×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Marlieke doneerde eicellen aan een eicelbank

Vriendin 5: Marlieke doneerde eicellen aan een eicelbank
28.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik gun iedere vrouw het geluk van een kind’


Marlieke (30) is dolgelukkig met haar 3 kinderen. En juist daarom raakt het haar als vrouwen graag moeder willen worden maar het niet lukt. Ze besloot eicellen te doneren. “Al kan ik er maar één iemand mee helpen...”

Marlieke: “Jaren geleden las ik in een tijdschrift voor het eerst over eiceldonatie. Een interview met 2 vrouwen van wie de één een eicel aan de ander had gedoneerd. Ik vroeg me af of ik zelf bereid zou zijn een eicel te doneren als er iemand in mijn omgeving niet zwanger zou kunnen worden en een eicel nodig zou hebben. Ik hoefde niet lang over het antwoord na te denken. Ja, dat zou ik doen. Onze oudste zoon Daan was toen al geboren en ik wist hoe mooi en speciaal het was om moeder te zijn, om een kind te zien opgroeien. Dat geluk gunde ik ook aan anderen.”

Lees het hele verhaal van Marlieke in Vriendin 5 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij je eicellen doneren als dat kon?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  mdroo wo 11 feb '15 15:21

  Reactie: Ja, ik doe het al!
  Ik heb zelf een bouwsteentje nodig gehad om zwanger te kunnen worden. Toen konden wij kiezen voor zogeheten wederkerigheid. Na goed nagedacht te hebben heb ik ervoor gekozen om na mijn ounctie de helft van mijn eicellen aan een persoon te geven. En inderdaad wat Marlieke schrijft. Je wordt onder de loep genomen of je wel aan de voorwaarden voldoet. Maar dat gebeurt ook als je zelf en bouwsteen nodig hebt. Dat krijg je niet zomaar.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |