×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: ‘Wij zijn sterker geworden door onze ziekte’

Vriendin 5: ‘Wij zijn sterker geworden door onze ziekte’
27.01.2015 - Redactie Vriendin

“Mijn ziekte heeft mij veel gekost, maar ook heel veel gegeven”, vertelt Anne-Marie. En dat geldt ook voor Nicole, Lianne en Femke. Het was niet altijd makkelijk, vertellen ze alle 4, maar nu kunnen ze álles aan.


ANNE-MARIE (36), single moeder van Mark (9) en Coen (6), is docent ondernemingsvaardigheden op een ROC. In 2011 kreeg ze borstkanker. Na een succesvolle behandeling genas ze én besloot ze haar leven te veranderen.

Anne-Marie: “Mijn hele leven draaide om compromissen sluiten. Vroeger was ik daar zo goed in, dat ik mezelf soms vergat. Toen er een kleine 4 jaar geleden borstkanker werd geconstateerd, deed ik voor het eerst geen enkele concessie: het was míjn gezondheid en de enige die hierover ging, was ikzelf. De borstsparende operatie, die gelukkig kon worden uitgevoerd, verliep goed. Mijn borsten zijn nog net zo mooi als vroeger en de kanker is weg. Maar doorgaan met leven zoals ik deed voor mijn ziekte, kon ik niet meer. Doordat ik was geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven, begon ik me af te vragen of ik wel gelukkig was, of ik wel alles uit het leven haalde.”

Lees het hele verhaal van Anne-Marie en de verhalen van Nicole, Lianne en Femke in Vriendin 5 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heb jij na een ziekte ook je leven omgegooid?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers wo 28 jan '15 17:11

  Reactie: Ja, namelijk...
  heb na een flinke burn out mijn leven drastisch verandert vroeger was het altijd ja,als ze wat vroeger werdt door iedereen daarom uit gebuit heb ertussen door ook nog 4 jaar bij gehad dat ik veel leed heb gehad..door allelei oorzaken ben er goed uit gekomen maar zal nooit echt de oude worden ben tevreden en gelukkig zoals ik nu ben
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  1tessa wo 28 jan '15 18:00

  Reactie: Ja, namelijk...
  Meer genieten van de kleine dingen in het leven en sneller tevreden.Ik heb MS, fibromyalgie, hartpatient,diabetes,DES dochter, clusterhoofdpijn,astma,allergie ea. En ik doe alles nog met plezier.Ik kan niet meer werken maar doe nu af en toe als figurant mee.En dat is ook heel leuk.Daarna hondsmoe maar dat heb ik er voor over. Mvg Anita Mvg Anita
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |