×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 13: Jannie vocht voor het leven van haar ongeboren baby, maar verloor de strijd

Vriendin 13: Jannie vocht voor het leven van haar ongeboren baby, maar verloor de strijd
25.03.2015 -

‘Toen ik na tien dagen bijkwam, was mijn baby al geboren’


Jannie (48) werd zo ziek, dat haar leven en dat van haar ongeboren kind in gevaar kwam. Haar dochter Sabine kwam levenloos ter wereld. Jannie vindt het fijn dat er een nieuw gezondheidsfonds is dat zich hard maakt voor onderzoek naar babysterfte. “Er is nog een wereld te winnen.”

Tijdens de zwanger- schap en bevalling van Jannie ging het mis, gruwelijk mis. Haar dochter Sabine kwam met ruim 23 weken zwangerschap levenloos ter wereld. Inmiddels is het vijftien jaar geleden dat deze intens verdrietige gebeurtenis plaatsvond, maar Jannie (48) en haar man Cor (48) leven nog iedere dag met het verlies. Jannie is opgelucht dat er nu eindelijk een fonds is dat zich inzet voor meer wetenschappelijk onderzoek, met als doel babysterfte terug te dringen.

Lees het hele verhaal van Jannie in Vriendin 13.

Plaats een reactie

Herken jij je in het verhaal van Jannie en waarom?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1094414300622983 do 26 mrt '15 19:55

  Reactie: Nee
  zal zelf nooit zo'n verhaal in het openbaar vertellen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marijke1969 ma 30 mrt '15 09:28

  Reactie: Ja, omdat...
  ook ik ons eerste kindje kwijt ben na een dramatische gebeurtenis als het HELLP syndroom. Ook ik had een vroedvrouw die mij niet eerder wilde zien als na het pinksterweekend ,en toen was het te allemaal te laat ,uiteindelijk .dit alles is bijna 18jaar overleden ons meisje Sharona heeft niet bij ons mogen zijn.veel sterkte voor ieder die dit heeft moeten doorstaan.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |