×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Bianca’s zoontje heeft kindermigraine

Vriendin 2: Bianca’s zoontje heeft kindermigraine
06.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik zie aan Fynn wanneer de storm in zijn hoofd weer opsteekt’


Wist je dat ook kinderen migraine kunnen hebben? Fynn (6), het zoontje van Bianca (37), is daar een voorbeeld van. Hij lijdt al sinds hij heel klein is aan dagelijkse hoofdpijnaanvallen, soms gepaard met braken en diarree. Bianca: “Vaak lag hij ineengekrompen op de bank, bonkend met zijn hoofd in de kussens. Hartverscheurend om te zien.”

Bianca: “‘Was Fynn eigenlijk een huilbaby?’ vroeg een collega laatst. Nee, hij was een vrolijk en levendig kindje. Wel herinner ik me bepaalde momenten. Dan was hij hangerig, pieperig en overstuur, en had hij een sterke zuigbehoefte. Zijn wangen werden knalrood, zijn neus wit. En er verscheen een witte band over zijn voorhoofd. In de buurt van een lamp draaide hij zijn hoofdje weg. Hij wordt ziek, dacht ik, maar de dag erna was het over. Nu ik eraan terugdenk, vraag ik me af: had hij toen deze klachten al?”

Lees het hele verhaal van Fynn en Bianca in Vriendin 2 en praat mee op ons forum.
 

Hoe vaak komt migraine voor?
Ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van migraine, waarvan meer dan 230.000 kinderen tot 16 jaar. Het begint soms al op heel jonge leeftijd. Rond het vijfde levensjaar heeft ongeveer 4 procent van de kinderen last van migraine, rond het tiende levensjaar is dat 11 procent. Vóór de puberteit hebben evenveel jongens als meisjes er last van, erna neemt het aantal meisjes met migraine toe. Volwassen vrouwen hebben zelfs 3 keer zoveel last als mannen. Dit heeft te maken met lichamelijke en hormonale verschillen tussen mannen en vrouwen. Bij ongeveer de helft van alle kinderen verdwijnt de migraine rond de puberteit. Bij kinderen die vaak migraineaanvallen hebben (2 of meer per maand), ligt dit percentage lager.

Meer informatie: Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten (www.hoofdpijnpatienten.nl). De vereniging heeft een speciale werkgroep voor kinderen, contact via kindermigraine@hoofdpijnpatienten.nl 

Plaats een reactie

Had jij al eerder gehoord van kindermigraine?

    •  
    •  
    •  

1Reacties

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!