×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

'Dat was eens maar nooit weer'

'Dat was eens maar nooit weer'
05.02.2015 - Redactie Vriendin

Je kent het wel: het leek zo’n goed idee, maar achteraf heb je spijt en zou je de tijd het liefst terug willen draaien. Lezeressen biechten op wat ze nooit een tweede keer zullen doen.


Mijn schoonmoeders verjaardag organiseren
Betty (49): “Mijn vriend Bert en ik zijn nu een jaar samen en ik kan het erg goed vinden met zijn familie. Hij komt uit een gezin van vijf kinderen, zijn moeder is weduwe. Toen zij laatst tachtig werd, vertelde ze zo op te zien tegen alle drukte in haar huis. Spontaan bood ik aan haar verjaardag bij ons te vieren. Zij betaalde, wij zouden de boodschappen doen en alles organiseren.

Ik stond die bewuste zaterdag al heel vroeg op om alle laatste maatregelen te treffen en hapjes klaar te maken. Om twee uur kwamen de eerste gasten: voornamelijk de broers en zussen van Bert met hun aanhang, en wat ooms en tantes, maar bij elkaar toch een man of veertig. Ik ging ervan uit dat er wel wat zussen zouden komen helpen met koffie zetten en taart uitdelen, maar helaas: iedereen liet zich maar al te graag door mij bedienen. Ik heb me die dag het vuur uit de sloffen gelopen. Pas toen ik boos Bert aan zijn haren trok, is hij gaan meehelpen met drankjes inschenken. Verder stak niemand een vinger uit. Berts zussen en broers zaten heerlijk op mijn bank te kletsen, geen van de kleinkinderen bracht ook maar een kopje naar de keuken. Ik was helemaal kapot aan het einde van de dag en kon toen ook nog eens alle afwas gaan wegwerken. Mijn schoonmoeder heeft genoten en dat is het belangrijkste, maar ik bied nooit meer spontaan aan om een verjaardag te organiseren.”

Lees nog meer gebeurtenissen waar lezeressen spijt van hebben in Vriendin 6 en praat mee op het forum.
 

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Wat was voor jou eens maar nooit weer?

    •  
    •  

1Reacties

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |