×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 8: Eva schreef een boek over temperamentvolle kinderen

Vriendin 8: Eva schreef een boek over temperamentvolle kinderen
17.02.2015 -

Deze week lees je in Vriendin het interview met opvoedkundige Eva over temperamentvolle kinderen. Ze geeft je vooraf al wat fijne tips mee.


Wat kun je doen als je een temperamentvol kind hebt?
Eva, opvoedkundige en moeder van twee kinderen: “Elk kind heeft een emmer waar een bepaalde hoeveelheid prikkels en emoties in past. Temperamentvolle kinderen hebben een kleinere emmer, dus bij hen zit de emmer sneller vol. Daarnaast is het zo dat ze meer ‘druppels’ te verduren krijgen.”

Je kunt ervoor zorgen dat je kind zijn emmer goed kan legen, door te letten op het volgende:

 • Accepteer dat bij jouw kind dingen harder aankomen. Het is geen aanstellerij dat hij meer ziet, ervaart en hoort dan anderen. Hoe meer jij hier tegenin gaat, hoe moeilijker het wordt om hiermee om te gaan.
   
 • Leer je kind hoe hij zich kan terugtrekken als het hem te veel wordt. Een rustig muziekje opzetten, kan hem bijvoorbeeld helpen om zich even af te sluiten van de buitenwereld.
   
 • Probeer overprikkeling zoveel mogelijk te vermijden. Je kunt je kind natuurlijk niet bij alle prikkels weghouden, maar je kunt de prikkels wel doseren. Een gevoelig kind kan eerder ontploffen of instorten na veel drukte.
   
 • Zorg dat je kind zich eerst kan ontspannen voordat er iets van hem wordt verwacht. Zo kan zijn emmer rustig leeglopen vóórdat er meer druppels in komen.  
   

Plaats een reactie

Had jij wel eens van temperamentvolle kinderen gehoord?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Fiesta wo 18 feb '15 12:48

  Reactie: Ja, ik heb er zelf een
  Heb een kleinzoon met deze problemen,kon hier wel iets mee.
  Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |