×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Marjo’s zus stond na haar leven gezonde organen af

Vriendin 3: Marjo’s zus stond na haar leven gezonde organen af
13.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Mijn zus overleed, maar ze redde 5 levens’


De zus van Marjo (56) kwam om het leven na een noodlottige val van de trap. De man en kinderen van haar zus waren het erover eens dat ze haar gezonde organen af zou willen staan. “Ze heeft hiermee 5 levens gered. Ik ben onuitsprekelijk trots op mijn fantastische zus.”

Marjo: “Ik hoor mensen weleens hun wantrouwen uitspreken over de medische wereld. Ze zijn bang dat artsen organen al weghalen zonder dat iemand werkelijk dood is. Of dat artsen opzettelijk ‘de stekker eruit trekken’ omdat ze weten dat iemand geregistreerd donor is. Dat zijn allemaal angsten die misschien voorstelbaar zijn, maar ik heb zelf ondervonden dat ze ongegrond zijn. Pas als de hersendood definitief vaststaat, gaan artsen na of de overledene de wens had om zijn of haar gezonde organen af te staan. Op geen enkele manier wordt druk uitgeoefend op wie dan ook. Ik ben nog steeds onder de indruk van de zorgvuldige en respectvolle wijze waarop de donorprocedure plaatsvindt. Zelf sta ik al jaren geregistreerd als donor, het voelt vanzelfsprekend.”

Lees het hele verhaal van Marjo in Vriendin 3 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Sta jij geregistreerd als donor?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 di 13 jan '15 17:15

  Reactie: Ja, omdat...
  ik mijn organen niet mee kan nemen. Ik zou graag willen dat andere mensen er blij mee worden, dat ze verder kunnen met hún leven. Er staan zoveel mensen op een wachtlijst. Weet uberhaupt iemand hoe zwaar het bijvoorbeeld is om drie keer in de week naar nierdialyse te gaan ? Dat je, ook als het erg warm is in de zomer, je een afgepaste hoeveelheid vocht tot je mag nemen ? Als we daar meer over nadenken, dan weet ik zeker dat er meer donoren zouden zijn. Zolang je zelf geen orgaan nodig hebt, knijp je je handen dicht. Maar als je het zelf nodig hebt dan wil je ook graag dat er donoren zijn !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi wo 14 jan '15 07:23

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik eigenlijk vind dat iedereen dat zou moeten doen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 14 jan '15 17:32

  Reactie: Nee, omdat...
  ....ik er gewoon op tegen ben. Alleen al het idee vind ik gruwelijk. Wens dan ook geen organen van iemand anders te ontvangen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  valentino wo 14 jan '15 18:52

  Reactie: Ja, omdat...
  ik dat vanzelfsprekend vind, zou zelf ook graag geholpen willen worden al de nood er is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lovely Roozie wo 14 jan '15 22:10

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik heb er dan toch niets meer aan.... als ik dan een ander leven kan redden is dat toch alleen maar mooi
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!