×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 16: Manja kreeg twee kinderen in dertien maanden

Vriendin 16: Manja kreeg twee kinderen in dertien maanden
15.04.2015 - Redactie Vriendin

‘Net toen we een kindje hadden geadopteerd, bleek ik zwanger’


Na een lang ivf-traject en drie miskramen besloten Manja (37) en Dirk-Jan (38) te gaan voor adoptie. Dolgelukkig waren ze, toen ze baby Summer in Amerika konden ophalen. En toen gebeurde er iets bijzonders: “Ik, zwanger? Zonder medische hulp? Dat was toch onmogelijk?”

Manja: “‘Het zou zomaar meteen raak kunnen zijn’, zei de huisarts toen ik jaren geleden mijn spiraaltje liet verwijderen omdat mijn man Dirk-Jan en ik voor een kindje wilden gaan. Daar ging ik niet van uit, want meestal gaat het niet zo snel. Ik dacht: het zou leuk zijn als ik binnen een jaar zwanger ben. Dat ik überhaupt niet in verwachting zou raken, was een scenario waar ik geen rekening mee hield. Bij mijn moeder duurde het weliswaar een tijdje voor ze zwanger werd – ik ben enig kind – maar zij was met haar 41 jaar ook wel aan de late kant. Onvruchtbaarheid komt niet in de familie voor, dus ik maakte me geen zorgen.”

Lees het hele verhaal van Manja in Vriendin 16 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Manja kort na elkaar twee kinderen gekregen of heb je een kindje geadopteerd?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_916633285100136 wo 15 apr '15 21:17

  Reactie: Nee
  Er zit 22 maanden tussen de eerste en de tweede
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tha-Bee do 16 apr '15 14:47

  Reactie: Ja
  Tussen mijn eerste (dochte)r en tweede (zoon) zit 2,5 jaar, tussen mijn tweede (zoon) en derde (zoon) zit 11 maanden, tussen mijn derde (zoon) en vierde (dochter) zit 13 Maanden. Allemaal met het geluk van een natuurlijke zwangerschap.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chantal de Zeeuw-van Well vr 17 apr '15 09:56

  Reactie: Nee
  Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar tussen mijn zusje en mij zitten 17 maanden....
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |