×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Annemiek was de afgelopen 11 jaar pleegmoeder voor 13 baby’s

Vriendin 1: Annemiek was de afgelopen 11 jaar pleegmoeder voor 13 baby’s
31.12.2014 - Redactie Vriendin

‘Bij zo’n weerloos kindje denk ik: kom maar bij mij’


Een baby die wordt gevonden, wat gebeurt daarmee? Die gaat naar een crisispleeggezin, zoals dat van Annemiek (56). De jongste baby die ze onder haar hoede kreeg, was 14 uur oud. “Ik wil ze een veilig nest bieden.”

Annemiek: “Dat moment waarop een baby vol vertrouwen zijn armpjes om mijn nek slaat, zijn hoofdje tegen mijn borst legt en in een diepe slaap valt. Of de dag dat het eerste lachje doorbreekt, of een peuter die stilletjes in de box een torentje bouwt van blokjes. Op die momenten voel ik dat het goed zit tussen mij en het kind. Het doet me goed als ik zie dat de rust terugkeert.”
Annemiek is moeder van 3 kinderen en heeft de afgelopen 11 jaar 13 baby’s opgevangen. Toen haar jongste dochter 9 jaar was, las Annemiek een verhaal over de noodopvang van heel jonge kinderen. “Dat wilde ik ook. Het leek me zo mooi om te doen.”

Lees het hele verhaal van Annemiek in Vriendin 1 en praat mee op ons forum.

Pleegouders gezocht!

Er is dringend behoefte aan crisisopvang voor kinderen tot en met 13  jaar. Denk jij dat het iets voor jou is? Meer informatie vind je op www.pleegzorg.nl of via telefoonnummer 0800-0223432. Je wordt dan automatisch doorverbonden met een pleegzorgorganisatie bij jou in de buurt.

Plaats een reactie

Ben jij ook pleegmoeder?

    •  
    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |