×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 10: Diana kan haar kinderen geen liefde geven

Vriendin 10: Diana kan haar kinderen geen liefde geven
03.03.2015 - Redactie Vriendin

"Als ik eerlijk ben, vind ik mezelf geen goede moeder"


Diana (42) is een alleenstaande moeder en heeft drie kinderen van tien en negen. Ze vindt zichzelf geen goede moeder, omdat ze hun geen liefde kan geven. “Als mijn dochter zegt dat ze van me houdt, krijg ik met moeite ‘ik ook van jou’ over mijn lippen.”

Diana: “Gisteren vroeg mijn jongste zoon Denzel van negen het me nog: ‘Mama, waarom wilt u mij niet even knuffelen? Ik heb zo’n buikpijn.’ Ik antwoordde dat hij niet moest zeuren en dat hij een stoere jongen moest zijn. Met moeite gaf ik hem een aai over zijn bol. Ik weet dat hij hunkert naar mijn liefde, maar ik kan het hem gewoon niet geven. Iets weerhoudt me. Ik voel nooit de behoefte hem of mijn oudste twee kinderen vast te pakken of te kussen. In mijn ogen maakt dat me een ontaarde moeder. Of in ieder geval voldoe ik niet aan de standaard.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Heb jij ook moeite om liefde te geven aan je kinderen?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 3 mrt '15 18:06

  Reactie: Nee
  Ik voel onvoorwaardelijke liefde voor mijn dochter. Bij haar geboorte was dat wel iets anders omdat ik in een depressie kreeg. Maar ik heb er hard aan gewerkt en voel alleen maar liefde voor mijn troelaatje. Ik zeg het dan ook vaak tegen haar
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 di 3 mrt '15 22:16

  Reactie: Nee
  Hopelijk zijn er anderen (vader, opa's, oma's, tantes, ooms) die de kinderen van Diana wél liefde kunnen geven !
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 mrt '15 15:34

  Reactie: Nee
  ben wel beetje kriebelig van lezen van artikel. Ze zegt dat ze in iedergeval er voor haar kinderen is en je dat niet kan zeggen van hun vader. Maar als je dochter zegt ik hou van je mama dan hunkert ze naar een knuffel terug. Kinderen kunnen er niets aan doen dat de vader weg is, ga genieten van je kinderen, daar krijg je juist energie van, je zult zien hoe de kinderen genieten als je ze een dagje meeneemt naar e.o.a leuk park, strand of iets dergelijks.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  agmvanwessem wo 4 mrt '15 20:00

  Reactie: Nee
  ik hou van mijn kids....onvoorwaardelijk..liefde geven ...is liefde ontvangen...voorwwaardelijk verbonden....love ❤
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  kobis za 7 mrt '15 19:27

  Reactie: Nee
  Ik kan mij niet vinden in het verhaal hierboven. Ik werd er zelfs beetje boos over. De kinderen zijn weer de dupe. Laat dan helemaal geen derde kindje komen. Mijn advies,ga in therapie om je Kinderen liefde te kunnen geven,want je zegt gelukkig sla ik ze niet,maar je mishandelt ze wel fysiek op deze manier en dat is net zo erg.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |