×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 16: Manja kreeg twee kinderen in dertien maanden

Vriendin 16: Manja kreeg twee kinderen in dertien maanden
15.04.2015 - Redactie Vriendin

‘Net toen we een kindje hadden geadopteerd, bleek ik zwanger’


Na een lang ivf-traject en drie miskramen besloten Manja (37) en Dirk-Jan (38) te gaan voor adoptie. Dolgelukkig waren ze, toen ze baby Summer in Amerika konden ophalen. En toen gebeurde er iets bijzonders: “Ik, zwanger? Zonder medische hulp? Dat was toch onmogelijk?”

Manja: “‘Het zou zomaar meteen raak kunnen zijn’, zei de huisarts toen ik jaren geleden mijn spiraaltje liet verwijderen omdat mijn man Dirk-Jan en ik voor een kindje wilden gaan. Daar ging ik niet van uit, want meestal gaat het niet zo snel. Ik dacht: het zou leuk zijn als ik binnen een jaar zwanger ben. Dat ik überhaupt niet in verwachting zou raken, was een scenario waar ik geen rekening mee hield. Bij mijn moeder duurde het weliswaar een tijdje voor ze zwanger werd – ik ben enig kind – maar zij was met haar 41 jaar ook wel aan de late kant. Onvruchtbaarheid komt niet in de familie voor, dus ik maakte me geen zorgen.”

Lees het hele verhaal van Manja in Vriendin 16 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Manja kort na elkaar twee kinderen gekregen of heb je een kindje geadopteerd?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_916633285100136 wo 15 apr '15 21:17

  Reactie: Nee
  Er zit 22 maanden tussen de eerste en de tweede
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tha-Bee do 16 apr '15 14:47

  Reactie: Ja
  Tussen mijn eerste (dochte)r en tweede (zoon) zit 2,5 jaar, tussen mijn tweede (zoon) en derde (zoon) zit 11 maanden, tussen mijn derde (zoon) en vierde (dochter) zit 13 Maanden. Allemaal met het geluk van een natuurlijke zwangerschap.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chantal de Zeeuw-van Well vr 17 apr '15 09:56

  Reactie: Nee
  Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar tussen mijn zusje en mij zitten 17 maanden....
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |