×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Shirma Rouse: van achtergrondzangeres tot soloartiest

Shirma Rouse: van achtergrondzangeres tot soloartiest
10.02.2015 -

‘Nu is het tijd voor míj’


Ze is een van de meestgevraagde achtergrondzangeressen van Nederland. Zo stond ze achter Anouk op het Eurovisie Songfestival en werkte ze met wereldsterren als Chaka Khan. Maar sinds The voice of Holland kennen we Shirma Rouse (34) pas echt. Nu is er haar nieuwe album, Shout it out loud. “Ik had nooit gedacht dat ik van zingen mijn beroep kon maken.”

Wanneer begon jouw liefde voor muziek?
“Die was er al van jongs af aan. Ik kom van het eiland Sint-Eustatius in het Caribisch gebied en mijn vader zegt altijd dat ik zingend geboren werd. In de box lag een klein radiootje en zodra daar muziek uit kwam, was ik stil. Toen ik een jaar of zes, zeven was, begon ik bewust voor publiek op te treden. Dat begon met een voor- stelling op school, én in de kerk natuurlijk. Gospel, daar ben ik mee opgegroeid. Mensen vragen weleens: ‘Wie zijn je idolen? Zeker Aretha Franklin en zo?’ Nee, voor mij waren dat mijn oma’s en vader. Mijn oma’s zongen allebei, mijn vader speelde piano en zij waren mijn voorbeelden. Ik krijg kippevel als ik erover praat: ik zag wat zij deden en dat wilde ik ook. Mensen in vervoering brengen met je stem.”

Lees het hele interview met Shirma in Vriendin 7.

Plaats een reactie

Wat vond jij van Shirma in The Voice?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 10 feb '15 14:01

  Reactie: Geweldig!
  Wat een dijk van een stem en wat een fantastische vrouw!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mireille.bouwmeester wo 11 feb '15 10:24

  Reactie: Geweldig!
  Ze heeft op de begrafenis van mijn oom gezongen met nog 2 gouden keeltjes acapella. Wow kippenvel. I just love her
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 11 feb '15 12:39

  Reactie: Geweldig!
  Pas nog op tv gezien wat kan die vrouw zingen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |