×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 11: Esther kan geen kinderen krijgen

Vriendin 11: Esther kan geen kinderen krijgen
10.03.2015 - Redactie Vriendin

‘Ineens weet je dat je altijd met z’n tweetjes zult blijven’


Esther (38) zag het helemaal voor zich: trouwen met een lieve man, kinderen krijgen en nog lang en gelukkig leven. Maar het liep anders. Sinds een paar maanden weet ze dat ze nooit moeder zal worden. “Het voelt als een rouwproces. Toch heeft het me sterker gemaakt.”

Esther: “Laatst werden we door een kennis op straat aangesproken. Hij vond dat mijn man Ivo en ik het maar goed voor elkaar hadden: een mooie auto voor de deur, geregeld op vakantie en geen kinderen, dus we konden lekker gaan en staan waar we wilden... Hij ging er duidelijk van uit dat we bewust kinderloos waren. Ik keek hem even aan en zei toen dat het anders was dan hoe hij het zag. Ik vertelde hem over onze allergrootste wens. Over hoe graag wij een gezin hadden gehad, maar dat die wens nooit in vervulling zal gaan. Sinds een paar maanden weten Ivo en ik definitief dat we altijd met z’n tweetjes zullen blijven. Dat het kindje dat zo welkom was, naar wie we zó verlangden, er nooit zal komen. Of er moet een groot wonder gebeuren.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 11 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Ben jij ook ongewenst kinderloos?

  •  
  •  

14Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 11 mrt '15 20:17

  Reactie: Ja
  Vooral het pushen en nare opmerkingen van mensen is wat het meeste pijn doet.......
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 11 mrt '15 21:08

  Reactie: Ja
  Bijna 39 en single Mijn enige wens in dit leven is mama worden, maar dat zal wel niet meer lukken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 11 mrt '15 21:52

  Reactie: Nee
  Ja voor de stellen die dit overkomt is het bijzonder en diep teleurstellend. Het erge is dat ze er zo op gefocust raken. Omdat mijn antwoord nee is, mag ik er niet over oordelen, maar jammer is het wel voor al die mensen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Frieda Reiche do 12 mrt '15 00:01

  Reactie: Ja
  Nou ja, ik ben pas 27 en mijn partner 52 dus komt ons leven in een stroomversnelling. We willen allebei heel graag kinderen, maar helaas heb ik teveel lichamelijke ongemak waardoor ik de kracht nog niet heb om zwanger te worden. Mocht het beter gaan kunnen wij altijd nog verder zien natuurlijk. Helaas kan ik daar niet nog 10 jaar mee wachten, dan vind ik ons kind te kort doen aangezien mijn partner toch op een behoorlijk leeftijd is
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 mrt '15 08:48

  Reactie: Ja
  Na drie jaar van behandelingen in het ziekenhuis is de conclusie dat er in mijn leven geen kinderen zullen zijn. Daar heb ik mij bij neergelegd. Dat viel niet mee, het is toch een heel beladen onderwerp. Zeker toen vriendinnen en zussen wel kinderen kregen. Het is nu eenmaal zo, dit is het leven. Neemt niet weg dat het met veel verdriet gepaard ging, kan mij dus indenken dat het voor andere kinderloze mensen ook moeilijk moet zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lydia.neleman do 12 mrt '15 14:32

  Reactie: Ja
  Blijft lastig, zelfs na de keuze om te stoppen met de behandelingen na 10 jaar. Het gemis blijft, zelfs nu nadat we 5 jaar geleden de beslissing hebben genomen, en ik het had "afgesloten".
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cassie01 do 12 mrt '15 16:16

  Reactie: Nee
  Gewenst kinderloos. Maar ook hierbij zijn er ooit rare blikken hoor. En nu niet meer, maar vroeger nare opmerkingen, dat het egoistisch is om geen kinderen te willen. Nou ja zeg. Ik ben gewoon geen moedermateriaal.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 13 mrt '15 15:24

  Reactie: Ja
  leuk dat hier nu ook eens een onderwerp aan wordt gewijd. Ik hoef niet zielig gevonden te worden maar wat meer begrip van anderen zou toch ook wel aardig zijn.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!