×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Babette van Veen over haar scheiding en over stichting Het Vergeten Kind

Babette van Veen over haar scheiding en over stichting Het Vergeten Kind
28.01.2015 -

‘Ik zorg er nu voor dat ik zélf gelukkig ben’


Babette van Veen (46) is drukker dan ooit. Onlangs kwam haar eerste boek uit, Hartenvrouw, waarin Babette openhartig vertelt over haar scheiding van Bas Westerweel. Ook zet ze zich in voor Stichting Het Vergeten Kind. “Voor de stichting kom ik op plekken waar niemand wil zijn, dan ga ik soms naar de plee om een potje te janken.”

Deze week is het al weer 10 jaar geleden dat Babettes vriendin Guusje Nederhorst overleed aan borstkanker. Ze leerden elkaar kennen op de set van Goede tijden, slechte tijden. Na Guusjes dood werd de Guusje Nederhorst Foundation opgericht, een stichting die aandacht vraagt voor kinderen in Nederland die in een opvangcentrum leven. Babette is ambassadeur van deze stichting, die nu Stichting Het Vergeten Kind heet, en ze is druk bezig met de voorbereidingen voor de Week van het Vergeten Kind.

Wat gebeurt er allemaal deze week, in de Week van het Vergeten Kind? “We zetten kinderen die niet thuis kunnen wonen, extra in het zonnetje met onze zogenaamde wensvlagactie. We vragen ‘gewone’ kindjes een wens op een vlag te schrijven voor kinderen die in een opvangcentrum zitten. Bijvoorbeeld omdat hun thuissituatie te onveilig of instabiel is waardoor ze op advies van Jeugdzorg uit huis zijn geplaatst. Of omdat ze samen met hun moeder in de vrouwenopvang terecht zijn gekomen. Maar het gaat ook om kindjes die in een asielzoekerscentrum wonen. Van alle wensvlaggen maken we een lange slinger die we in Den Haag ophangen. 

Lees het hele interview met Babette van Veen in Vriendin 5.

Plaats een reactie

Waar ken jij Babette van Veen van?

    •  
    •  
    •  
    •  

2Reacties

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!