijn ontstaan. Die zaten er eerst niet”, zucht ze.
Het is om moedeloos van te worden. Want het was al zo erg. Door de gas- winning in Groningen is de bodem van de tuin op bepaalde gedeeltes wel zestig centimeter verzakt. Vijf jaar geleden merkte Imca voor het eerst dat er iets mis was. “Ik lag op bed en dacht dat ik spinrag op de muur zag. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat er allemaal scheurtjes in de muur zaten. Pas later kwam het besef dat die niet zomaar konden ontstaan.”

Lees het hele verhaal van Imca in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij de Groningse grondverzakkingen ook ervaren?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!