×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 11: Esther kan geen kinderen krijgen

Vriendin 11: Esther kan geen kinderen krijgen
10.03.2015 - Redactie Vriendin

‘Ineens weet je dat je altijd met z’n tweetjes zult blijven’


Esther (38) zag het helemaal voor zich: trouwen met een lieve man, kinderen krijgen en nog lang en gelukkig leven. Maar het liep anders. Sinds een paar maanden weet ze dat ze nooit moeder zal worden. “Het voelt als een rouwproces. Toch heeft het me sterker gemaakt.”

Esther: “Laatst werden we door een kennis op straat aangesproken. Hij vond dat mijn man Ivo en ik het maar goed voor elkaar hadden: een mooie auto voor de deur, geregeld op vakantie en geen kinderen, dus we konden lekker gaan en staan waar we wilden... Hij ging er duidelijk van uit dat we bewust kinderloos waren. Ik keek hem even aan en zei toen dat het anders was dan hoe hij het zag. Ik vertelde hem over onze allergrootste wens. Over hoe graag wij een gezin hadden gehad, maar dat die wens nooit in vervulling zal gaan. Sinds een paar maanden weten Ivo en ik definitief dat we altijd met z’n tweetjes zullen blijven. Dat het kindje dat zo welkom was, naar wie we zó verlangden, er nooit zal komen. Of er moet een groot wonder gebeuren.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 11 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Ben jij ook ongewenst kinderloos?

  •  
  •  

14Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 11 mrt '15 20:17

  Reactie: Ja
  Vooral het pushen en nare opmerkingen van mensen is wat het meeste pijn doet.......
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 11 mrt '15 21:08

  Reactie: Ja
  Bijna 39 en single Mijn enige wens in dit leven is mama worden, maar dat zal wel niet meer lukken
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 11 mrt '15 21:52

  Reactie: Nee
  Ja voor de stellen die dit overkomt is het bijzonder en diep teleurstellend. Het erge is dat ze er zo op gefocust raken. Omdat mijn antwoord nee is, mag ik er niet over oordelen, maar jammer is het wel voor al die mensen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Frieda Reiche do 12 mrt '15 00:01

  Reactie: Ja
  Nou ja, ik ben pas 27 en mijn partner 52 dus komt ons leven in een stroomversnelling. We willen allebei heel graag kinderen, maar helaas heb ik teveel lichamelijke ongemak waardoor ik de kracht nog niet heb om zwanger te worden. Mocht het beter gaan kunnen wij altijd nog verder zien natuurlijk. Helaas kan ik daar niet nog 10 jaar mee wachten, dan vind ik ons kind te kort doen aangezien mijn partner toch op een behoorlijk leeftijd is
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 mrt '15 08:48

  Reactie: Ja
  Na drie jaar van behandelingen in het ziekenhuis is de conclusie dat er in mijn leven geen kinderen zullen zijn. Daar heb ik mij bij neergelegd. Dat viel niet mee, het is toch een heel beladen onderwerp. Zeker toen vriendinnen en zussen wel kinderen kregen. Het is nu eenmaal zo, dit is het leven. Neemt niet weg dat het met veel verdriet gepaard ging, kan mij dus indenken dat het voor andere kinderloze mensen ook moeilijk moet zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lydia.neleman do 12 mrt '15 14:32

  Reactie: Ja
  Blijft lastig, zelfs na de keuze om te stoppen met de behandelingen na 10 jaar. Het gemis blijft, zelfs nu nadat we 5 jaar geleden de beslissing hebben genomen, en ik het had "afgesloten".
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cassie01 do 12 mrt '15 16:16

  Reactie: Nee
  Gewenst kinderloos. Maar ook hierbij zijn er ooit rare blikken hoor. En nu niet meer, maar vroeger nare opmerkingen, dat het egoistisch is om geen kinderen te willen. Nou ja zeg. Ik ben gewoon geen moedermateriaal.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 13 mrt '15 15:24

  Reactie: Ja
  leuk dat hier nu ook eens een onderwerp aan wordt gewijd. Ik hoef niet zielig gevonden te worden maar wat meer begrip van anderen zou toch ook wel aardig zijn.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |