×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 10: Diana kan haar kinderen geen liefde geven

Vriendin 10: Diana kan haar kinderen geen liefde geven
03.03.2015 - Redactie Vriendin

"Als ik eerlijk ben, vind ik mezelf geen goede moeder"


Diana (42) is een alleenstaande moeder en heeft drie kinderen van tien en negen. Ze vindt zichzelf geen goede moeder, omdat ze hun geen liefde kan geven. “Als mijn dochter zegt dat ze van me houdt, krijg ik met moeite ‘ik ook van jou’ over mijn lippen.”

Diana: “Gisteren vroeg mijn jongste zoon Denzel van negen het me nog: ‘Mama, waarom wilt u mij niet even knuffelen? Ik heb zo’n buikpijn.’ Ik antwoordde dat hij niet moest zeuren en dat hij een stoere jongen moest zijn. Met moeite gaf ik hem een aai over zijn bol. Ik weet dat hij hunkert naar mijn liefde, maar ik kan het hem gewoon niet geven. Iets weerhoudt me. Ik voel nooit de behoefte hem of mijn oudste twee kinderen vast te pakken of te kussen. In mijn ogen maakt dat me een ontaarde moeder. Of in ieder geval voldoe ik niet aan de standaard.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Heb jij ook moeite om liefde te geven aan je kinderen?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 3 mrt '15 18:06

  Reactie: Nee
  Ik voel onvoorwaardelijke liefde voor mijn dochter. Bij haar geboorte was dat wel iets anders omdat ik in een depressie kreeg. Maar ik heb er hard aan gewerkt en voel alleen maar liefde voor mijn troelaatje. Ik zeg het dan ook vaak tegen haar
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 di 3 mrt '15 22:16

  Reactie: Nee
  Hopelijk zijn er anderen (vader, opa's, oma's, tantes, ooms) die de kinderen van Diana wél liefde kunnen geven !
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 4 mrt '15 15:34

  Reactie: Nee
  ben wel beetje kriebelig van lezen van artikel. Ze zegt dat ze in iedergeval er voor haar kinderen is en je dat niet kan zeggen van hun vader. Maar als je dochter zegt ik hou van je mama dan hunkert ze naar een knuffel terug. Kinderen kunnen er niets aan doen dat de vader weg is, ga genieten van je kinderen, daar krijg je juist energie van, je zult zien hoe de kinderen genieten als je ze een dagje meeneemt naar e.o.a leuk park, strand of iets dergelijks.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  agmvanwessem wo 4 mrt '15 20:00

  Reactie: Nee
  ik hou van mijn kids....onvoorwaardelijk..liefde geven ...is liefde ontvangen...voorwwaardelijk verbonden....love ❤
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  kobis za 7 mrt '15 19:27

  Reactie: Nee
  Ik kan mij niet vinden in het verhaal hierboven. Ik werd er zelfs beetje boos over. De kinderen zijn weer de dupe. Laat dan helemaal geen derde kindje komen. Mijn advies,ga in therapie om je Kinderen liefde te kunnen geven,want je zegt gelukkig sla ik ze niet,maar je mishandelt ze wel fysiek op deze manier en dat is net zo erg.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |