×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 10: Natasja werd slachtoffer van seksueel geweld

Vriendin 10: Natasja werd slachtoffer van seksueel geweld
03.03.2015 - Redactie Vriendin

‘Dankzij Vriendin durfde ik mijn verhaal te vertellen’


Ze heeft nu een gelukkig gezinsleven én een goede carrière, maar door een verleden van seksueel geweld voelde Natasja (40) zich lang minderwaardig en depressief. Tot de knop omging. “Ik besloot dat ik me door niemand meer kapot zou laten maken.”

Natasja: “Laatst las ik in Vriendin dat ruim een op de drie vrouwen in haar leven slachtoffer wordt van seksueel geweld. Wat een schok om te lezen dat dat zo vaak voorkomt. Ik behoor tot de groep vrouwen die ooit slachtoffer is geweest. Ik ben zelfs twee keer verkracht. Daardoor ben ik in mijn leven door een diep dal gegaan. Aan Vriendin wil ik mijn verhaal wel vertellen, om andere vrouwen te helpen. Ik ben als kind veel gepest. Dat is al vroeg begonnen, op de kleuterschool. Ik weet het nog precies: zonder enige aanleiding kwamen er drie meisjes om me heen staan. ‘Heb jij weleens in de spiegel gekeken? Weet je wel hoe lelijk jij bent? Moet je nu huilen?’ Dat moest ik niet. Ik voelde geen verdriet, ik vond die meisjes alleen raar.”

In het volgende filmpje vertelt ze je meer:Lees het hele verhaal van Natasja in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij ook trots op wat je hebt bereikt na een moeilijk verleden?

    •  
    •  

2Reacties

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |