×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 11: Esther kan geen kinderen krijgen

Vriendin 11: Esther kan geen kinderen krijgen
10.03.2015 - Redactie Vriendin

‘Ineens weet je dat je altijd met z’n tweetjes zult blijven’


Esther (38) zag het helemaal voor zich: trouwen met een lieve man, kinderen krijgen en nog lang en gelukkig leven. Maar het liep anders. Sinds een paar maanden weet ze dat ze nooit moeder zal worden. “Het voelt als een rouwproces. Toch heeft het me sterker gemaakt.”

Esther: “Laatst werden we door een kennis op straat aangesproken. Hij vond dat mijn man Ivo en ik het maar goed voor elkaar hadden: een mooie auto voor de deur, geregeld op vakantie en geen kinderen, dus we konden lekker gaan en staan waar we wilden... Hij ging er duidelijk van uit dat we bewust kinderloos waren. Ik keek hem even aan en zei toen dat het anders was dan hoe hij het zag. Ik vertelde hem over onze allergrootste wens. Over hoe graag wij een gezin hadden gehad, maar dat die wens nooit in vervulling zal gaan. Sinds een paar maanden weten Ivo en ik definitief dat we altijd met z’n tweetjes zullen blijven. Dat het kindje dat zo welkom was, naar wie we zó verlangden, er nooit zal komen. Of er moet een groot wonder gebeuren.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 11 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Ben jij ook ongewenst kinderloos?

  •  
  •  

14Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 11 mrt '15 20:17

  Reactie: Ja
  Vooral het pushen en nare opmerkingen van mensen is wat het meeste pijn doet.......
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 11 mrt '15 21:08

  Reactie: Ja
  Bijna 39 en single Mijn enige wens in dit leven is mama worden, maar dat zal wel niet meer lukken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 11 mrt '15 21:52

  Reactie: Nee
  Ja voor de stellen die dit overkomt is het bijzonder en diep teleurstellend. Het erge is dat ze er zo op gefocust raken. Omdat mijn antwoord nee is, mag ik er niet over oordelen, maar jammer is het wel voor al die mensen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Frieda Reiche do 12 mrt '15 00:01

  Reactie: Ja
  Nou ja, ik ben pas 27 en mijn partner 52 dus komt ons leven in een stroomversnelling. We willen allebei heel graag kinderen, maar helaas heb ik teveel lichamelijke ongemak waardoor ik de kracht nog niet heb om zwanger te worden. Mocht het beter gaan kunnen wij altijd nog verder zien natuurlijk. Helaas kan ik daar niet nog 10 jaar mee wachten, dan vind ik ons kind te kort doen aangezien mijn partner toch op een behoorlijk leeftijd is
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 mrt '15 08:48

  Reactie: Ja
  Na drie jaar van behandelingen in het ziekenhuis is de conclusie dat er in mijn leven geen kinderen zullen zijn. Daar heb ik mij bij neergelegd. Dat viel niet mee, het is toch een heel beladen onderwerp. Zeker toen vriendinnen en zussen wel kinderen kregen. Het is nu eenmaal zo, dit is het leven. Neemt niet weg dat het met veel verdriet gepaard ging, kan mij dus indenken dat het voor andere kinderloze mensen ook moeilijk moet zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lydia.neleman do 12 mrt '15 14:32

  Reactie: Ja
  Blijft lastig, zelfs na de keuze om te stoppen met de behandelingen na 10 jaar. Het gemis blijft, zelfs nu nadat we 5 jaar geleden de beslissing hebben genomen, en ik het had "afgesloten".
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cassie01 do 12 mrt '15 16:16

  Reactie: Nee
  Gewenst kinderloos. Maar ook hierbij zijn er ooit rare blikken hoor. En nu niet meer, maar vroeger nare opmerkingen, dat het egoistisch is om geen kinderen te willen. Nou ja zeg. Ik ben gewoon geen moedermateriaal.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 13 mrt '15 15:24

  Reactie: Ja
  leuk dat hier nu ook eens een onderwerp aan wordt gewijd. Ik hoef niet zielig gevonden te worden maar wat meer begrip van anderen zou toch ook wel aardig zijn.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |