×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Yolanda helpt getraumatiseerde kinderen in crisisgebieden

Vriendin 2: Yolanda helpt getraumatiseerde kinderen in crisisgebieden
07.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Ieder kind verdient een thuis’


Sociotherapeut Yolanda (45) reist de hele wereld over om getraumatiseerde kinderen te helpen. Dit doet ze voor SOS Kinderdorpen, een organisatie die kinderen zonder ouders een veilig thuis geeft. Vijf jaar geleden was ze in Haïti na de aardbeving. “Sommige kinderen durfden niet meer te slapen.”

Het is alweer 5 jaar geleden, de allesverwoestende aardbeving in Haïti. Meer dan 230.000 mensen overleden door de gebouwen die massaal instortten. Hun lichamen lagen soms maandenlang onder het puin. Terwijl de bevolking rouwde, moest ze zelf zien te overleven, vaak in tentenkampen. Een groot deel van de mensen was dakloos geworden. In het land heerste totale chaos.
De hele wereld keek geschokt naar de beelden van het verwoeste land. Ook Yolanda, die op dat moment ver van de bewoonde wereld werkte. “Ik was in Kameroen, waar ik als sociotherapeut werkte in een psychiatrisch ziekenhuis. Ik kon niet bevatten wat ik over Haïti zag: een land vol met wanhopige mensen. Hun familieleden en vrienden bedolven onder het puin.”

Vier maanden na de aardbeving probeerde een auto met Yolanda erin zich een weg te banen door de straten van Port- au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Nog altijd lagen er lichamen onder het puin, nog altijd waren de brokstukken van huizen niet geruimd.

Lees het hele verhaal van Yolanda in Vriendin 2 en praat mee op ons forum.

Feiten & cijfers over SOS Kinderdorpen

 • Wereldwijd zijn er 545 SOS kinderdorpen waar op dit moment 82.300 kinderen een liefdevol thuis krijgen.
 • 15 landen met SOS kinderdorpen worden gefinancierd door SOS Kinderdorpen Nederland.
 • De organisatie biedt ook noodhulpprogramma's. Momenteel lopen er 16, waar in totaal 179.462 kinderen worden geholpen.
 • De beste plek om op te groeien is de biologische familie. Om te voorkomen dat een kind wordt verwaarloosd of verlaten helpt SOS Kinderdorpen kwetsbare families bij wie dit anders niet zou lukken. Dankzij deze ‘familieversterkende programma’s’ groeien 240.000 kinderen veilig op bij hun eigen familie.
 • Voor 25 euro krijgt een kind zorg, onderwijs en een familie.
 • Wil je meer informatie of zelf een kind helpen? Ga naar www.soskinderdorpen.nl.

Plaats een reactie

Zou jij naar zo'n crisisgebied willen om te helpen?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  bellamar wo 7 jan '15 23:08

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik heb er de leeftijd niet meer voor...ik zou te snel bang zijn....
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!