×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Marjo’s zus stond na haar leven gezonde organen af

Vriendin 3: Marjo’s zus stond na haar leven gezonde organen af
13.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Mijn zus overleed, maar ze redde 5 levens’


De zus van Marjo (56) kwam om het leven na een noodlottige val van de trap. De man en kinderen van haar zus waren het erover eens dat ze haar gezonde organen af zou willen staan. “Ze heeft hiermee 5 levens gered. Ik ben onuitsprekelijk trots op mijn fantastische zus.”

Marjo: “Ik hoor mensen weleens hun wantrouwen uitspreken over de medische wereld. Ze zijn bang dat artsen organen al weghalen zonder dat iemand werkelijk dood is. Of dat artsen opzettelijk ‘de stekker eruit trekken’ omdat ze weten dat iemand geregistreerd donor is. Dat zijn allemaal angsten die misschien voorstelbaar zijn, maar ik heb zelf ondervonden dat ze ongegrond zijn. Pas als de hersendood definitief vaststaat, gaan artsen na of de overledene de wens had om zijn of haar gezonde organen af te staan. Op geen enkele manier wordt druk uitgeoefend op wie dan ook. Ik ben nog steeds onder de indruk van de zorgvuldige en respectvolle wijze waarop de donorprocedure plaatsvindt. Zelf sta ik al jaren geregistreerd als donor, het voelt vanzelfsprekend.”

Lees het hele verhaal van Marjo in Vriendin 3 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Sta jij geregistreerd als donor?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 di 13 jan '15 17:15

  Reactie: Ja, omdat...
  ik mijn organen niet mee kan nemen. Ik zou graag willen dat andere mensen er blij mee worden, dat ze verder kunnen met hún leven. Er staan zoveel mensen op een wachtlijst. Weet uberhaupt iemand hoe zwaar het bijvoorbeeld is om drie keer in de week naar nierdialyse te gaan ? Dat je, ook als het erg warm is in de zomer, je een afgepaste hoeveelheid vocht tot je mag nemen ? Als we daar meer over nadenken, dan weet ik zeker dat er meer donoren zouden zijn. Zolang je zelf geen orgaan nodig hebt, knijp je je handen dicht. Maar als je het zelf nodig hebt dan wil je ook graag dat er donoren zijn !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi wo 14 jan '15 07:23

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik eigenlijk vind dat iedereen dat zou moeten doen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 14 jan '15 17:32

  Reactie: Nee, omdat...
  ....ik er gewoon op tegen ben. Alleen al het idee vind ik gruwelijk. Wens dan ook geen organen van iemand anders te ontvangen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  valentino wo 14 jan '15 18:52

  Reactie: Ja, omdat...
  ik dat vanzelfsprekend vind, zou zelf ook graag geholpen willen worden al de nood er is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lovely Roozie wo 14 jan '15 22:10

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik heb er dan toch niets meer aan.... als ik dan een ander leven kan redden is dat toch alleen maar mooi
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |