×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ik ben trots op mijn lichaam!

Ik ben trots op mijn lichaam!
08.01.2015 -

Misschien heb je geen maatje 36 en lang golvend haar, maar ben je wel in balans. Ry, Ramona, Maureen en Helma zijn dat ook: "Niet perfect, maar wél gelukkig!"


Helma(35) is getrouwd met Patrick (43). Samen hebben ze dochter Merle (5). Helma is gezinshuishouder en voedingsdeskundige. Ze is trots op haar lichaam nadat ze boulimia en kanker overwon.

"Ik heb boulimia gehad. Ik had eetbuien en braakte vervolgens alles weer uit. Maar toen ik graag zwanger wilde worden, en het lukte niet, wist ik: ik moet hier wat aan gaan doen. Dat is gelukt, ik viel af en had ook geen eetbuien meer. Ik werd zwanger en 5 jaar geleden werd Merle geboren."

Tevredenheid heeft niets met je uiterlijk te maken, dat zit tussen je oren, ontdekte Helma. Nu helpt ze andere vrouwen om zichzelf te accepteren. Op haar Facebookpagina Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk schrijft ze over deze en andere inzichten.

Lees het hele verhaal van Helma en de verhalen van Ry, Ramona en Maureen in Vriendin 2.

Plaats een reactie

Ben jij trots op je lichaam?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Lin1969 do 8 jan '15 14:02

  Reactie: Ja, omdat...
  het een gezond lichaam is !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  blosje61 vr 9 jan '15 14:17

  Reactie: Anders, namelijk...
  eerst niet omdat ik wat te zwaar was, ben vorig jaar onder begeleiding 15 kilo afgevallen, maar ik moet nu weer wennen aan mijn slankere ik.
  Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |