×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Kerstengelen bestaan!

Vriendin 51: Kerstengelen bestaan!
17.12.2014 - Redactie Vriendin

Sommige engelen hebben geen vleugels. Neem Monique, Mariska, Marya en Coby. Zij offeren hun Kerst op om anderen te helpen.


Monique (49), getrouwd en moeder van Anne-Floor (13) en Rosalie (11), is projectleider van het Nationaal Ouderenfonds. De hele maand December is ze als vrijwilliger actief voor eenzame ouderen.

“Iedereen heeft liefde en aandacht nodig. Iemand om je zorgen mee te delen, maar ook je plezier. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die eenzaam zijn, fysieke pijn kunnen ervaren: hoofdpijn, buikpijn, depressie en andere gezondheidsklachten. Maar het is vooral heel naar als je het gevoel hebt dat niemand aan je denkt. Veel ouderen hebben met dit stille verdriet te maken.”

Lees het hele verhaal van Monique én de verhalen van Mariska, Marya en Coby in Vriendin 51 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Wat voor vrijwilligerswerk doe jij?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 17 dec '14 17:12

  Reactie: Anders, namelijk...
  ...tussenschoolse oppas.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  eliska.vanheijningen.5 do 18 dec '14 11:10

  Reactie: Voor de stichting:...
  De Uilenhorst, een vakantiewoning voor gehandicapten en hun gezin. Ik zit in het bestuur als secretaris en regel alles mbt de verhuur van de woning. Ontvang de gasten met koffie en koek, maak ze wegwijs in het huisje en na hun vakantie zwaai ik ze uit en maak het huisje weer schoon voor de volgende huurders
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers do 18 dec '14 17:27

  Reactie: Anders, namelijk...
  werk al bijna 19 jaar .als vrijwilliger bij de zonnebloem,,,en doe het het nog steeds met plezier
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 19 dec '14 09:28

  Reactie: Ik doe geen vrijwilligerswerk
  ik werk 32 uur en ook nog onregelmatig
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angeltim80 di 23 dec '14 10:39

  Reactie: Voor de stichting:...
  kinderwoud en sisa
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |