×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 16: Manja kreeg twee kinderen in dertien maanden

Vriendin 16: Manja kreeg twee kinderen in dertien maanden
15.04.2015 - Redactie Vriendin

‘Net toen we een kindje hadden geadopteerd, bleek ik zwanger’


Na een lang ivf-traject en drie miskramen besloten Manja (37) en Dirk-Jan (38) te gaan voor adoptie. Dolgelukkig waren ze, toen ze baby Summer in Amerika konden ophalen. En toen gebeurde er iets bijzonders: “Ik, zwanger? Zonder medische hulp? Dat was toch onmogelijk?”

Manja: “‘Het zou zomaar meteen raak kunnen zijn’, zei de huisarts toen ik jaren geleden mijn spiraaltje liet verwijderen omdat mijn man Dirk-Jan en ik voor een kindje wilden gaan. Daar ging ik niet van uit, want meestal gaat het niet zo snel. Ik dacht: het zou leuk zijn als ik binnen een jaar zwanger ben. Dat ik überhaupt niet in verwachting zou raken, was een scenario waar ik geen rekening mee hield. Bij mijn moeder duurde het weliswaar een tijdje voor ze zwanger werd – ik ben enig kind – maar zij was met haar 41 jaar ook wel aan de late kant. Onvruchtbaarheid komt niet in de familie voor, dus ik maakte me geen zorgen.”

Lees het hele verhaal van Manja in Vriendin 16 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Manja kort na elkaar twee kinderen gekregen of heb je een kindje geadopteerd?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_916633285100136 wo 15 apr '15 21:17

  Reactie: Nee
  Er zit 22 maanden tussen de eerste en de tweede
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tha-Bee do 16 apr '15 14:47

  Reactie: Ja
  Tussen mijn eerste (dochte)r en tweede (zoon) zit 2,5 jaar, tussen mijn tweede (zoon) en derde (zoon) zit 11 maanden, tussen mijn derde (zoon) en vierde (dochter) zit 13 Maanden. Allemaal met het geluk van een natuurlijke zwangerschap.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chantal de Zeeuw-van Well vr 17 apr '15 09:56

  Reactie: Nee
  Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar tussen mijn zusje en mij zitten 17 maanden....
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!