×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: ‘Wij zijn sterker geworden door onze ziekte’

Vriendin 5: ‘Wij zijn sterker geworden door onze ziekte’
27.01.2015 - Redactie Vriendin

“Mijn ziekte heeft mij veel gekost, maar ook heel veel gegeven”, vertelt Anne-Marie. En dat geldt ook voor Nicole, Lianne en Femke. Het was niet altijd makkelijk, vertellen ze alle 4, maar nu kunnen ze álles aan.


ANNE-MARIE (36), single moeder van Mark (9) en Coen (6), is docent ondernemingsvaardigheden op een ROC. In 2011 kreeg ze borstkanker. Na een succesvolle behandeling genas ze én besloot ze haar leven te veranderen.

Anne-Marie: “Mijn hele leven draaide om compromissen sluiten. Vroeger was ik daar zo goed in, dat ik mezelf soms vergat. Toen er een kleine 4 jaar geleden borstkanker werd geconstateerd, deed ik voor het eerst geen enkele concessie: het was míjn gezondheid en de enige die hierover ging, was ikzelf. De borstsparende operatie, die gelukkig kon worden uitgevoerd, verliep goed. Mijn borsten zijn nog net zo mooi als vroeger en de kanker is weg. Maar doorgaan met leven zoals ik deed voor mijn ziekte, kon ik niet meer. Doordat ik was geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven, begon ik me af te vragen of ik wel gelukkig was, of ik wel alles uit het leven haalde.”

Lees het hele verhaal van Anne-Marie en de verhalen van Nicole, Lianne en Femke in Vriendin 5 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Heb jij na een ziekte ook je leven omgegooid?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers wo 28 jan '15 17:11

  Reactie: Ja, namelijk...
  heb na een flinke burn out mijn leven drastisch verandert vroeger was het altijd ja,als ze wat vroeger werdt door iedereen daarom uit gebuit heb ertussen door ook nog 4 jaar bij gehad dat ik veel leed heb gehad..door allelei oorzaken ben er goed uit gekomen maar zal nooit echt de oude worden ben tevreden en gelukkig zoals ik nu ben
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  1tessa wo 28 jan '15 18:00

  Reactie: Ja, namelijk...
  Meer genieten van de kleine dingen in het leven en sneller tevreden.Ik heb MS, fibromyalgie, hartpatient,diabetes,DES dochter, clusterhoofdpijn,astma,allergie ea. En ik doe alles nog met plezier.Ik kan niet meer werken maar doe nu af en toe als figurant mee.En dat is ook heel leuk.Daarna hondsmoe maar dat heb ik er voor over. Mvg Anita Mvg Anita
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |