×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Marlieke doneerde eicellen aan een eicelbank

Vriendin 5: Marlieke doneerde eicellen aan een eicelbank
28.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik gun iedere vrouw het geluk van een kind’


Marlieke (30) is dolgelukkig met haar 3 kinderen. En juist daarom raakt het haar als vrouwen graag moeder willen worden maar het niet lukt. Ze besloot eicellen te doneren. “Al kan ik er maar één iemand mee helpen...”

Marlieke: “Jaren geleden las ik in een tijdschrift voor het eerst over eiceldonatie. Een interview met 2 vrouwen van wie de één een eicel aan de ander had gedoneerd. Ik vroeg me af of ik zelf bereid zou zijn een eicel te doneren als er iemand in mijn omgeving niet zwanger zou kunnen worden en een eicel nodig zou hebben. Ik hoefde niet lang over het antwoord na te denken. Ja, dat zou ik doen. Onze oudste zoon Daan was toen al geboren en ik wist hoe mooi en speciaal het was om moeder te zijn, om een kind te zien opgroeien. Dat geluk gunde ik ook aan anderen.”

Lees het hele verhaal van Marlieke in Vriendin 5 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij je eicellen doneren als dat kon?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  mdroo wo 11 feb '15 15:21

  Reactie: Ja, ik doe het al!
  Ik heb zelf een bouwsteentje nodig gehad om zwanger te kunnen worden. Toen konden wij kiezen voor zogeheten wederkerigheid. Na goed nagedacht te hebben heb ik ervoor gekozen om na mijn ounctie de helft van mijn eicellen aan een persoon te geven. En inderdaad wat Marlieke schrijft. Je wordt onder de loep genomen of je wel aan de voorwaarden voldoet. Maar dat gebeurt ook als je zelf en bouwsteen nodig hebt. Dat krijg je niet zomaar.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |