×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Marlieke doneerde eicellen aan een eicelbank

Vriendin 5: Marlieke doneerde eicellen aan een eicelbank
28.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik gun iedere vrouw het geluk van een kind’


Marlieke (30) is dolgelukkig met haar 3 kinderen. En juist daarom raakt het haar als vrouwen graag moeder willen worden maar het niet lukt. Ze besloot eicellen te doneren. “Al kan ik er maar één iemand mee helpen...”

Marlieke: “Jaren geleden las ik in een tijdschrift voor het eerst over eiceldonatie. Een interview met 2 vrouwen van wie de één een eicel aan de ander had gedoneerd. Ik vroeg me af of ik zelf bereid zou zijn een eicel te doneren als er iemand in mijn omgeving niet zwanger zou kunnen worden en een eicel nodig zou hebben. Ik hoefde niet lang over het antwoord na te denken. Ja, dat zou ik doen. Onze oudste zoon Daan was toen al geboren en ik wist hoe mooi en speciaal het was om moeder te zijn, om een kind te zien opgroeien. Dat geluk gunde ik ook aan anderen.”

Lees het hele verhaal van Marlieke in Vriendin 5 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij je eicellen doneren als dat kon?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  mdroo wo 11 feb '15 15:21

  Reactie: Ja, ik doe het al!
  Ik heb zelf een bouwsteentje nodig gehad om zwanger te kunnen worden. Toen konden wij kiezen voor zogeheten wederkerigheid. Na goed nagedacht te hebben heb ik ervoor gekozen om na mijn ounctie de helft van mijn eicellen aan een persoon te geven. En inderdaad wat Marlieke schrijft. Je wordt onder de loep genomen of je wel aan de voorwaarden voldoet. Maar dat gebeurt ook als je zelf en bouwsteen nodig hebt. Dat krijg je niet zomaar.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!