×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Babette van Veen over haar scheiding en over stichting Het Vergeten Kind

Babette van Veen over haar scheiding en over stichting Het Vergeten Kind
28.01.2015 -

‘Ik zorg er nu voor dat ik zélf gelukkig ben’


Babette van Veen (46) is drukker dan ooit. Onlangs kwam haar eerste boek uit, Hartenvrouw, waarin Babette openhartig vertelt over haar scheiding van Bas Westerweel. Ook zet ze zich in voor Stichting Het Vergeten Kind. “Voor de stichting kom ik op plekken waar niemand wil zijn, dan ga ik soms naar de plee om een potje te janken.”

Deze week is het al weer 10 jaar geleden dat Babettes vriendin Guusje Nederhorst overleed aan borstkanker. Ze leerden elkaar kennen op de set van Goede tijden, slechte tijden. Na Guusjes dood werd de Guusje Nederhorst Foundation opgericht, een stichting die aandacht vraagt voor kinderen in Nederland die in een opvangcentrum leven. Babette is ambassadeur van deze stichting, die nu Stichting Het Vergeten Kind heet, en ze is druk bezig met de voorbereidingen voor de Week van het Vergeten Kind.

Wat gebeurt er allemaal deze week, in de Week van het Vergeten Kind? “We zetten kinderen die niet thuis kunnen wonen, extra in het zonnetje met onze zogenaamde wensvlagactie. We vragen ‘gewone’ kindjes een wens op een vlag te schrijven voor kinderen die in een opvangcentrum zitten. Bijvoorbeeld omdat hun thuissituatie te onveilig of instabiel is waardoor ze op advies van Jeugdzorg uit huis zijn geplaatst. Of omdat ze samen met hun moeder in de vrouwenopvang terecht zijn gekomen. Maar het gaat ook om kindjes die in een asielzoekerscentrum wonen. Van alle wensvlaggen maken we een lange slinger die we in Den Haag ophangen. 

Lees het hele interview met Babette van Veen in Vriendin 5.

Plaats een reactie

Waar ken jij Babette van Veen van?

    •  
    •  
    •  
    •  

2Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |