×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 15: Halima's zoon Yousef radicaliseerde in drie weken tijd volledig

Vriendin 15: Halima's zoon Yousef radicaliseerde in drie weken tijd volledig
07.04.2015 - Redactie Vriendin

‘Mijn zoon wilde voor IS gaan vechten in Syrië’


Halima (47) zag haar zoon Yousef (15) veranderen van een onzekere puber in een jongen in zwarte gewaden die vol lof over IS sprak. Yousef maakte plannen om als jihadstrijder af te reizen naar Syrië. “Hij stootte iedereen af. Het lukte me niet meer om tot hem door te dringen.”

Vandaag is hij jarig, haar zoon. Yousef is vijftien jaar oud geworden. Halima kan hem geen cadeautje geven, ze moet zich tevredenstellen met een telefoontje. Halima luistert naar zijn ontredderde stem: ‘Mama, echt waar, sorry. Ik heb het nooit zo bedoeld. Ik mis je.’ Halima’s zoon zit sinds twee weken in een gesloten jeugdinrichting voor jongeren met ernstige gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Yousef radicaliseerde in hoog tempo en was van plan naar Syrië te gaan. Hij zit voor drie maanden achter gesloten deuren, totdat zijn radicale denkbeelden veranderd zijn.

Lees het hele verhaal van Halima in Vriendin 15 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben of ken jij ook een moeder van een geradicaliseerd kind?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |