×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Babette van Veen over haar scheiding en over stichting Het Vergeten Kind

Babette van Veen over haar scheiding en over stichting Het Vergeten Kind
28.01.2015 -

‘Ik zorg er nu voor dat ik zélf gelukkig ben’


Babette van Veen (46) is drukker dan ooit. Onlangs kwam haar eerste boek uit, Hartenvrouw, waarin Babette openhartig vertelt over haar scheiding van Bas Westerweel. Ook zet ze zich in voor Stichting Het Vergeten Kind. “Voor de stichting kom ik op plekken waar niemand wil zijn, dan ga ik soms naar de plee om een potje te janken.”

Deze week is het al weer 10 jaar geleden dat Babettes vriendin Guusje Nederhorst overleed aan borstkanker. Ze leerden elkaar kennen op de set van Goede tijden, slechte tijden. Na Guusjes dood werd de Guusje Nederhorst Foundation opgericht, een stichting die aandacht vraagt voor kinderen in Nederland die in een opvangcentrum leven. Babette is ambassadeur van deze stichting, die nu Stichting Het Vergeten Kind heet, en ze is druk bezig met de voorbereidingen voor de Week van het Vergeten Kind.

Wat gebeurt er allemaal deze week, in de Week van het Vergeten Kind? “We zetten kinderen die niet thuis kunnen wonen, extra in het zonnetje met onze zogenaamde wensvlagactie. We vragen ‘gewone’ kindjes een wens op een vlag te schrijven voor kinderen die in een opvangcentrum zitten. Bijvoorbeeld omdat hun thuissituatie te onveilig of instabiel is waardoor ze op advies van Jeugdzorg uit huis zijn geplaatst. Of omdat ze samen met hun moeder in de vrouwenopvang terecht zijn gekomen. Maar het gaat ook om kindjes die in een asielzoekerscentrum wonen. Van alle wensvlaggen maken we een lange slinger die we in Den Haag ophangen. 

Lees het hele interview met Babette van Veen in Vriendin 5.

Plaats een reactie

Waar ken jij Babette van Veen van?

    •  
    •  
    •  
    •  

2Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |