×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Bianca’s zoontje heeft kindermigraine

Vriendin 2: Bianca’s zoontje heeft kindermigraine
06.01.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik zie aan Fynn wanneer de storm in zijn hoofd weer opsteekt’


Wist je dat ook kinderen migraine kunnen hebben? Fynn (6), het zoontje van Bianca (37), is daar een voorbeeld van. Hij lijdt al sinds hij heel klein is aan dagelijkse hoofdpijnaanvallen, soms gepaard met braken en diarree. Bianca: “Vaak lag hij ineengekrompen op de bank, bonkend met zijn hoofd in de kussens. Hartverscheurend om te zien.”

Bianca: “‘Was Fynn eigenlijk een huilbaby?’ vroeg een collega laatst. Nee, hij was een vrolijk en levendig kindje. Wel herinner ik me bepaalde momenten. Dan was hij hangerig, pieperig en overstuur, en had hij een sterke zuigbehoefte. Zijn wangen werden knalrood, zijn neus wit. En er verscheen een witte band over zijn voorhoofd. In de buurt van een lamp draaide hij zijn hoofdje weg. Hij wordt ziek, dacht ik, maar de dag erna was het over. Nu ik eraan terugdenk, vraag ik me af: had hij toen deze klachten al?”

Lees het hele verhaal van Fynn en Bianca in Vriendin 2 en praat mee op ons forum.
 

Hoe vaak komt migraine voor?
Ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van migraine, waarvan meer dan 230.000 kinderen tot 16 jaar. Het begint soms al op heel jonge leeftijd. Rond het vijfde levensjaar heeft ongeveer 4 procent van de kinderen last van migraine, rond het tiende levensjaar is dat 11 procent. Vóór de puberteit hebben evenveel jongens als meisjes er last van, erna neemt het aantal meisjes met migraine toe. Volwassen vrouwen hebben zelfs 3 keer zoveel last als mannen. Dit heeft te maken met lichamelijke en hormonale verschillen tussen mannen en vrouwen. Bij ongeveer de helft van alle kinderen verdwijnt de migraine rond de puberteit. Bij kinderen die vaak migraineaanvallen hebben (2 of meer per maand), ligt dit percentage lager.

Meer informatie: Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten (www.hoofdpijnpatienten.nl). De vereniging heeft een speciale werkgroep voor kinderen, contact via kindermigraine@hoofdpijnpatienten.nl 

Plaats een reactie

Had jij al eerder gehoord van kindermigraine?

    •  
    •  
    •  

1Reacties

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |