×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Kerstengelen bestaan!

Vriendin 51: Kerstengelen bestaan!
17.12.2014 - Redactie Vriendin

Sommige engelen hebben geen vleugels. Neem Monique, Mariska, Marya en Coby. Zij offeren hun Kerst op om anderen te helpen.


Monique (49), getrouwd en moeder van Anne-Floor (13) en Rosalie (11), is projectleider van het Nationaal Ouderenfonds. De hele maand December is ze als vrijwilliger actief voor eenzame ouderen.

“Iedereen heeft liefde en aandacht nodig. Iemand om je zorgen mee te delen, maar ook je plezier. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die eenzaam zijn, fysieke pijn kunnen ervaren: hoofdpijn, buikpijn, depressie en andere gezondheidsklachten. Maar het is vooral heel naar als je het gevoel hebt dat niemand aan je denkt. Veel ouderen hebben met dit stille verdriet te maken.”

Lees het hele verhaal van Monique én de verhalen van Mariska, Marya en Coby in Vriendin 51 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Wat voor vrijwilligerswerk doe jij?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 17 dec '14 17:12

  Reactie: Anders, namelijk...
  ...tussenschoolse oppas.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  eliska.vanheijningen.5 do 18 dec '14 11:10

  Reactie: Voor de stichting:...
  De Uilenhorst, een vakantiewoning voor gehandicapten en hun gezin. Ik zit in het bestuur als secretaris en regel alles mbt de verhuur van de woning. Ontvang de gasten met koffie en koek, maak ze wegwijs in het huisje en na hun vakantie zwaai ik ze uit en maak het huisje weer schoon voor de volgende huurders
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers do 18 dec '14 17:27

  Reactie: Anders, namelijk...
  werk al bijna 19 jaar .als vrijwilliger bij de zonnebloem,,,en doe het het nog steeds met plezier
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 19 dec '14 09:28

  Reactie: Ik doe geen vrijwilligerswerk
  ik werk 32 uur en ook nog onregelmatig
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angeltim80 di 23 dec '14 10:39

  Reactie: Voor de stichting:...
  kinderwoud en sisa
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |