×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wat voor weer wordt het vandaag?

Wat voor weer wordt het vandaag?
17.02.2015 -

In Vriendin 8 vertellen 4 weervrouwen over hun mooie beroep. Zou jij wel eens een kijkje achter de schermen willen nemen en een poging willen wagen zelf het weer te voorspellen?


Je kunt zelf al veel over het aankomend weer vertellen door te kijken naar de wolken. Er zijn allemaal verschillende soorten, die hun eigen verhaal over het toekomstige weer vertellen. Wij nemen er 3 met je door:

Altocumulus (schapenwolkjes) 
Deze wolken klinken zo vredig, maar ze zijn bijna altijd een voorbode voor slecht weer met regen en/of onweer.

 

 

Nimbostratus 
Een structuurloze, monotone bewolkingsvorm die aanhoudende neerslag aankondigt. Verschijnen er structuren en lichtere plekken in het gesloten wolkendek, dan zal de neerslag snel ophouden en plaatsmaken voor de zon. 

Cirrostratuswolken
Deze wolken vormen de klassieke voorbode voor slecht weer. Ze hebben een dampachtige uitstraling en zijn daardoor lastig te herkennen. Als tegelijkertijd de luchtdruk daalt, gaat het binnen een paar uur regenen. 

 

Neem ook een kijkje achter de schermen. Weervrouw Margot Ribberink leidt je rond:

Foto: www.bommeltje.nl

Plaats een reactie

Lijkt weervrouw jou een leuk beroep?

    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |