×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Annemiek was de afgelopen 11 jaar pleegmoeder voor 13 baby’s

Vriendin 1: Annemiek was de afgelopen 11 jaar pleegmoeder voor 13 baby’s
31.12.2014 - Redactie Vriendin

‘Bij zo’n weerloos kindje denk ik: kom maar bij mij’


Een baby die wordt gevonden, wat gebeurt daarmee? Die gaat naar een crisispleeggezin, zoals dat van Annemiek (56). De jongste baby die ze onder haar hoede kreeg, was 14 uur oud. “Ik wil ze een veilig nest bieden.”

Annemiek: “Dat moment waarop een baby vol vertrouwen zijn armpjes om mijn nek slaat, zijn hoofdje tegen mijn borst legt en in een diepe slaap valt. Of de dag dat het eerste lachje doorbreekt, of een peuter die stilletjes in de box een torentje bouwt van blokjes. Op die momenten voel ik dat het goed zit tussen mij en het kind. Het doet me goed als ik zie dat de rust terugkeert.”
Annemiek is moeder van 3 kinderen en heeft de afgelopen 11 jaar 13 baby’s opgevangen. Toen haar jongste dochter 9 jaar was, las Annemiek een verhaal over de noodopvang van heel jonge kinderen. “Dat wilde ik ook. Het leek me zo mooi om te doen.”

Lees het hele verhaal van Annemiek in Vriendin 1 en praat mee op ons forum.

Pleegouders gezocht!

Er is dringend behoefte aan crisisopvang voor kinderen tot en met 13  jaar. Denk jij dat het iets voor jou is? Meer informatie vind je op www.pleegzorg.nl of via telefoonnummer 0800-0223432. Je wordt dan automatisch doorverbonden met een pleegzorgorganisatie bij jou in de buurt.

Plaats een reactie

Ben jij ook pleegmoeder?

    •  
    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!