×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Bianca’s zoontje heeft kindermigraine

Vriendin 2: Bianca’s zoontje heeft kindermigraine
06.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik zie aan Fynn wanneer de storm in zijn hoofd weer opsteekt’


Wist je dat ook kinderen migraine kunnen hebben? Fynn (6), het zoontje van Bianca (37), is daar een voorbeeld van. Hij lijdt al sinds hij heel klein is aan dagelijkse hoofdpijnaanvallen, soms gepaard met braken en diarree. Bianca: “Vaak lag hij ineengekrompen op de bank, bonkend met zijn hoofd in de kussens. Hartverscheurend om te zien.”

Bianca: “‘Was Fynn eigenlijk een huilbaby?’ vroeg een collega laatst. Nee, hij was een vrolijk en levendig kindje. Wel herinner ik me bepaalde momenten. Dan was hij hangerig, pieperig en overstuur, en had hij een sterke zuigbehoefte. Zijn wangen werden knalrood, zijn neus wit. En er verscheen een witte band over zijn voorhoofd. In de buurt van een lamp draaide hij zijn hoofdje weg. Hij wordt ziek, dacht ik, maar de dag erna was het over. Nu ik eraan terugdenk, vraag ik me af: had hij toen deze klachten al?”

Lees het hele verhaal van Fynn en Bianca in Vriendin 2 en praat mee op ons forum.
 

Hoe vaak komt migraine voor?
Ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van migraine, waarvan meer dan 230.000 kinderen tot 16 jaar. Het begint soms al op heel jonge leeftijd. Rond het vijfde levensjaar heeft ongeveer 4 procent van de kinderen last van migraine, rond het tiende levensjaar is dat 11 procent. Vóór de puberteit hebben evenveel jongens als meisjes er last van, erna neemt het aantal meisjes met migraine toe. Volwassen vrouwen hebben zelfs 3 keer zoveel last als mannen. Dit heeft te maken met lichamelijke en hormonale verschillen tussen mannen en vrouwen. Bij ongeveer de helft van alle kinderen verdwijnt de migraine rond de puberteit. Bij kinderen die vaak migraineaanvallen hebben (2 of meer per maand), ligt dit percentage lager.

Meer informatie: Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten (www.hoofdpijnpatienten.nl). De vereniging heeft een speciale werkgroep voor kinderen, contact via kindermigraine@hoofdpijnpatienten.nl 

Plaats een reactie

Had jij al eerder gehoord van kindermigraine?

    •  
    •  
    •  

1Reacties

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |