×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Ruzie over een erfenis houdt Aukje en haar zus al vijf jaar uit elkaar

Vriendin 6: Ruzie over een erfenis houdt Aukje en haar zus al vijf jaar uit elkaar
04.02.2015 - Redactie Vriendin

“Ik mis mijn zus, maar durf de eerste stap niet te zetten”


Al vijf jaar lang heef Aukje (40) ruzie met haar zus Aafke (46). Hoewel de ruzie haar eigen schuld is, durft Aukje toch niet de eerste stap te zetten om het weer goed te maken. “Ze doet vast de deur niet meer voor me open.”

Aukje: “Een foeilelijke Friese stoelklok. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar om een antieke eiken klok met gouden elementen heb ik nu al vijf jaar ruzie met mijn zus Aafke. Achteraf kan ik me wel voor mijn kop slaan dat ik me zo heb laten meeslepen door mijn man, en me zo druk heb gemaakt over het verdelen van de erfenis van mijn moeder. En dan met name om een klok die ik lelijk vond, maar waarvan ik wel wist dat hij voor Aafke grote emotionele waarde had. Het geld was fijn, maar het heeft me meer gekost dan me lief is: de warme band met mijn zus. Bovendien mijn enig overgebleven familielid.”

Lees het hele verhaal van Aukje in Vriendin 6 en praat mee op het forum.

 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Is de band met jouw zus of broer ook verbroken (geweest) om iets heel stoms?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 wo 4 feb '15 12:49

  Reactie: Nee
  Waarom stuurt Aukje haar zus geen brief of email ? Je hoeft niet gelijk voor elkaars deur te staan. In een brief of email kun je je excuses maken waardoor het makkelijker wordt om weer contact te zoeken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 5 feb '15 19:57

  Reactie: Nee
  Niet om iets stoms maar onze band zal nooit meer hersteld worden. Daarvoor is er teveel gebeurd. Heb er geen spijt van.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!