×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Ingrid verloor haar dochter bij de tsunami bijna 10 jaar geleden

Vriendin 51: Ingrid verloor haar dochter bij de tsunami bijna 10 jaar geleden
16.12.2014 - Redactie Vriendin

‘We waren een heel normaal gezin. Nu is alles anders’


Ingrid (51) was in 2004 met haar man en dochters Isabelle (destijds 12) en Dominique (destijds 17) in Thailand om Kerst te vieren, toen ze getroffen werden door de tsunami. Haar oudste dochter overleefde de ramp niet. “Ik hoop dat ze wist dat ik onvoorwaardelijk van haar hield.”

Ingrid: “In de 10 jaar die zijn verstreken sinds de golven mijn dochter wegnamen, is er zo veel gebeurd. Het verliezen van mijn kind is natuurlijk het ergste wat me is overkomen, maar ook daarna heb ik een roerige tijd gehad. Mijn moeder overleed, ik raakte bij een reorganisatie mijn baan kwijt en mijn man Robin ging in 2008 bij me weg. Van de ene op de andere dag vertrok hij naar een andere vrouw, na 21 jaar huwelijk. We hebben het nooit uitgepraat, dus ik kan niet voor hem spreken, maar ik denk dat het onder andere te maken heeft met het verlies van Dominique. We hadden allebei onze eigen manier om met ons verdriet om te gaan. Ik denk dat dit zijn manier was om het verlies te verwerken. Op een gegeven moment dacht ik wel: houdt dit dan nooit een keer op? Is dit écht mijn leven?”

Lees het hele verhaal van Ingrid in Vriendin 51 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ben of ken jij iemand die een kind heeft verloren?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 17 dec '14 11:03

  Reactie: Ja, een vriendin
  Zomaar totaal onverwachts ontvingen we we een bericht van overlijden. De zoon van onze vrienden is maar 21 jaar geworden. Onwel geworden op staat en overleden. Zo triest.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 17 dec '14 11:07

  Reactie: Ja, een vriendin
  mijn broer en schoonzus verloren hun eerste kindje na 8 maanden zwangerschap.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  KrIsa vr 19 dec '14 09:25

  Reactie: Ja, ikzelf
  18 januari 2012 heb ik onze oudste dochter stil op de wereld gezet. Na een zwangerschap van 40w5d overleed zij enkele uren voor de bevalling.. En waaraan...? Nog altijd een raadsel. Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn.. Een tweede mooie dochter gekregen maar toch altijd een kind tekort.. Ons mooie prachtige dappere meisje <3
  Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |