×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Annemiek was de afgelopen 11 jaar pleegmoeder voor 13 baby’s

Vriendin 1: Annemiek was de afgelopen 11 jaar pleegmoeder voor 13 baby’s
31.12.2014 - Redactie Vriendin

‘Bij zo’n weerloos kindje denk ik: kom maar bij mij’


Een baby die wordt gevonden, wat gebeurt daarmee? Die gaat naar een crisispleeggezin, zoals dat van Annemiek (56). De jongste baby die ze onder haar hoede kreeg, was 14 uur oud. “Ik wil ze een veilig nest bieden.”

Annemiek: “Dat moment waarop een baby vol vertrouwen zijn armpjes om mijn nek slaat, zijn hoofdje tegen mijn borst legt en in een diepe slaap valt. Of de dag dat het eerste lachje doorbreekt, of een peuter die stilletjes in de box een torentje bouwt van blokjes. Op die momenten voel ik dat het goed zit tussen mij en het kind. Het doet me goed als ik zie dat de rust terugkeert.”
Annemiek is moeder van 3 kinderen en heeft de afgelopen 11 jaar 13 baby’s opgevangen. Toen haar jongste dochter 9 jaar was, las Annemiek een verhaal over de noodopvang van heel jonge kinderen. “Dat wilde ik ook. Het leek me zo mooi om te doen.”

Lees het hele verhaal van Annemiek in Vriendin 1 en praat mee op ons forum.

Pleegouders gezocht!

Er is dringend behoefte aan crisisopvang voor kinderen tot en met 13  jaar. Denk jij dat het iets voor jou is? Meer informatie vind je op www.pleegzorg.nl of via telefoonnummer 0800-0223432. Je wordt dan automatisch doorverbonden met een pleegzorgorganisatie bij jou in de buurt.

Plaats een reactie

Ben jij ook pleegmoeder?

    •  
    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |