×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Yolanda helpt getraumatiseerde kinderen in crisisgebieden

Vriendin 2: Yolanda helpt getraumatiseerde kinderen in crisisgebieden
07.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Ieder kind verdient een thuis’


Sociotherapeut Yolanda (45) reist de hele wereld over om getraumatiseerde kinderen te helpen. Dit doet ze voor SOS Kinderdorpen, een organisatie die kinderen zonder ouders een veilig thuis geeft. Vijf jaar geleden was ze in Haïti na de aardbeving. “Sommige kinderen durfden niet meer te slapen.”

Het is alweer 5 jaar geleden, de allesverwoestende aardbeving in Haïti. Meer dan 230.000 mensen overleden door de gebouwen die massaal instortten. Hun lichamen lagen soms maandenlang onder het puin. Terwijl de bevolking rouwde, moest ze zelf zien te overleven, vaak in tentenkampen. Een groot deel van de mensen was dakloos geworden. In het land heerste totale chaos.
De hele wereld keek geschokt naar de beelden van het verwoeste land. Ook Yolanda, die op dat moment ver van de bewoonde wereld werkte. “Ik was in Kameroen, waar ik als sociotherapeut werkte in een psychiatrisch ziekenhuis. Ik kon niet bevatten wat ik over Haïti zag: een land vol met wanhopige mensen. Hun familieleden en vrienden bedolven onder het puin.”

Vier maanden na de aardbeving probeerde een auto met Yolanda erin zich een weg te banen door de straten van Port- au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Nog altijd lagen er lichamen onder het puin, nog altijd waren de brokstukken van huizen niet geruimd.

Lees het hele verhaal van Yolanda in Vriendin 2 en praat mee op ons forum.

Feiten & cijfers over SOS Kinderdorpen

 • Wereldwijd zijn er 545 SOS kinderdorpen waar op dit moment 82.300 kinderen een liefdevol thuis krijgen.
 • 15 landen met SOS kinderdorpen worden gefinancierd door SOS Kinderdorpen Nederland.
 • De organisatie biedt ook noodhulpprogramma's. Momenteel lopen er 16, waar in totaal 179.462 kinderen worden geholpen.
 • De beste plek om op te groeien is de biologische familie. Om te voorkomen dat een kind wordt verwaarloosd of verlaten helpt SOS Kinderdorpen kwetsbare families bij wie dit anders niet zou lukken. Dankzij deze ‘familieversterkende programma’s’ groeien 240.000 kinderen veilig op bij hun eigen familie.
 • Voor 25 euro krijgt een kind zorg, onderwijs en een familie.
 • Wil je meer informatie of zelf een kind helpen? Ga naar www.soskinderdorpen.nl.

Plaats een reactie

Zou jij naar zo'n crisisgebied willen om te helpen?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  bellamar wo 7 jan '15 23:08

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik heb er de leeftijd niet meer voor...ik zou te snel bang zijn....
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |