×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: ‘Wij zijn sterker geworden door onze ziekte’

Vriendin 5: ‘Wij zijn sterker geworden door onze ziekte’
27.01.2015 - Redactie Vriendin

“Mijn ziekte heeft mij veel gekost, maar ook heel veel gegeven”, vertelt Anne-Marie. En dat geldt ook voor Nicole, Lianne en Femke. Het was niet altijd makkelijk, vertellen ze alle 4, maar nu kunnen ze álles aan.


ANNE-MARIE (36), single moeder van Mark (9) en Coen (6), is docent ondernemingsvaardigheden op een ROC. In 2011 kreeg ze borstkanker. Na een succesvolle behandeling genas ze én besloot ze haar leven te veranderen.

Anne-Marie: “Mijn hele leven draaide om compromissen sluiten. Vroeger was ik daar zo goed in, dat ik mezelf soms vergat. Toen er een kleine 4 jaar geleden borstkanker werd geconstateerd, deed ik voor het eerst geen enkele concessie: het was míjn gezondheid en de enige die hierover ging, was ikzelf. De borstsparende operatie, die gelukkig kon worden uitgevoerd, verliep goed. Mijn borsten zijn nog net zo mooi als vroeger en de kanker is weg. Maar doorgaan met leven zoals ik deed voor mijn ziekte, kon ik niet meer. Doordat ik was geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven, begon ik me af te vragen of ik wel gelukkig was, of ik wel alles uit het leven haalde.”

Lees het hele verhaal van Anne-Marie en de verhalen van Nicole, Lianne en Femke in Vriendin 5 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heb jij na een ziekte ook je leven omgegooid?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers wo 28 jan '15 17:11

  Reactie: Ja, namelijk...
  heb na een flinke burn out mijn leven drastisch verandert vroeger was het altijd ja,als ze wat vroeger werdt door iedereen daarom uit gebuit heb ertussen door ook nog 4 jaar bij gehad dat ik veel leed heb gehad..door allelei oorzaken ben er goed uit gekomen maar zal nooit echt de oude worden ben tevreden en gelukkig zoals ik nu ben
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  1tessa wo 28 jan '15 18:00

  Reactie: Ja, namelijk...
  Meer genieten van de kleine dingen in het leven en sneller tevreden.Ik heb MS, fibromyalgie, hartpatient,diabetes,DES dochter, clusterhoofdpijn,astma,allergie ea. En ik doe alles nog met plezier.Ik kan niet meer werken maar doe nu af en toe als figurant mee.En dat is ook heel leuk.Daarna hondsmoe maar dat heb ik er voor over. Mvg Anita Mvg Anita
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!