×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wat als je uitstrijkje niet goed is?

Wat als je uitstrijkje niet goed is?
14.01.2015 -

Als je tussen de 30 en 60 jaar bent, krijg je elke 5 jaar een oproep om een uitstrijkje te laten maken. Gelukkig is de uitslag meestal goed. Maar wat als het toch mis is?


Hoeveel vrouwen krijgen een afwijkende uitslag na een uitstrijkje? 
Zo'n 75% van de vrouwen krijgt in haar leven te maken met een afwijkende uitslag, en dat is best veel. Als je zo'n uitslag krijgt, roept dat vragen op. Bovendien schrik je er waarschijnlijk flink van. Alleen al omdat je wordt doorgestuurd naar een gynaecoloog voor nader onderzoek, terwijl je meestel helemaal geen klachten hebt.

Antwoorden op 6 andere vragen lees je in Vriendin 3. Wil je meer informatie? Kijk dan op de site van de Nederlandse Vereniging voor Obstetetrie en Gynaecologie: www.nvog.nl. Hier vind je een aantal goede folders, waaronder 'Het uitstrijkje van de baarmoederhals'.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een afwijkende uitslag gehad na een uitstrijkje?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  CorrieO wo 14 jan '15 20:53

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Hey is elke keer weer spannend om op de uitslag te wachten!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy vr 16 jan '15 08:06

  Reactie: Ja, maar er was niks aan de hand
  Moest binnen 3 maanden terugkomen, daarna een half jaar en toen was er niets meer aan de hand. Waren wat onrustige cellen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 21 jan '15 16:30

  Reactie: Ja, en het was ernstig
  Baarmoederhals kanker. Binnen 2 weken onder het mes. Maar meestal is het niet zo ernstig hoor, dus raak niet gelijk in paniek.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!