×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Marjo’s zus stond na haar leven gezonde organen af

Vriendin 3: Marjo’s zus stond na haar leven gezonde organen af
13.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Mijn zus overleed, maar ze redde 5 levens’


De zus van Marjo (56) kwam om het leven na een noodlottige val van de trap. De man en kinderen van haar zus waren het erover eens dat ze haar gezonde organen af zou willen staan. “Ze heeft hiermee 5 levens gered. Ik ben onuitsprekelijk trots op mijn fantastische zus.”

Marjo: “Ik hoor mensen weleens hun wantrouwen uitspreken over de medische wereld. Ze zijn bang dat artsen organen al weghalen zonder dat iemand werkelijk dood is. Of dat artsen opzettelijk ‘de stekker eruit trekken’ omdat ze weten dat iemand geregistreerd donor is. Dat zijn allemaal angsten die misschien voorstelbaar zijn, maar ik heb zelf ondervonden dat ze ongegrond zijn. Pas als de hersendood definitief vaststaat, gaan artsen na of de overledene de wens had om zijn of haar gezonde organen af te staan. Op geen enkele manier wordt druk uitgeoefend op wie dan ook. Ik ben nog steeds onder de indruk van de zorgvuldige en respectvolle wijze waarop de donorprocedure plaatsvindt. Zelf sta ik al jaren geregistreerd als donor, het voelt vanzelfsprekend.”

Lees het hele verhaal van Marjo in Vriendin 3 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Sta jij geregistreerd als donor?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 di 13 jan '15 17:15

  Reactie: Ja, omdat...
  ik mijn organen niet mee kan nemen. Ik zou graag willen dat andere mensen er blij mee worden, dat ze verder kunnen met hún leven. Er staan zoveel mensen op een wachtlijst. Weet uberhaupt iemand hoe zwaar het bijvoorbeeld is om drie keer in de week naar nierdialyse te gaan ? Dat je, ook als het erg warm is in de zomer, je een afgepaste hoeveelheid vocht tot je mag nemen ? Als we daar meer over nadenken, dan weet ik zeker dat er meer donoren zouden zijn. Zolang je zelf geen orgaan nodig hebt, knijp je je handen dicht. Maar als je het zelf nodig hebt dan wil je ook graag dat er donoren zijn !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi wo 14 jan '15 07:23

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik eigenlijk vind dat iedereen dat zou moeten doen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 14 jan '15 17:32

  Reactie: Nee, omdat...
  ....ik er gewoon op tegen ben. Alleen al het idee vind ik gruwelijk. Wens dan ook geen organen van iemand anders te ontvangen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  valentino wo 14 jan '15 18:52

  Reactie: Ja, omdat...
  ik dat vanzelfsprekend vind, zou zelf ook graag geholpen willen worden al de nood er is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lovely Roozie wo 14 jan '15 22:10

  Reactie: Ja, omdat...
  Ik heb er dan toch niets meer aan.... als ik dan een ander leven kan redden is dat toch alleen maar mooi
  Reageer!
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |