×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 13: Jannie vocht voor het leven van haar ongeboren baby, maar verloor de strijd

Vriendin 13: Jannie vocht voor het leven van haar ongeboren baby, maar verloor de strijd
25.03.2015 -

‘Toen ik na tien dagen bijkwam, was mijn baby al geboren’


Jannie (48) werd zo ziek, dat haar leven en dat van haar ongeboren kind in gevaar kwam. Haar dochter Sabine kwam levenloos ter wereld. Jannie vindt het fijn dat er een nieuw gezondheidsfonds is dat zich hard maakt voor onderzoek naar babysterfte. “Er is nog een wereld te winnen.”

Tijdens de zwanger- schap en bevalling van Jannie ging het mis, gruwelijk mis. Haar dochter Sabine kwam met ruim 23 weken zwangerschap levenloos ter wereld. Inmiddels is het vijftien jaar geleden dat deze intens verdrietige gebeurtenis plaatsvond, maar Jannie (48) en haar man Cor (48) leven nog iedere dag met het verlies. Jannie is opgelucht dat er nu eindelijk een fonds is dat zich inzet voor meer wetenschappelijk onderzoek, met als doel babysterfte terug te dringen.

Lees het hele verhaal van Jannie in Vriendin 13.

Plaats een reactie

Herken jij je in het verhaal van Jannie en waarom?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1094414300622983 do 26 mrt '15 19:55

  Reactie: Nee
  zal zelf nooit zo'n verhaal in het openbaar vertellen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marijke1969 ma 30 mrt '15 09:28

  Reactie: Ja, omdat...
  ook ik ons eerste kindje kwijt ben na een dramatische gebeurtenis als het HELLP syndroom. Ook ik had een vroedvrouw die mij niet eerder wilde zien als na het pinksterweekend ,en toen was het te allemaal te laat ,uiteindelijk .dit alles is bijna 18jaar overleden ons meisje Sharona heeft niet bij ons mogen zijn.veel sterkte voor ieder die dit heeft moeten doorstaan.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |