×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wat als je uitstrijkje niet goed is?

Wat als je uitstrijkje niet goed is?
14.01.2015 -

Als je tussen de 30 en 60 jaar bent, krijg je elke 5 jaar een oproep om een uitstrijkje te laten maken. Gelukkig is de uitslag meestal goed. Maar wat als het toch mis is?


Hoeveel vrouwen krijgen een afwijkende uitslag na een uitstrijkje? 
Zo'n 75% van de vrouwen krijgt in haar leven te maken met een afwijkende uitslag, en dat is best veel. Als je zo'n uitslag krijgt, roept dat vragen op. Bovendien schrik je er waarschijnlijk flink van. Alleen al omdat je wordt doorgestuurd naar een gynaecoloog voor nader onderzoek, terwijl je meestel helemaal geen klachten hebt.

Antwoorden op 6 andere vragen lees je in Vriendin 3. Wil je meer informatie? Kijk dan op de site van de Nederlandse Vereniging voor Obstetetrie en Gynaecologie: www.nvog.nl. Hier vind je een aantal goede folders, waaronder 'Het uitstrijkje van de baarmoederhals'.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een afwijkende uitslag gehad na een uitstrijkje?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  CorrieO wo 14 jan '15 20:53

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Hey is elke keer weer spannend om op de uitslag te wachten!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy vr 16 jan '15 08:06

  Reactie: Ja, maar er was niks aan de hand
  Moest binnen 3 maanden terugkomen, daarna een half jaar en toen was er niets meer aan de hand. Waren wat onrustige cellen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 21 jan '15 16:30

  Reactie: Ja, en het was ernstig
  Baarmoederhals kanker. Binnen 2 weken onder het mes. Maar meestal is het niet zo ernstig hoor, dus raak niet gelijk in paniek.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |